EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Simionato

Zeer getallenteerde en beroemde pianiste en dirigent. 

Over mij


NAAM: Laura Simionato

LAND: Italië

PLAATS: Treviso

NATIONALITEIT:  Italiaanse

ACHTERGROND: Conservatorium, pianist en dirigent

SECTOR: Cultuur en Sport

POSITIE: Orkest dirigent

ORGANISATIE: www.laurasimionato.it

Achtergrond & Carrière

Ik ben geboren in Treviso. Ik heb aan verschillende conservatoria gestudeerd. Piano aan het Castelfranco Veneto. Koormuziek en Dirigent aan het conservatorium in Padua. En compositieleer bij Teresa Procacini in Rome. Ik heb in meerder duo en trio ensembles gespeeld. Ik won prijzen in de 'vierhanden' categorie. Te weten de “Città di Albenga” en de “Città di Osimo” competitie.

 

Ervaringen

Ik ben dirigent geweest bij vele gezelschappen, zowel kamermuziek als symfonie orkesten: het  Conservatorium Orkest in Rome, “Santa Cecilia”, de “Roma Simphonia”, de “Nuova Amadeus”, het vrouwen orkest “Italian Opera Company”, de “Women in Music” ensemble en ik ben hoofd dirigent en manager van het  ensemble “Le Muse”.

Ik word vaak uitgenodigd tijdens de  Cultural Week en European Cultural Heritage Days. Voor het Italiaanse Ministerie van cultuur leidde ik het Kerst Concert met de Messiah van Handel.

In 2000 werd me een speciale prijs uitgereikt: “European Personality” door het Europese Centrum voor Toerisme, Sport and Entertainment  en de raad voor Cultuur van Rome, voor mijn werk als dirigent. 

 

 

Vaardigheden/ambities

Naast talenten en vaardigheden voor muziek heb je als dirigent ook managementvaardigheden nodig. Moet je kunnen organiseren en communiceren.

 

Hints & Tips

Mijn advies is: studeren, kundig en professioneel worden in welk vak dan ook. Daarnaast is het handig om organisatie talenten, relationele en managementvaardigheden te ontwikkelen. Daar heb je heel veel aan, om allerlei soorten problemen in je vak mee op te lossen.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren