EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Gabriele Metz

Langzaam en duurzaam win je de race. 

Over mij


NAAM: Gabriele Metz

LAND: Oostenrijk

PLAATS: Graz

NATIONALITEIT: Oostenrijkse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Politiek

POSITIE: Oprichter en manager Gender Institute in Graz

ORGANISATIE: Gender Insititut

 

Achtergrond & Carrière

Na mijn afstuderen heb ik op vele kantoren gewerkt. In 1985, 1986, 1989 en 1990, zijn mijn 4 kinderen geboren. Tijdens het opvoeden van mijn kinderen, tot 2001, was ik actief in event management en outdoor onderwijs (Sahara Travels). Daarnaast ben ik begonnen aan een studie pedagogie, psychologie, volwasseneducatie en vrouwenstudies.

In 2011, ben ik begonnen als zelfstandige in het volwassenen onderwijs (team en communicatie trainingen, coaching en vrouw empowerment). Daarnaast werkte ik ook nog als web verkoper en bij een verzekeraar om mezelf van inkomsten te kunnen verzekeren.

In 2005 kreeg ik mijn eerste vaste baan na met zwangerschapsverlof te zijn geweest bij de Women's Service Association. Vanaf 2007 tot vandaag de dag, doe ik vrijwilligerswerk bij het coördinatie team van KiB Children Care. Een lobbyorganisatie die opkomt voor de rechten van het kind. Ik ben een onafhankelijke trainer en eventmanager voor vrouwen projecten en Fem tech projecten en betrokken bij stadsontwikkelingsprojecten in Graz. Daarnaast studeer ik interdisciplinaire gender studies en heb ik mijn projectmanagers certificaten behaald.

In 2013 heb ik het gender instituut opgericht en organiseer o.a. de jaarlijkse dag binnen het beroepsonderwijs voor 'meisjes in de luchtvaart'. Ten slotte ben ik sinds 2015 ombudsvrouw voor meisjes en vrouwen in Graz.


 

Ervaringen

Kansen en mogelijkheden:

Persoonlijke activiteiten in directe sales: goede training in het laten groeien van je zelfvertrouwen en het oefenen van een overtuigende uitstraling. Door deze eigenschappen heb ik geleerd hoe ik het beste gebruik kan maken van mijn netwerk en contacten.

Fixeer je op één professioneel thema waarin je jezelf ontwikkeld tot expert (gender mainstreaming). Doe dit door te netwerken, deals te sluiten en je contacten goed te gebruiken. Zo ben ik ombudsvrouw voor meisjes en vrouwen in Graz geworden.

Mijn project 'meisjes in de luchtvaart', kreeg veel erkenning en respect en daarbij ook belangstelling van de media.

Uitdagingen:

Het was niet makkelijk om mijn professionele doelen te stellen en om deze na te leven. Vooral omdat mijn partner er geen veelbelovende toekomst in zag. Ik heb jaren lang thuis gewerkt en in een kleine ruimte, maar dit heeft ervoor gezorgd dat ik een goede balans heb gevonden tussen mijn werk en privé leven. Tegelijkertijd moest ik in meerdere banen tegelijk werken, om mezelf financieel veilig te kunnen stellen. Op de lange termijn heeft dit wel echt mijn succes gegarandeerd, gezien ik er veel respect door kreeg van de mensen op hoge posities. 

 

 

Vaardigheden/ambities

De vaardigheden waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn: Openheid, ruimdenkendheid, gezelligheid, de gave om te netwerken, onderhandelende vaardigheden, structuur, analytisch denken en werken en organisatorisch vermogen. Daarnaast moet je de moed hebben om te investeren, vrede hebben met jezelf, zelfvertrouwen, overtuigingskracht en enthousiasme hebben in de dingen die je doet. Blijf open minded en altijd met beide benen op de grond staan. Dan kom je er wel! 

 

Hints & Tips

Je moet altijd achter je ideeën staan en er volledig van overtuigd zijn dat ze gaan slagen. 

Zorg dat je goed op de hoogte bent van de dingen die gaande zijn in je vakgebied. Niets is zo gênant als het verstrekken van verkeerde gegevens of cijfers als je probeert je eigen plan te verkopen. 

Zorg ervoor dat je gepast gekleed gaat als je een belangrijke vergadering hebt. Een serieuze uitstraling zorgt ervoor dat je ook serieus genomen wordt. 

Leg veel contacten en bouw een goed netwerk op. Zorg ervoor dat je jezelf af en toe op de voorgrond brengt door je idee te pitchen. Probeer dit ook vooral te doen voor mensen waarvan je denkt dat ze je kunnen helpen. Maar hou het kort! Het gaat er in eerste instantie om dat je kort gezien en gehoord wordt en dat mensen je onthouden. 

Probeer niets te forceren. Sommige projecten groeien nou eenmaal heel snel terwijl je anderen niet van de grond krijgt. Dit is helemaal niet erg, je kan er zelfs heel veel van leren. Door af en toe een project te laten lopen, krijg je sneller nieuwe ideeën. Probeer deze wel altijd vanuit een tactisch oogpunt te bekijken. 

Ben je overtuigd van je eigen ideeën? Laat je dan niet tegenhouden of intimideren door de meningen van anderen. Blijf respectvol en verfijnd en leef je ideeën na. 

Delegeren! Huur af en toe iemand in die je kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een belastingadviseur, iemand die je met je 'Gabriele Metz'! kan helpen, een tuinman, poetsvrouw of oppas. En laat ook je partner af en toe helpen in het huishouden of met de boodschappen! 

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren