EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Puh

Pionier op het gebied van ergonomie en werkprocessen. 

Over mij


NAAM: Lenka Puh

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Sociale sector

POSITIE: Eigenaar van het bedrijf Jazon, voorzitter van de Ontwikkelingscoöperatie Etri

ORGANISATIE:  Company JazonDevelopment Cooperative Etri

 

Achtergrond & Carrière

In 1989 heb ik het bedrijf Jazon opgericht, gericht op het leveren van kantoorbenodigdheden en diensten op het gebied van het bewaren van documenten. In 2005 zijn we begonnen met aannemen van mensen met verschillende handicaps en vanaf 2006 wordt ons bedrijf Jazon aangemerkt als een sociale onderneming. 

Als gevolg van de wereldwijde financiële crisis in 2010 hebben we een aantal belangrijke klanten verloren. Om banen te behouden ontwikkelden we het business model ‘Etri’, een ontwikkelingscoöperatie, die ecologie, ergonomie en ethische economie combineert. Deze coöperatie is nog steeds groeiende en bestaat op dit moment uit zes rechtspersonen die gezamenlijk 63 mensen in dienst hebben. In deze laatste periode, hebben we het aantal gecreëerde arbeidsplaatsen verdrievoudigd. We hebben ook banen voor mensen die tot voor kort volledig van de arbeidsmarkt uitgesloten waren (bijv. mensen met Asperger-syndroom, multiple sclerose, etc.).

Mijn expertise ligt op het gebied van ergonomie en werkprocessen, In 2011 presenteerde ik mijn ervaringen  in het buitenland en noemde het procesergonomie.

Sindsdien hebben we procesergonomie in veel sociale vernieuwingen weten ingevoerd te krijgen: van carrière revalidatie tot gezondheidspreventie op het werk. Hiermee kunnen bedrijven gelijkrijd hun kosten verlagen, voldoen aan wettelijke criteria en ook hun sociale verantwoordelijkheid realiseren.

Wij behoren tot de pioniers van de circulaire economie, en onze bedrijven  ‘Jazon’ and ‘Development Coöperatie Etri’ hebben verschillende prijzen op dit gebied mogen ontvangen.

Het Etri business model verspreidt zich in de vorm van een groene sociale franchise over Slovenië. Op deze manier dragen we bij aan  het opbouwen van een inclusieve maatschappij, met een team van jonge managers.

 

Ervaringen

Ik ben ervan overtuigd dat geen enkele ondernemer zonder een ondersteunende omgeving kan slagen. Voor mij is de steun van mijn familie de sleutel tot mijn succes, in eerste instantie mijn vader, moeder, broers en zussen, en later mijn man en kinderen.

Ook zou het niet gelukt zijn, zonder de hulp van de zogenaamde ‘mecenassen’, mensen die op dat moment werkten in hogere functies in grote ondernemingen, staatsbedrijven, maar die te oud waren om zelfstandig nieuwe wegen in te slaan. Zij zagen in ons, jongeren, de potentie en hebben ons financiële steun gegeven. Op dat moment waren de banken, net als tegenwoordig, heel rigide, het was niet gemakkelijk om kapitaal te krijgen, zodat het cruciaal was dat je mensen bereid vond te investeren in je bedrijf.

 

 

Vaardigheden/ambities

Mijn grootste vaardigheid is innovatief denken. Ik ben een vernieuwer vanaf de eerste minuut, en hopelijk zelfs tot de laatste. Ik wilde ook altijd al bewijzen dat ik in staat ben om voor mezelf en misschien ook wel voor anderen te zorgen. Ik wilde bewijzen dat het mogelijk is om toegevoegde waarde te creëren in de markt en een nieuw soort bedrijven op te richten. In het bedrijfsleven is het essentieel dat je niet stilstaat en wacht op kansen, maar dat je je verder ontwikkelt en op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden.

 

Hints & Tips

Ik denk dat iedere ondernemer een uniek individu is. In het algemeen zijn er in Slovenië niet genoeg ondernemers. Ondernemerschap werd in Slovenië enige tijd als negatief ervaren, vooral vanwege de 'tycoons' die een aantal goede bedrijven verwoesten. Er werd vergeten dat ondernemerschap een goede zaak kan zijn voor het bouwen van een betere samenleving. Tegenwoordig worden managers die andermans bedrijven beheren meer maatschappelijk erkend, dan ondernemers die een eigen bedrijf opbouwen. Persoonlijk ken ik niet veel vrouwelijke ondernemers. In Europa zijn er veel meer van. Hier is een vrouwelijke ondernemer vaak de vrouw van een ondernemer. Omdat het opbouwen van een bedrijf hier niet zo makkelijk is, is het eerder gebruikelijk dat de vrouw van de ondernemer zelf ook ondernemer wordt.

Misschien is de reden dat vrouwen in een bepaalde periode van hun leven een stap terug doen en mannen dan het voortouw nemen. Het is ook waar dat succes in het bedrijfsleven vooral vanuit financiële oogpunten wordt gemeten, in plaats van via dingen die vrouwen willen meten; het aantal kinderen, natuurbehoud, tevredenheid. Vrouwen hebben behoefte aan een veilige omgeving waar ze een gezin kunnen hebben. Zelfs succesvolle vrouwelijke ondernemers treden niet graag naar buiten, tenzij het echt nodig is voor het bedrijf.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren