EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Astrid Brouwer-Mesman

Direktorica kadrovskega oddelka ABNAMRO banke

O meni


IME IN PRIIMEK: Astrid Brouwer-Mesman

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Amsterdam

NATCIONALNOST: Nizozemka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: ABNAMRO banka

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Linkedin Astrid Brouwer

Moj življenjepis

Pri 15 letih sem dobila poletno delo na ABNAMRO banki. Ravnokar sem zaključila osnovno šolo in sem imela načrte za nadaljnji študij. Vendar so mi ponudili redno zaposlitev. Mamo sem prosila za dovoljenje! 42 let pozneje še vedno delam v tej banki, s še večjim zadovoljstvom. Opravljala sem vsa možna dela. Tudi dejavnosti, ki zaradi avtomatizacije ne obstajajo več. Imela sem kar nekaj managerskih funkcij. Dobila sem lastno pisarno kot direktorica v Haarlemu, zdaj pa sem direktorica kadrovskega oddelka na sedežu podjetja. Preživela sem precej reorganizacij, videla priložnosti in prosili so me za službe. V velikem podjetju se lahko zelo dobro razviješ, saj imaš na voljo interna in zunanja izobraževanja, mentorstvo in coaching. Ko želiš te priložnosti, moraš svoje želje izraziti jasno in glasno. ABNAMRO je ženskam zelo prijazna banka. Odstotek žensk med zaposlenimi znaša 52%,  vendar pa je na vodilnih mestih 18% žensk. Cilj je povečanje tega odstotka.
 

Moje izkušnje

Od tipkarice teleksov sem prilezla do svoje lastne regionalne pisarne v Haarlemu. Zdaj sem odgovorna za management financ in tveganja, z ekipo 14 strokovnjakov na področju pridobivanja poslov in okolijskega svetovanja. V mojem timu je nekaj več žensk kot moških. Obožujem delo v mešanem, raznolikem timu. Vloga managerja se je spremenila, postala bolj fleksibilna. Temelji na zaupanju in vodenju rezultatov, in ne na kontroliranju prisotnosti. Verjamem, da je to lep vidik razvoja ljudi. Na Nizozemskem vidim izboljševanje ekonomske klime: poslovneži so ponovno pripravljeni investirati in banka lahko večkrat odobri kredite.

 

 

Moje veščine

20 let sem se šolala, se izobraževala in hodila na tečaje popoldne, po službi. Udeležila sem se internih in zunanjih izobraževanj, se usposabljala, imela sem mentorja in coacha. Sedaj so me že velikokrat prosili, da bi bila mentorica ostalim. Čeprav nimam ozadja v upravljanju človeških virov, imam veliko izkušenj. Priložnosti za rast in razvoj so specifične za velika podjetja, kot je banka. Rasteš lahko po navpični ali vodoravni liniji. To je odlično za študente ekonomije. Upam, da me bodo pri naslednji reorganizaciji izbrali za nove izzive.

 

Namigi & Nasveti

1. Stvari, ki jih počnete ZDAJ, naredite PRAVILNO.

2. Poskrbite za to, da se pri delu zabavate in to pokažite s svojim odnosom.

3. Dobili boste, kar ste dali.

4. Razvijajte svoj profesionalni odnos na pravilen način.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave