EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Monika Fenyková

..zij begrijpt technologie en wil haar ervaringen in management en leiderschap graag delen.

Over mij


NAAM: Monika Fenyková

LAND: Tsjechië

PLAATS: Praag

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: Continue opleiding en training in het bedrijf

SECTOR: Wetenschap, Gezondheidszorg, Onderzoek en Technologie

POSITIE: Algemeen Directeur

ORGANISATIE: YVENTECH s.r.o.

 

Achtergrond & Carriére

Ik ben algemeen directeur van Yventech. Wij bieden audiovisuele technieken en diensten aan voor congressen, conferenties en evenementen. Voor de fusie met Yventech was ik directeur van ProMoPro en daarvoor was ik 10 jaar HRM manager bij AV media.

Me bezig mogen houden, niet alleen met HRM, maar juist ook met strategisch beleid, was een grote kans voor me.  Ik heb daarvoor IT producten in ons verkoop portfolio opgenomen en werknemers trainingen. Het was een grote uidaging om me niet meer als weknemer te profileren maar als uitvoerend directeur en mede-eigenaar van het Yventech bedrijf. Het geeft je een grotere verantwoordelijkheid naar klanten, werknemers maar vooral ook heb je verantwoordelijkheid voor goede toepassing van de wetgeving. het is dus gedeeltelijk een gevoel van vrijheid, eigenaar zijn, maar geeft ook heel veel verantwoordelijkheid.


 

Ervaringen

Ik heb goede relaties moeten beëindigen, en met veel geduld en tijd nieuwe relaties en contacten opgebouwd. Ik moet gewoon steeds effectiever met mijn tijd omgaan en kies dus om om te gaan met mensen die wat te vertellen hebben en waardering teruggeven. Contacten bouwen dus voor een langere termijn. Dat gaf me in het begin wel een eenzaam gevoel. Ik heb helaas ook mensen moeten ontslaan. Bij hen was er een te groot verschil in inzet voor het bedrijf.

Het geld heeft me wel geholpen. Het is zo fijn om reserves te kunnen opbouwen voor investeringen in nieuwe producten en een grotere waarde van de bedrijfsaandelen. Ik school mij nog steeds in management vaardigheden, Financien, specifieke marketingtechnieken en technologieën voor onze AV branche.

Ik kreeg inspiratie uit de boeken van Franklin Covey: zoals Leadership, The 7 Habits of Highly Effective People, 4 Disciplines of Execution.

 

Vaardigheden/ambities

Als manager moet je ijverig zijn maar ook bescheiden.  Een goed time-management hanteren en open staan voor verandering. Daarvoor is het handig om nieuwe informatie toe te kunnen passen in je werk, en dus doelen te formuleren en die te willen bereiken. Ik hou ervan meteen  team te werken. Ook de ontwikkeling en de motivatie van het personeel houd ik voor ogen. Ik hou er van om problemen op te lossen.

 

Hints & Tips

Het enige dat zeker is, is verandering. Wees niet bang om een bedrijf te starten. De voorbereiding met een ondernemingsplan is daarvoor handig, maar ook dat moet je durven veranderen als je 'handel' mis loopt! De werkelijkheid van een product of dienst te kunnen verkopen gaat voor. Het ondernemerschap is een best moeilijke discipline. Het gaat om competenties op veel terreinen. Houd je focus op je dagelijkse relaties met klanten en leveranciers. Van daaruit neem je de sociale en persoonlijke verantwoordelijkheid als leider voor je medewerkers en je bedrijf.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren