EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Irena Jůzová

Pristna umetnica, ki zna poučevati in ki vedno poskuša najti nove načine za promocijo umetnosti

O meni


IME IN PRIIMEK: Irena Jůzová

DRŽAVA: Češka

MESTO: Benátky nad Jizerou

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Kultura

DELOVNO MESTO: Umetnica

 

Moj življenjepis

Sem vizualna umetnica, kiparka, slikarka, konceptualistka, diplomantka monumentalne umetnosti v letih 1990 - 1994 na Akademiji za likovno umetnost v Pragi, kjer sem kasneje zagovarjala tezo na področju likovne umetnosti – intermedije in bila imenovana kot izredna profesorica.
Leta 2014 sem bila imenovana za rektorico College of Art & Design Institute v Pragi, kjer sem prav tako vodila intermedijski studio.
V svoji karieri sem prejela številne štipendije in bila del serije rezidenc, na primer: Sculpture Space, INC., NY, ZDA, Arts Links Residencies of LBMA Video Annex, Museum of Art, Long Beach, CA, ZDA, in Cité Internationale des Arts, Pariz. Spoznala sem veliko osebnosti na svojem področju in vse te priložnosti so vplivale na moj nadaljnji razvoj. Velika priložnost zame v mnogih pogledih je bila udeležba na mednarodnem bienalu v Benetkah, Italija.
Najbolj negotova sem bila, ko sem imela težave z vpisom na univerzo. Sprejeli so me v  četrtem poskusu in zame je bilo to zelo težko. Dolgoročno je bila ta izkušnja zelo globoka in je imela pozitiven učinek name, v smislu, da, če ima oseba sanje in jih želi uresničiti, začasno ustavi razvoj novih osebnostnih lastnosti in izboljša svoj pristen interes.


 

Moje izkušnje

Najprej je bilo omenjeno obdobje negotovosti, povezane s tem, da se nisem uspela v prvem poskusu vpisati na nobeno univerzo. Kasneje, ko sem diplomirala na svoji sanjski univerzi, sem šla čez težko obdobje, ko nisem prodala skoraj nobenega svojega dela in tako dobila izkušnjo, kako je, ko nimaš ničesar.
Druga težava, s katero sem se spopadla, je bila, kako pridobiti štipendije doma in v tujini. Doma sem, poleg lastnega dela, sprejela oblikovanje hotelske notranje opreme v manjšem obsegu.
V bistvu nobena težava v zvezi z mojim delom ali kariero ni vplivala na mojo družino, le obdobje v času moje ločitve je bilo zahtevno. Ampak hotela sem razumeti stvari in zato obiskala psihologa, ki me je usmeril k velikemu vpogledu v dogodke in k razumevanju širšega konteksta. Ta kratek, a zelo intenziven način dela sem čutila zelo osebno. Hvaležna sem za to izkušnjo.
Ovire so izzivi in vsaka izmed njih je lahko izkušnja. Mislim, da sem bolj introvertirana in da lahko kaj vidim kot osebno oviro. Danes še vedno imam ta občutek, ampak sem se naučila delati z njim. Osebne ovire so lahko tudi posledica manevriranja in ideoloških dogem, zato je treba vzdrževati določeno mentalno higieno, ki postopoma odpravlja te omejitve.

 

Moje veščine

Nimam predsodkov in poslušam intuicijo.
Imam komunikacijske spretnosti, sem optimistka s smislom za humor.
Jasen cilj, vizija, sanje, čustvena stabilnost, vestnost, radovednost, vztrajnost ... Vse to mi je pomagalo na moji poti.

Upoštevam izkušnje in nasvete drugih, znam se hitro odločati, sposobna sem se učiti in nove informacije uporabljati pri svojem delu. Enostavno se prilagodim spremembam, širim in posredujem informacije. Vem, kako upravljati vse svoje dejavnosti (na delovnem mestu in v zasebnem življenju). V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Pomembno je, da se skozi svoje delo razvijam osebnostno. Aktivnosti znam enostavno organizirati. Rešujem probleme in iščem rešitve. Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet.

 

 

Namigi & Nasveti

Bodite pripravljeni na priložnost.
Uspeh privlači več uspeha.
Moj moto: "V sedanjem trenutku že imam vse, kar si želim, le še natančno je treba to oblikovati, v sedanjosti je moč in prihodnost."
Ne dvomite vase in svoje sanje, obkrožite se z ljudmi, ki vas pozitivno motivirajo za vaš cilj. In vedno je čas, da začnete, meje ne obstajajo.
Aktivnost je pot za inovacije, inovacija je obnova in uvajanje nečesa novega, uspešnega; vse to vodi k višji kakovosti in izumom (v mojem primeru), ki imajo potencial.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave