EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marie Petrovová

Zij wil alles en iedereen helpen en vindt overal oplossingen voor.

Over mij


NAAM: Marie Petrovová

LAND: Tsjechië

STAD: Praag

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: Mede-eigenaar

ORGANISATIEOsvobozená domácnost, s.r.o.

 

Achtergrond & Carriére

Ik werkte 13 jaar bij de GE Money Bank als manager. GE heeft een prima beleid om vrouwen in hun carrière te ondersteunen. We begonnen het project 'Life Ideas'. Een platform voor vrouwen die nog meer levensideeën hebben, namelijk voor zichzelf beginnen met een eigen bedrijf. Ik ben dus van directeur Communicatie in een groot bedrijf de mede-eigenaar geworden in een dienstencoöperatie, die zijn plaats in het heelal nog moet bevechten. Wij van osvobozena domacnost, leveren IT service, maar ook schoonmaakdiensten, tuinverzorging en interieurstijladvies aan kleine bedrijven en particulieren. 

 

Ervaringen

Toen ik de switch maakte naar die kleinere dienstencoöperatie, kreeg ik ineens geen uitnodigingen meer voor leuke netwerken en ontmoetingen. Ik heb ook geen bedrijfsauto meer. Ik heb dus wel moeten wennen aan dat statusverschil. Gelukkig had ik een financiële reserve opgebouwd en daarmee ben ik het bedrijf gestart.

Mijn dochter helpt me met de website, mijn man geeft me moed en steun. En alle kinderen doen wat meer in de huishouding. Dat helpt me enorm bij mijn zelfvertrouwen en kan ik me concentreren op het werk. Ik mag nog een hoop leren over marketing, sociale netwerken en verkooptechnieken.

Ik hou van persoonlijke ontwikkeling. Je bent er nooit zeker van of je bedrijf een succes wordt, maar het heeft me nu al veel opgeleverd: ik ben veel moediger, rustiger, maar ook assertiever geworden en ik ben een veel betere luisteraar. Mijn grootste probleem blijft toch ; angst.....zou het wel goed gaan, zal ik wel voldoende geld verdienen voor mij en mijn coöperatieleden, houd ik het wel vol. Met dit soort angsten worstel ik elke dag. En okay, ik wacht ook nog wel op een grote portie zakelijk fortuin:)

 

Vaardigheden/ambities

Ga met mensen om, zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ik hou van communicatie, netwerken maakt me blij, evenals de gesprekken met klanten en de coöperatie partners. De meeste vinden het fijn dat ik open ben, van fair play houdt en niet altijd ieder probleem wil oplossen. Dat maakt dat mensen zich zelf verantwoordelijk kunnen blijven voelen en dat is nodig in een coöperatie. Natuurlijk stellen we doelen en trachten als een team te werken.

 

Hints & Tips

Laat je niet afleiden houd koers. En een algemene tip: De rijken worden rijker, krijgen overvloed, de armen worden armer (Mattheus). Ik vind dat de sterke Tsjechische vrouwen, die ik in mijn werk meemaak het verdienen/ het waard zijn, dat anderen een deel van hun huishoudelijke taken overnemen. Ik vind ook dat de staat meer steun zou moeten geven aan hen die een bedrijf opzetten en nieuwe banen maken. Zeker als je ziet dat er steeds meer vrouwen een eigen bedrijf beginnen. Persoonlijk zie ik dat de vrouwen daarmee een betere werk-privé balans trachten te krijgen. Daar zou de overheid best meer bij kunnen helpen. 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren