EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Focus op je Toekomst

tips

Jij, als docent of loopbaanbegeleider, bereidt je studenten voor om vaardig te zijn om aan het werk te gaan op de arbeidsmarkt, in onderzoek, in commerciële, overheidsfuncties enz. Je geeft ze kennis, inzichten en stimuleert hun vaardigheden en talenten. Twee grote didactische vragen komen steeds meer op je bord:

• Hoe faciliteer je studenten om zich de vaardigheden van de 21e eeuw eigen te maken als flexibiliteit, verantwoordelijkheid nemen, proactief zijn, creativiteit, zingeving, sociale intelligentie, intercultureel begrip en ondernemerschap. Heb je voldoende middelen om deze min of meer zachte vaardigheden te helpen ontwikkelen?

• En vooral heb je voldoende materiaal om vrouwelijke studenten te bedienen? Materialen waar vrouwelijke studenten zich in kunnen herkennen?

Je zult dan op zoek zijn naar cases of opdrachten, die je in lessen, activiteiten of (e-learning)projecten kunt gebruiken. Waarschijnlijk vind je veel in kranten, tijdschriften of internet. Maar laten we eerlijk zijn: de meeste cases van succesvolle mensen gaan over (witte) mannen. Dat maakt identificatie voor een grote groep studenten niet altijd eenvoudig.

Nu kun je gebruik maken van het grootste assortiment van vrouwelijke cases in ondernemerschap en leidinggeven.

 

In het project “100Mirrors Extended” is de grootste collectie op internet gemaakt van 200 verhalen van succesvolle vrouwen uit 10 Europese landen. We gebruikten video’s (allen ondertiteld in het Engels) om de succesverhalen in beeld te brengen en de tekstportretten zijn vertaald in 8 talen, waaronder Nederlands. Nu kun je dus de juiste toepasbare cases kiezen uit 200 kleine documentaires. Maar vooral je studenten tippen om ze te bestuderen.

We hebben een grote variëteit aan vrouwen gevraagd om hun verhalen te vertellen. Super Top Vrouwen in hoge belangrijke managementfuncties, onderneemsters met een schat aan ervaring, maar ook starters, sociale ondernemers en freelancers, die met hun rijkheid aan initiatieven tot de verbeelding kunnen spreken van studenten en waar ze zich mee kunnen identificeren. Alle rolmodellen hopen een nieuwe generatie te inspireren en te motiveren om ‘Zelf stappen te zetten; ze kunnen zien dat het mogelijk is!’.

Doel: Deze collectie hoopt bij te dragen aan jouw behoefte aan praktische cases voor onderwerpen waarover je wilt of moet lesgeven, bij het ontwikkelen van vaardigheden gericht op de toekomst. Praktische cases bestuderen leidt tot een levendiger lespraktijk, makkelijker toepassen en in praktijk brengen van gegeven kennis en doordat de studenten proactief zijn ontwikkelen ze er ook sociale vaardigheden mee. Vrouwelijke voorbeelden kunnen je lessen en activiteiten verrijken. Vrouwelijke studenten kunnen zich identificeren en het helpt hen de eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt of in de wereld van een eigen bedrijf. ‘Doorbreek het glazen plafond, kom los van de plakkende vloer’. Onze maatschappij heeft vrouwelijke leiders nodig.

Je kunt deze manual met verschillende onderwerpen/leerpunten in zijn totaal downloaden naar je computer. Je kunt printen en kopiëren. Je kunt de links volgen en bovendien krijg je per onderwerp discussie-items, didactische tips en nog meer referenties over het onderwerp/leerpunt.

Schroom niet om je ervaringen met dit materiaal met ons te delen op 100Mirrors Facebook page

 

 

Je eigen bedrijf Vrouwen in een mannenwereld
Carrière ontwikkeling Werk privé balans
Carrière strategieën Hoe kan Mentoring je helpen
Vrouwelijk Leiderschap De kracht van netwerken
 

 

Download de PDF op dit onderwerp (Draft version EN)

 

 

 

 

 

 

 

Meer in deze categorie: « By Sector

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren