EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

200 portretov uspešnih žensk

Pod imenom 200 portretov se skriva 200 zgodb uspešnih žensk iz desetih evropskih držav, ki jim je uspelo prebiti »stekleni strop« oziroma zasesti vodilne oziroma vodstvene položaje. V zgodbah ženske govorijo o potrebnih veščinah, kaj so se naučile skozi izkušnje in dajejo nasvete drugim ženskam, da bi jih navdihnile in motivirale za lastne podjetniške projekte.

portrait

Portrete uspešnih žensk si lahko ogledate v 001 video intervjujih (vključujejo angleške podnapise) in vsebujejo naslednje informacije:

002 O meni  - predstavljene so splošne informacije (ime in priimek, kraj bivanja, študij,  poslovni sektorj kjer je zaposlena, ime podjetja ipd.)

003 Moj življenjepis – kratek življenjepis, kjer je predstavljena izobraževalna in karierna pot posameznice

004 Moje izkušnje – predstavljene so izkušnje žensk na njihovi karierni poti, s kakšnimi morebitnimi ovirami/težavami so se srečale, kdo jim je pri razreševanju le teh pomagal, kateri so dejavniki uspeha pri njihovem poslovanju.

005 Moje veščine - predstavitev veščin in znanj, ki  so ženskam na karierni poti najbolj koristile in katera so morale dodatno razviti.

006 Namigi in nasveti - zanimivi nasveti drugim ženskam, ki želijo začeti s svojimi podjetniškimi projekti, ki prevzemajo vodstveni položaj ali tistim ženskam, ki želijo nadgrajevati svojo kariero v segmentih, kjer prevladujejo moški

Da bi olajšali dostop do vsebin, smo zgodbe uspešnih žensk razdelili glede na:

  • Državo: zgodbe žensk iz desetih evropskih držav so dostopne tako v angleškem jeziku, kot v jezikih sodelujočih držav (Avstrija, Češka, Grčija, Italija, Nizozemska, Slovenija in Španija).
  • Sektor poslovanja: ženske so razdeljene na 10 sektorjev, kar omogoča primerjavo načina izvajanja poslovne prakse v posameznem gospodarskem sektorju.
  • Teme poučevanja: devet različnih učnih tematik, o katerih govorijo ogledala iz različnih držav, ki jih lahko uporabimo med poučevanjem ali kariernim svetovanjem. Teme so povezane s priročnikom “Osredotočite se na svojo prihodnost”, kjer boste našli še več namigov, kako uporabiti vsebino pri poučevanju ali kariernim svetovanjem.

Zgodbe uspešnih žensk lahko najdete spodaj (pritisnite  tipko LOADMORE   za prikaz več portretov ali držite tipko Shift in pritisnite na LOADMORE  za nalaganje vseh portretov). Uspešne ženske lahko tudi iščete po državah, v katerih prebivajo ali po gospodarskih aktivnostih. Iskanje pa si olajšate tudi s spletnim iskanjem z uporabo ključnih besed!

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave