EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Liana Denezaki

Bekroond schrijfster en illustratrice van kinderboeken en van een roman voor volwassenen.

Over mij


NAAM: Liana Denezaki

LAND: Griekenland

PLAATS: Athene

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: HBO Grafisch Ontwerp

SECTOR: Onderwijs, educatie

POSITIE: Schrijfster

ORGANISATIE: http://www.denezaki.gr

 

Achtergrond & Carriére

Ik ben schrijfster en illustratrice van kinderboeken en heb grafisch ontwerp gestudeerd. Het boek is en blijft mijn grote liefde en ik heb me er op toegelegd. In 2009 werd ik bekroond voor mijn boek “Een dappere hond” door de Kringvan Griekse kinderboeken (Penelope Maximus) en in 2010 met de Fanys Apostolidou-prijs voor het boek “Mardoek” voor middelbare schoolkinderen.

Ik zit in de redactie van De Magische Wereld, op www. kosvoice.gr, die in 2013 werd bekroond voor “het beste online programma voor vrienden van het lezen” door de Kring van Griekse kinderboeken.

Tot nu toe heb ik 18 kinderboeken en 1 volwassen roman geschreven en heb ik meer dan 170 boeken geïllustreerd.

Ik ben lid van de Kring van Griekse kinderboeken en van Literaire vrouwelijke metgezellen en heb meegedaan aan grafische exposities in Griekenland en het buitenland. In het kader van “flexibele zone” coördineer ik workshops over “sprookjes en fantasie/verbeelding” voor kinderen in de jongste leeftijdsgroep, maar ook “creatief schrijven” voor de leerlingen van de hogere klassen.

Ik volg de technische ontwikkelingen. De laatste jaren hou ik me bezig met interactieve educatieve toepassingen en onderzoek ik de mogelijkheden die zij bieden in het leerproces/ het leren.

Ervaringen

Persoonlijk: misschien het meest fundamentele probleem waar ik tegen aanloop is “mijn optreden” in het openbaar. Als (beroepsmatig) grafisch ontwerpster, een solitair beroep bij uitstek, ben ik niet gewend mezelf en mijn werk in het openbaar te presenteren, laat staan voor de noodzakelijke lezingen en presentaties. Na de uitgave van mijn eerste boek, waarbij  ik niet alleen verantwoordelijk was voor de illustraties maar ook voor de tekst, begonnen de moeilijkheden. De eerste uitnodigingen vond ik doodeng. Ik probeerde het te beheersen. Het kostte veel tijd om mijn oorspronkelijke verlegenheid te overwinnen en het is me nog steeds niet helemaal gelukt.

Financieel: de financiële situatie van Griekenland, de laatste jaren, heeft zijn impact op alle activiteiten en natuurlijk is ook de wereld van het boek ingestort. Daarom moet je als professional op dit gebied nogal flexibel en creatief zijn en voortdurend op zoek gaan naar nieuwe wegen om financieel overeind te blijven zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van je werk.

 

Vaardigheden/ambities

Ik pas me makkelijk aan in veranderende omstandigheden en bied moeilijkheden flexibel het hoofd. Ik ben communicatief en hecht grote waarde aan samenwerking en aan creatief teamwork. Ik vermijd conflicten, dat past niet bij mijn karakter. Ik ben iemand die altijd kansen ziet om te leren en aarzel nooit om advies aan iemand te vragen, ook wat betreft  onderwerpen, waar ik zelf goed in thuis ben. Mijn tijd en werk organiseer ik goed en ik sta voortdurend open voor nieuwe ideeën en uitdagingen.

 

Hints & Tips

Kinderen zijn altijd een inspiratiebron en ik prijs me gelukkig om zo nauw om te kunnen gaan met dat deel van de bevolking, dat buiten de vaste patronen denkt en altijd klaar is de vreugde te proeven.

De wisselwerking met kinderen opent voortdurend nieuwe, creatieve paden en biedt een frisse kijk op de wereld maar is ook onbetaalbare “voeding” van gedachten en dromen.

Laten we niet vergeten dat fantasie wegen opent daar, waar anderen alleen maar impasses zien.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren