EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Bettina Schrittwieser

"Osebnega zadovoljstva ni mogoče doseči z delom".

O meni


IME IN PRIIMEK: Bettina Schrittwieser

DRŽAVA: Avstrija

MESTO: Gradec

NACIONALNOST: Avstrijka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Pravo

DELOVNO MESTO: Pravnica, vodja oddelka za zaščito potrošnikov

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEStyrian chamber of labour

 

 

Moj življenjepis

Začela sem kot svetovalka na oddelku za delovno zakonodajo, kjer sem opravljala svetovalne storitve in zastopala naše člane na delovnih in socialnih sodiščih. Predavala sem, bila sem aktivna v socialni politiki, delala sem z zahtevki avstrijske zbornice dela proti zveznim in regionalnim vladam ter pregledovala zakonodajo. Ko sem bila zaposlena na zvezni zbornici dela za delodajalce in zaposlene, sem bila vključena v pripravo zakonodajnih reform ter oblikovanje nove zakonodaje.
Od leta 1996 do 2008 sem bila predstavnica za ženske na štajerski zbornici dela in članica komisije za enake možnosti na Dunaju.

Kot predstavnica žensk sem bila svetovalka, zastopnica in predavateljica, poleg tega sem bila odgovorna tudi za odnose z mediji. Pripravila sem rokopis na temo porodniškega dopusta, plačilo porodniškega dopusta in enake možnosti, namenjen predstavnikom zaposlenih, kakor tudi brošure za matere in starše. Pomagala sem tudi pri pripravi izjave o porodniškem in očetovskem dopustu za avstrijsko zvezo sindikatov.
Od aprila 2009 sem vodja oddelka za varstvo potrošnikov na avstrijski zbornici dela.

 


 

Moje izkušnje

Priložnosti:
Kot prva ženska odvetnica na štajerski zbornici dela, sem bila že od začetka zadolžena za zastopanje interesov zaposlenih žensk v tako imenovanih "ženskih zadevah". Kar sem najprej razumela kot obliko diskriminacije, sem hitro spremenila v priložnost in se začela specializirati na področju, ki je za moje kolege nezanimivo in nepomembno. Začela sem pridobivati strokovno znanje, ki mi je omogočilo, da sem postala priznana strokovnjakinja na tem področju na ravni cele države. Moje delo je bilo uradno priznano leta 2010, ko mi je minister za socialne zadeve podelil nagrado za enakost Käthe Leichter.
Predvsem pa mi je priznanje, da sem nacionalna strokovnjakinja, prineslo mesto vodje drugega največjega oddelka v avstrijski gospodarski zbornici.
Izzivi:
Zame je bilo najtežje obdobje zagotovo začetek dela v organizaciji, ki je bila zelo hierarhično strukturirana in ki je delovala na osnovi "kluba starih fantov". Ženske izven upravne/pisarniške sfere so bile takrat zelo nenavadne in njihova prisotnost ni bila potrebna. Moja družina ni predstavljala ovire, saj sem vedno imela njihovo podporo. Premagovanje predsodkov o ženskah na delovnem mestu je terjalo zelo veliko časa, energije in je bilo izjemno psihično zahtevno, še posebej, če vaših kvalifikacij ne priznajo zgolj zaradi vašega spola.

 

Moje veščine

Strokovno znanje, vztrajnost, socialne veščine ter potrebna zbranost in vzdržljivost. Za vodenje oddelka so nujno potrebne organizacijske sposobnosti in samo-organiziranost.

 

Namigi & Nasveti

Vedno mi je bilo pomembno, da sem uživala v svojem delu. Nisem hotela biti zadovoljna le z znanjem. Vedno so me zanimali procesi v organizaciji in želela sem biti vključena vanje ter nanje vplivati. Sprva sem lahko uspeh dosegla le z akumulacijo znanja. Zdaj pa lahko v svoji novi vlogi žanjem sadove dela "težavnih let".
Pri vodenju velikega oddelka so zdaj v ospredju  druge veščine. Zdaj so moji zaposleni tisti, ki imajo strokovno znanje, in ne jaz. To je zame velika sprememba. Morate biti sposobni sprejeti nove vloge in izzive, tudi če ti ne ustrezajo prejšnjemu velikemu načrtu.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave