EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Julia Muchwitsch

Alles is zinnig, maar ons zesde zintuig is het zinnigste.

Over mij


NAAM: Julia Muchwitsch

LAND: Oostenrijk

PLAATS: Graz

NATIONALITEIT: Oostenrijkse

ACHTERGROND: HBO

SECTOR: Kunst en Diensten

POSITIE: Freelance schrijver, artiest, musicus en zangeres

ORGANISATIEjuliamuchwitsch.com

 

 

Achtergrond& Carrière

Bij mij is eigenlijk alles met een gedicht begonnen. Ik schreef het notabene over een product, een etagère met kerstgebak, dat in het tijdschrift Gusto kwam te staan. (Daar was ik toen in loondienst, later werd dat blad mijn zakenpartner). Maar daar is mijn carrière als schrijver van gepersonaliseerde kunstteksten ontstaan en besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik heb er nog wel over lopen wikken en wegen en besloot een startersseminar te volgen van zes weken en weg was ik!  Maar thuis gekomen was er het grote niets. Niemand kende mij en mijn expertise nog. Gelukkig woonde ik nog thuis bij mijn ouders en mocht ik als vertegenwoordiger van mijn vader mee naar het BNI netwerk. Ik leerde me beter te presenteren en marketingtechnisch te profileren. Het resultaat: mijn eerste grote opdracht. Mijn eerste succes maar ook de eerste faalmomenten.

Langzamerhand vestigde ik mijn naam en mijn werk werd bekender. Mijn oude werkgever benaderde me. Wat eerst een loondienstverband was, is nu een vruchtbare samenwerking van zakelijke partners geworden. Mijn zelfvertrouwen begon te groeien en mijn hang naar zekerheid nam af. Ik kreeg steeds meer opdrachten. Vocale, instrumentale en literaire voordrachten, uitnodigingen om boek samenvattingen te schrijven, redactionele opdrachten, condoleance kaarten schrijven, bedrijfsgeschiedenissen, gedichten voor privé evenementen, vertalingen...En toen kwam mijn eerste televisie optreden bij ORF (de nationale zender van Oostenrijk).

Ervaringen

Mijn kansen die ik pakte op een rijtje

 1. De kans om me te mogen promoten op het BNI netwerk van mijn vader
 2. Mijn eerste dubbele pagina bij Gusto
 3. Dank zij mijn lief een uitnodiging voor Dichters events
 4. Een optreden op de televisie
 5. Allerlei 'toevallige' ontmoetingen....

De uitdagingen op een rij:

 1. Boekhouding en administratie. En vooral de prijs vragen die ik waard ben. Ik was een totale kluns op dat gebied. Het conflict is 'wat ik als mogelijkheden zie' versus 'welke fondsen er zijn om die mogelijkheden te realiseren'. Weinig fondsen dus!
 2. Gebrek aan contacten. Dromen versus realiteit. 
 3. Naar buiten durven te gaan om mijzelf en mijn werk te promoten.
 4. Uitvinden hoe ik zelf het beste functioneer, arbeidstijden, omstandigheden, hoeveelheid werk en energie.

 

 

Vaardigheden/ambities

Creativiteit, talige vaardigheden, intuïtie, communicatie, muzikaliteit, ritmegevoel, verbeeldingskracht en kunnen denken in beelden, empathie en algemene kennis: waar informatie te halen die ik nodig heb.

 

Hints & Tips

 1. Je krijgt niet automatisch zelfvertrouwen bij een diploma. Je weet je waarde nog niet in geld uit te drukken. Het is vaak een nog belangrijkere vaardigheid, dan alle kennis en vaardigheden, die je op Universiteiten of Hogescholen hebt geleerd. Uiteindelijk zorgt zelfvertrouwen er voor dat zaken naar je toe komen. Gecombineerd met professionaliteit is het een onoverwinnelijke combinatie.
 2. Wees altijd eerlijk naar jezelf en je (potentiele) klanten. Wie wil er nu zaken doen met oneerlijke mensen? Eerlijkheid werkt altijd in je voordeel. Het zelfde geld voor klanten. Wie wil er geen aardige, betrouwbare, tevreden klanten die steeds weer bij je terugkomen. Durf dat ook voor hen te zijn.
 3. Angst is een slechte raadgever.

 

 • Default
 • Title
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

 • Default
 • Title
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren