EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Rodanthi Florou

Voorzitster van de Lord Byron Sociëteit en Onderzoekscentrum.

Over mij


NAAM: Rodanthi Florou

LAND: Griekenland

PLAATS: Messolonghi

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: HBO en vervolgstudies

SECTOR: Onderwijs en Sociale sector

POSITIE: Voorzitter van de raad van bestuur

ORGANISATIE: THE MESOLONGHI BYRON SOCIETY

 

Achtergrond & Carriére

Mijn succesvolle 20 jarige carrière bij de Griekse Nationale Bank, mijn studies computerprogrammering en analyse, publieke relaties en bedrijfsbeheer in Griekenland en Engeland en ook mijn persoonlijk communicatie vermogen hebben bijgedragen in het bereiken van mijn doel en droom: het creëren van een internationaal centrum voor onderzoek en studie over Lord Byron en de “vrienden van Griekenland” in Messolonghi, de stad waar de bekende romantische dichter en coryfee van de Philhellenisten Lord Byron zijn laatste adem uitblies.

Het philhellenistisch (vrienden van Griekenland) centrum drijft uitsluitend op vrijwilligerswerk en op de passie om in de opvoeding/ educatie ook cultuur aan te bieden. Voor meer inlichtingen over ons werk, binnen en buiten Griekenland, kunt u onze website bezoeken: www.messolonghibyronsociety.gr

Ik ben persoonlijk bekend met vermaarde kunstenaars en geletterden en ik werk samen met vooraanstaande wetenschappers en hoogleraren van universiteiten, sectie Engelse Literatuur, in Griekenland en daarbuiten. Het gemeenschappelijke onderwerp van onderzoek in de sectoren literatuur, poëzie, geschiedenis, vergelijkende literatuur, gedaan door studenten en hoogleraren in Griekenland en het buitenland, die ieder jaar naar Messolonghi komen voor de jaarlijkse studentenconferentie Lord Byron, geeft ons de mogelijkheid ons Grieks culturele erfgoed wereldwijd bekend te maken en om vertrouwde vriendschapsbanden te creëren. Tot nu toe hebben we met, op zijn minst, 160 universiteiten samengewerkt.


 

Ervaringen

Ik ben met mijn eigen geld begonnen. Later ontmoette ik mensen, die geloofden in mijn visie en naast mij stonden. Zij hielpen mij financieel en bezielden me. Ik ben een workaholic en hierdoor verwaarloos ik regelmatig mijn gezin. Het is bekend, speciaal in provinciale steden, dat bepaalde mensen hun omgeving als kruiwagen gebruiken voor een politieke carrière . Dit is de reden dat ik aanvankelijk met achterdocht werd geconfronteerd, maar gaandeweg werd de onbaatzuchtigheid volkomen duidelijk van mijn idee en geloof, dat het oprichten van een studie- en onderzoekscentrum over Lord Byron, zijn philhellenisme en zijn bibliotheek van Messolonghi de Heilige Stad van de Vrijheid konden maken, het referentiepunt van internationale academische gemeenschappen en ontmoetingsplek van Byron fans wereldwijd.

Vandaag de dag heeft de Byron sociëteit gewaardeerde stafleden, die helpen bij het uitvoeren van de doelen en het organiseren van activiteiten.

Na een unanieme beslissing van de Gemeenteraad ben ik op 25 maart 2010 door de burgemeester van Messolonghi  onderscheiden met de Gouden Medaille van de stad tijdens een speciale ceremonie, die plaats vond in het overvolle Trikourio Culturele Centrum van Messolonghi, voor mijn jarenlange bijdrage aan de promotie van de Heilige Stad, Messolonghi, bij de internationale academische gemeenschap en door het opzetten van het Lord Byron onderzoekscentrum en het organiseren van plaatselijke en internationale activiteiten. De Gouden Medaille is de hoogste eervolle onderscheiding die in de gemeente Messolonghi gegeven kan worden.

 

 

Vaardigheden/ambities

Wat betreft mijn kwaliteiten: ik leer en pas nieuwe informatie toe in mijn werk. Ik pas me makkelijk aan. Ik beheers en gebruik de vereiste technieken bij de realisatie van de gewenste doelen. Ik ben een goede communicator, luister aandachtig naar de problemen van anderen. Ik hou van groeiende samenwerking. Ik ben geïnteresseerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn personeel middels het werk. Ik vermijd conflicten. Ik hou van het gesprek/onderhandeling en het tot tevredenheid voldoen aan de wensen van allen. Ik coördineer en motiveer het personeel. Ik hou van teamwork. Ik plan activiteiten en ben geordend.

Wat betreft mijn persoonlijke eigenschappen: ik ben energiek, in de voorhoede, positief in het gesprek, optimistisch, vernieuwend, praktisch, flexibel, informeel/losjes, gericht op een vlot tempo, zeker, ondernemend, geduldig en geordend.

 

Hints & Tips

Mijn inspiratie is het leven en werk van Lord Byron en het diepe geloof en liefde voor de geschiedenis van Griekenland in het algemeen en van de Heilige Stad van de Vrijheid, Messolonghi, in het bijzonder. Ik word geïnspireerd door al die vooraanstaande personen, die door de tijd heen de “poorten van kennis” bewaken en zo op alle mogelijke wijze bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de geestelijke groei van onze medemens.

Voor ondernemerschap is het belanrijk om te ontwikkelen: vaardigheid in administratie, juist beheer, communicatie, organisatie en zelfvertrouwen.

Zwakke punten om te overwinnen: dit hangt af van de persoonlijkheid en sterke punten van de ondernemer.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren