EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Sabina Scholtens

Accountant die een van de eerste vrouwelijke partners in haar accountantkantoor wil worden en (mede) eigenaar van een timmerfabriek.

Over mij


NAAM: Sabina Scholtens

LAND: Nederland

PLAATS: Zaanstreek

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Universiteit Fiscaal Recht

SECTOR: Financiën en Industriie

POSITIE: Accountant bij Vanhier en Mede-eigenaar van Timmerfabriek Visser

ORGANISATIE: Timmerfabriek Visser , Vanhier

 

Achtergrond & Carrière

Ook al ben ik nu pas 35 jaar, ik ben al zo’n 15 jaar in het accountancy vak actief. Eerst, tijdens mijn studie, als aangiftemedewerker bij Deloitte, daarna ben ik bij Berk, doorgegroeid tot adviseur. Letterlijk op een hogere verdieping!

In die tijd heb ik ook samen met mijn man het familiebedrijf Timmerfabriek Visser overgenomen. Hij is de directeur, de dagelijkse manager. Ik ben vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de financiën.

Sinds 2011 werk ik bij Vanhier accountants, waar ik de ‘huisarts’ van de MKB in de Zaanstreek kan zijn. Bij Vanhier ben ik in opleiding om een van de eerste vrouwelijke partners te worden. Ik heb daar ook een coach voor. Ik wil namelijk ook graag ondernemer zijn in mijn eigen vak.

Door de steun van mijn ouders, de kinderopvang en scholen, komen onze twee kinderen niets tekort. Ook al hadden we, toen mijn zoon jong was, een bedje voor hem staan op de timmerfabriek!
 

Ervaringen

Ik vind het heel belangrijk om als team te werken. Ik kan mijn werk niet doen zonder de receptioniste of aangiftemedewerker. Je doet het samen.

Jaarlijks organiseren wij de Ladies Night bij Vanhier, om kennis te delen en een platform te bieden. We geven workshops met een ‘twist’ , bijvoorbeeld ‘zo zijn we niet getrouwd’ over huwelijkse voorwaarden en het bedrijf, met medewerking van professionals uit ons netwerk. Ondernemende vrouwen is een doelgroep die we nog weinig zien in de werkgeversclubs. Vrouwen hebben ook veel vragen en zijn interactief. Erg stimulerend. Natuurlijk is het meegenomen als ze ook klant bij ons willen worden. 

Vaardigheden/ambities

‘Je krijgt de klanten, die bij je horen’. De combinatie van accountant zijn en eigenaar van een fabriek, maakt dat ik mijn klanten, de MKB ondernemers, vooral in de maakindustrie, nog beter begrijp en actief voor ze kan zijn om problemen op te lossen. Ik begrijp hun behoeften, emoties en zorgen.

Soms kan  een bedrijf, door onzorgvuldigheid van anderen, op het randje van faillissement gebracht worden, terwijl het bedrijf gewoon gezond is. Ik zoek dat dan goed uit en los het op, eventueel, samen met andere professionals in ons netwerk.

 

Hints & Tips

1. ‘Zet een stip aan de horizon, dat mag een hele ambitieuze zijn’. Zoek uit, al tijdens je studie, welke bagage je daarvoor nodig hebt. En ga ervoor. Het komt je niet aanwaaien, je moet er hard voor werken.

2. Je moet je ambities wel hardop uitspreken. Niemand kan in je hoofd kijken. Je bereikt de top alleen met steun van anderen

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren