EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Veronica Scopelliti

Is momenteel werkzaam in het onderwijs, met name in kinderdagverblijven en kleuterscholen. 

Over mij


NAAM: Veronica Scopelliti

LAND: Italië

PLAATS: Rome

NATIONALITEIT:  Italiaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Onderwijs

POSITIE: Conny: Eigenaar van 2 Kinderdagverblijven

ORGANISATIE: 

 

Achtergrond & Carrière

Na mijn afstuderen ben ik naar Toscane verhuisd. Daar begon mijn loopbaan op de openbare school. Lesgeven was altijd al mijn droom, vooral aan kleine kinderen. Vanaf dat ik zelf een kind was, wilde ik al mijn eigen school oprichten, wilde ik net als Maria Montessori zijn. Ik wilde graag een warme, sfeervolle omgeving creëren voor kinderen en hun families.

In 2008 werd ik moeder van een prachtige dochter. Mijn droom van vroeger die jarenlang onvervuld was gebleven, begon ik nu stap voor stap te realiseren. In het begin is het absoluut niet makkelijk geweest. Zonder ervaring en vanuit het niets de bureaucratie van het onderwijssysteem proberen te begrijpen was een hels karwei: eindeloos documenten aanvragen, invullen, opsturen; overleggen met mensen die veel minder wisten dan ik over kinderdagverblijven..... het was uitputtend. Iedereen raadde mij aan om met het project te stoppen, maar ik deed het niet. Ik heb me goed geïnformeerd,  ik geloofde in mijn project en ben gewoon door gegaan. Na een aantal moeizame jaren heeft mijn geloof in mezelf mij uiteindelijk enorm veel voldoening gegeven. Onze opvang is geschikt voor bijna honderd kinderen en we hebben momenteel zelfs een wachtlijst. De voorschoolse opvang is een door de staat erkende particuliere voorziening. Wat het kinderdagverblijf betreft werken we samen met de gemeente Prato en de Guardia di Finanza. We doen ook mee aan het Welfareproject voor Prato.

Ik heb dit allemaal geïnitieerd en bereikt voor kinderen èn hun werkende moeders, die er net als ik een pittige taak aan hebben om werk en gezinsleven te combineren. 

 

Ervaringen

Vanaf 2011 ben ik lid van de belangenvereniging voor vrouwelijke ondernemers. Nu ben ik voorzitter van deze vereniging in Prato en Toscane. In 2013 ben ik gekozen als voorzitter van de vrouwelijke ondernemerscommissie bij de Kamer van Koophandel in Prato; hier ben ik  heel actief in het ontwikkelen en promoten van het vrouwelijk ondernemerschap.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik moet zeggen dat het ondernemerschap me echt heeft geholpen mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn basiskennis uit te breiden. Eerst lerares zijn en vervolgens ondernemer worden heeft me geleerd om met getallen te spelen, balansen te lezen en te onderhandelen met banken en verschillende instellingen. Op persoonlijk niveau was de grootste uitdaging wel het overwinnen van mijn angst voor de microfoon. Het organiseren van evenementen en seminars, en spreken met ouders is geen gemakkelijke taak, vooral omdat ik in wezen een heel verlegen persoon was. Maar uiteindelijk ben ik erin geslaagd om uitstekende resultaten te bereiken op  professioneel en belangrijker nog, op persoonlijk niveau.

 

Hints & Tips

Ik word vaak om advies gevraagd. Meestal is de eerste vraag: “hoe kan ik een ondernemersactiviteit opzetten en uitvoeren?” Op basis van mijn eigen ervaringen probeer ik zo goed mogelijk belangstelling te wekken voor vrouwelijk ondernemerschap door daarover te praten. Vrouwen zijn volgens mij de motor van de economie en ik zal dit concept blijven sponsoren en bevorderen totdat men daarvan overtuigd is! Ik ben als water dat van een rots druppelt- vroeg of laat zal zich toch zeker een doorgang openen!

Op dit moment is mijn advies om vooral ‘geloof te hebben’ in wat je doet. Hoewel het niet makkelijk is gezien de economische situatie en het met mondjesmaat toegang krijgen tot krediet; wij vrouwen zijn echter voortvarend, doortastend en slagen daarom in onze ondernemingen. Maar we moeten dit nog veel meer stimuleren.

Naast ‘geloven in wat je doet' zou ik alle vrouwen die aan een carrière als ondernemer denken, willen voorstellen om altijd vooruit te denken, te anticiperen, om altijd op de hoogte, innovatief, vooruitziend te zijn, en om zelfs verder te gaan dan het verst zichtbare punt aan de horizon. Bereik je doel en stop niet!

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren