EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Nasim Miradi en Rosa Vitalie

Nasim Miradi van ROSE stories en Rosa Vitalie grafisch ontwerper zijn specialisten in multiculturele verhalen.

Over ons


NAAM: Nasim Miradi en Rosa Vitalie

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Iranese en Nederlandse

ACHTERGROND: Nasim Universiteit Film en Televisie Wetenschappen, Rosa Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten

SECTOR: Cultuur en Diensten

POSITIE: Eigenaren

ORGANISATIES: www.rosestories.nlrosavitalie.nl

 

Achtergrond & Carrière

Nasim: Na mijn studie ben ik veel als projectleidster werkzaam geweest o.a. bij Women Inc. en als producent in de festivalwereld bij Cinekid en IDFA. Jaarlijks sta ik stil bij wat ik nou eigenlijk ècht zou willen bereiken en kunnen. Samen met 2 andere jonge vrouwen (Rashida en Chafina) zijn we de BV ROSE stories begonnen een sociale onderneming. Wij zijn een productiemaatschappij. We zoeken verhalen, die verteld mogen worden, uit verschillende achtergronden, en zoeken daar de juiste vormen bij: Een kookboek ‘Melk en dadels’, een Kinderboek MOOTJE een documentaire My Hijab, My Business over Vloggers of een conferentie.
Rosa: Als grafisch ontwerper heb ik veel soorten klanten bijv. bedrijven die een huisstijl willen, maar omdat mijn hart vooral bij illustreren ligt, word ik ook gevraagd om te tekenen bijv. bij kranten als het NRC. Als grafisch ontwerper kruip ik in de huid van de opdrachtgever, als illustrator kruip ik uit mijn eigen huid. Ik heb veel gereisd, heb een kind samen met een Duitse man, en zie hoe belangrijk het is om ‘roots’ verhalen te delen. Onder andere daarom werk ik graag samen met ROSE stories aan projecten.

 

Ervaringen

ROSE stories is een BV, die als sociale onderneming ook subsidies aanvraagt, indien nodig.
We werken graag samen met allerlei specialisten en vormen teams per project.
ROSE stories en Nadia Zerouali (24 kitchen) hebben met het kookboek Melk en Dadels de echte verhalen van Marokkaanse vrouwen uit de eerste generatie opgetekend, aan de hand van hun recepten, waar ze immers alle liefde in stoppen. We hebben er een geweldige publiciteit en verkoop mee bereikt. Het ziet er ook heel mooi uit, dankzij het grafisch ontwerp van Rosa.
Een kinderboek is in ontwikkeling, over een Marokkaans meisje ‘MOOTJE’ in de grote stad, waar Rosa de illustraties voor maakt.
In samenwerking met de NTR en de Moslim Omroep hebben we een documentaire geproduceerd over de ultieme storytellers van deze tijd: vloggers. Deze jonge zakenvrouwen vertellen over de wereld achter hun vlogs en hun enorme aantal volgers. Kijk My Hijab, My Business deel 1 & deel 2 terug via NPO
Er zijn nog tal van projecten in uitvoeringsstadium als: een toneelvoorstelling over Melk en Dadels, een conferentie voor de televisiewereld: ‘Innoversity Parade’ waar we ter inspiratie van televisiemakers wereldwijde voorbeelden laten zien van innovatief en diversiteit. Kortom wij willen graag dat iedereen, ongeacht afkomst zich in wat de TV biedt kan herkennen.

 

Vaardigheden/ambities

Nasim: Onze eerste doel is sociale impact realiseren. Het tweede om dat financieel zo goed mogelijk te doen. Wat overblijft van projecten investeren we in nieuwe projecten. We hopen over 5 jaar er ook financieel nog iets beter van te kunnen leven.
Netwerken, goede contacten, zorgvuldig omgaan met zakelijke relaties en de projecten tot de puntjes en strak uitvoeren zijn de vaardigheden tot succes.


Rosa: Ik vind sociale impact en het milieu heel belangrijk. Met mijn grafische- en illustratieve werkzaamheden hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren in de samenleving.

Hints & Tips

Rosa: Blijf dicht bij jezelf, voel goed aan of de opdracht waar je ‘ja’ tegen zegt, past bij je persoonlijke ontwikkeling. Vertrouw op die intuïtie.


Nasim: het is heel handig om elk jaar even stil te staan op je werkplek en te bedenken: Is dit wat je echt wil? Wat dan wel? Wat wil je leren, kunnen, ontwikkelen? Waar wil je zijn? Groot denken dus.
Weet je waar je heen wilt, dan richt je a.h.w. je weg en komt het naar je toe. En ben je ineens een kookboek, een documentaire en een kinderboek verder! Heerlijk.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren