EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Clara Maria Cesarini

Trainer coach van Olympische vijfkamp teams, hockey en voetbal. 

Over mij


NAAM: Clara Maria Cesarini

LAND: Italië

PLAATS: Rome

NATIONALITEIT:  Italiaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Sport

POSITIE: Trainer in het federale sportcentrum voor de voorbereiding op de Olympische Spelen in Pentathlon (vijfkamp)

ORGANISATIE: Federazione Italiana Pentathlon Moderno

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben cum laude afgestudeerd in sportwetenschappen aan de universiteit Tor Vergata in Rome. Ik doe al vijf jaar op hoog niveau mee aan de vijfkamp en was 10 jaar lang lid van het nationale team.

Nu ben ik trainer van het Olympisch team in Montelibretti in Rome. Vijf jaar lang trainde ik het jongeren team, waar vijf jongeren nu opgenomen zijn in het nationale team. Daarbij ben ik fitness coach voor het voetbal- en het veldhockeyteam. ( Het laatste seizoen wonnen we de nationale kampioenschap voor kinderen onder de 14).

In mijn eigen atletiek carrière won ik het nationale kampioenschap voor senioren in 2012 en het Meester kampioenschap in 2013. Natuurlijk waren er veel moeilijkheden te overwinnen, zowel als atleet als als coach, maar met het vaste voornemen om je doelen te halen, lukt het je te slagen.

 

Ervaringen

Als atleet leer je van overwinningen maar vooral ook van mislukkingen. Die moeilijke momenten te boven komen, maakt je een professional die doorzet. Ik snap dan ook heel goed de worstelingen van mijn 'jongens'. Ik kan ze helpen en leer ze om nooit op te geven en het allerbeste van zichzelf te geven.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik kan goed met jonge jongens en meisjes omgaan. Daar heb je professionaliteit en sensitiviteit voor nodig. Mijn competitieve karakter heeft me geholpen om steeds weer nieuwe uitdagingen te vinden. Daar ging ik voor staan, met moed maar ook met een zekere bescheidenheid. En ik kreeg altijd hele fijne steun van mijn familie.

 

Hints & Tips

Wat ik andere vrouwen wil zeggen is: zoek je eigen plek en ga daarvoor. Dat is nog niet altijd makkelijk in onze maatschappij. Je moet nog steeds veel seksestereotiepe opvattingen ontkrachten, ondanks wat we de laatste jaren hebben bereikt. Mijn tip is: begeef je in traditionele mannen activiteiten. Je moet dan wel een goed potje professioneel kunnen vechten. Wedijver met ze. Zo zal er een andere en meer complete kijk gaan ontstaan op wat mannen en vrouwen kunnen. En dat komt de nieuwe generatie van meisjes ten goede.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren