EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Kousková

Zij is zeer ervaren in het handhaven van de werk-privé balans en weet een bedrijf te starten en er een succes van te maken.

Over mij


NAAM: Lenka Kousková

LAND: Tsjechië

PLAATS: Praag

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Bank en Financiën

POSITIE: Regionaal directeur

ORGANISATIE: Fincentrum a.s.

 

Achtergrond & Carriére

Tijdens mijn eerste moederschapsverlof ben ik gaan denken over het starten van een eigen bedrijf en wat voor soort bedrijf dan? Ik ben weer gaan studeren en heb mezelf weer verder ontwikkeld in de financiële richting. Ik startte uiteindelijke in 2000 het Fincentrum in Tsjechië. Een financieel adviesbureau, dat zowel de Tsjechische als de Slowaakse republiek  bijstaat in een beter financieel klimaat. We zijn nu een van de top drie bedrijven in ons veld, dankzij onze adviseurs en trainers. Vooraf dacht ik dat ik het een tijdje met een lager inkomen zou moeten doen vergeleken met loondienst, maar ik ben nu al weer jaren een goed betaalde adviseur.

 

Ervaringen

Omdat ik veel heb geïnvesteerd in het bedrijf, moest ik het een tijdje met een lager inkomen doen, dan als ik voor een ander had gewerkt. Ik heb ook veel van mijn fouten geleerd: ik was slecht in timemanagement en dat was zowel voor mijn familie als mijn bedrijf niet goed, maar vooral ook niet voor mijzelf. Ik nam te weinig rust en was gestrest. Jammer dat ik geen mentor had in het begin, die me op die valkuilen had kunnen wijzen. Met dit bedrijf ben ik natuurlijk mijn comfort zone uitgestapt en dat voelt echt niet altijd plezierig. Je bent helemaal alleen verantwoordelijk voor je zelf en alle mensen van je bedrijf... Met de groei en de financiële stabiliteit van mijn bedrijf kreeg ik wat meer vertrouwen en kon ik me ook zelf weer ontplooien.

Vooral psychologie studies en persoonlijke ontwikkeling workshops zijn belangrijk voor mij en mijn bedrijf geweest. En bovendien vond ik een mentor, die me inspireert en motiveert. Ik krijg ook steun van mijn familie (man, kinderen en ouders). Dat helpt me bij het nemen van beslissingen. Mijn bedrijf is gericht op het behalen van resultaten. daar wordt ik door gemotiveerd en door de ideeën van mijn collega's. We delen dus dezelfde waarden in het leven en dat geeft mij een goed gevoel van solidariteit met hen. 

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben in hart en nieren een sportvrouw. Ik zie nieuwe taken als uitdagingen en geef niet op. Ik zoek gewoon manieren hoe het wel kan in plaats van het onmogelijk te laten schijnen. Ik hou van verandering en kan nieuwe informatie snel toepassen in de praktijk. Ik hou ervan om partnerships op te bouwen, luister dus ook naar anderen en hun problemen. Ik coördineer en motiveer mijn staf ook met continue persoonlijke en vakontwikkeling. Ik ben een snelle beslisser, heb goed timemanagement en plan en organiseer de activiteiten van mij en mijn team.

 

Hints & Tips

Als je zorgt dat anderen gelukkig zijn, ben je het zelf ook. Ik heb mij in het begin door een andere succesvolle vrouw laten inspireren. Dat wilde ik ook: goed geld verdienen. En zij had ook familie en kinderen en leek gelukkig. Ik heb met mezelf afgesproken, dat ik ook zo'n leen zelf ging leiden. Dus laat je inspireren door anderen die de weg al voor je hebben bewandeld. Vraag hen naar hun successen en mislukkingen.

Vind je eigen vrouwelijke rolmodel en volg haar. Je moet best dapper zijn in het begin en zelfvertrouwen opbouwen. Je moet op je zelf durven vertrouwen. Als ondernemer kun je de verantwoordelijkheid niet afschuiven op een ander. Soms en je dat je het niet kan, maar meestal kan je het twee keer zo goed als iemand anders. Leer wel hulp te vragen als je at nodig hebt. enne...Alles gaat beter met een lach en een goed humeur!

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren