EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maria Tsiota-Markou

Wethouder in de stadswijk Peristeri (Athene).

Over mij


NAAM: Maria Tsiota-Markou

LAND: Griekenland

PLAATS: Peristeri

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: HBO+

SECTOR: Politiek, Cultuur en Sport

POSITIE: Wethouder en eigenaar spelletjesfabriek

ORGANISATIE: Municipality of Peristeri

 

Achtergrond & Carriére

Ik ben geboren en getogen in Peristeri, een wijk in het westen van Athene. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik weet van boekhouden en spreek Engels.

Sinds 1986 ben ik eigenaresse van een fabriek, die spelletjes produceert.

Vanaf 1990 ben ik actief betrokken bij verenigingen en instellingen met culturele en sportieve activiteiten. In 1995 ben ik verkozen tot bestuurslid van de gymnastiek/sport club “Palaskas” en vanaf 2000 tot heden ben ik voorzitster van het bestuur. Ik ben medeoprichtster en voorzitster van de vereniging “vrienden van het museum”, met als doel de terugkeer van alle vondsten van opgravingen. In 2003 heeft de Gemeenteraad mij ook verkozen tot bestuurslid van het beleidsgebied “Sport en Culturele Ontwikkeling”.en heb ik samengewerkt met vele vrijwilligers. In oktober 2006 werd ik verkozen tot gemeenteraadslid en vanaf januari 2007 tot nu toe ben ik wethouder Cultuur en Bouwprojecten. Gedurende deze jaren zijn projecten gerealiseerd met een totale waarde van €40.000.000, die werden gefinancierd door de ESPA en de Griekse overheid. Er kwam een Gemeentelijke Muziekschool en er werden theater- en kunstworkshops en danslessen gerealiseerd. In 2010 openden de gerestaureerde Openbare Bibliotheek en de Gemeentelijke Universiteit, met groot succes, hun deuren voor het publiek.

Ervaringen

Op financieel/economisch gebied bestonden problemen door het wisselende financiële klimaat en het niet kunnen voorspellen en vooruitkijken door de instabiele economische situatie.

Door het wederzijdse begrip van de één naar de ander, als partners en van de kinderen, waren er geen problemen binnen de familie.

Persoonlijk heb ik gebrek aan vrije tijd. De stimulerende factoren in mijn loopbaan zijn mijn familie, mijn opleiding, mijn beroepsmatige opstelling en mijn karakter.

 

Vaardigheden/ambities

Wat betreft mijn capaciteiten: ik pas me makkelijk aan aan veranderingen. Ik communiceer makkelijk met anderen en luister aandachtig naar hun problemen. Ik hou van toenemende samenwerking. Ik ben geïnteresseerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn medewerkers middels het werk.

Ik vermijd problemen en ben oplossingsgericht. Ik hou van het stellen van doelen en om die te bereiken.

Wat betreft mijn persoonlijke eigenschappen: ik ben energiek, geduldig, optimistisch, gericht op een vlot werktempo, zeker, inventief en organiserend.

 

Hints & Tips

Mijn motto is: denk na voor je iets zegt.

Mijn inspiratie: mensen met doelen en idealen. Mensen die hun sporen achterlaten in het leven: grote schrijvers, dichters, archeologen, vrouwen op bestuursfuncties, presidenten, premiers, vooruitstrevende succesvolle zakenmensen, die hun visioen volgen.

Mijn advies voor andere vrouwen: optimisme, kracht, moed en eerlijkheid moeten in principe jouw verdiensten zijn want anders heeft succes geen betekenis. Je inspanning moet constant zijn en laat je niet teleurstellen want morgen zal het altijd beter zijn.

Punten om te ontwikkelen: intelligentie/slimheid, een juist oordeelsvermogen, optimisme, kracht en het serieus zijn.

Zwakke punten om te overwinnen: lafheid en het nemen van risico’s.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren