EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Mª Teresa Perales Fernández

Winnaar van 35 Paralympische medailles. 

Over mij


NAAM: Mª Teresa Perales Fernández

LAND: SPANJE

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten en Derde Sector

POSITIE: Motiverend Docent en Persoonlijke SportcoachAchtergrond & Carrière

Ik ben als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Universiteit van Zaragoza en deed de opleiding Professionele Coaching bij ASESCO. Ik was docent aan de Universiteit van Zaragoza, de zomercursussen van Teruel en de Universiteit van Colindres (Cantabria). Dit alles in een rolstoel. Ik heb verschillende posities bekleed op het gebied van management en publieke verantwoordelijkheid: Afgevaardigde aan de Rechtbank van Aragón; Directeur-generaal van Care Unit van het ministerie van Sociale en Gezinszaken bij het bestuur van de provincie Aragon; Adviseur van het nationale ministerie van Sociale en Familie Diensten; en Adviseur bij Sport en Promotie. Momenteel ben ik persoonlijke sportcoach en motiverend docent.

Mijn grootste prestatie als professionele sportvrouw op hoog niveau is dat ik 35 paralympische medailles heb gewonnen sonds 1998, waarvan de laatste vijf in 2015 in Glasgow. Ik ben sinds 2008 lid van de Raad van Atleten aan het Internationaal Paralympisch Comité en maak binnen die vereniging sinds mei 2010 ook deel uit van het Comité van de Paralympische Spelen bij de ontwikkeling van het Algemeen Plan voor Lichaamsbeweging en Sport in Spanje en ben Ambassadeur Inclusieve Sport in Spanje. Ik won de Gouden Medaille van de Franse Jeugd en Sport. Ik ben genomineerd voor de Laureus Sport (2009) en de Whang Youn Dai Award (2012). Medaille Voorvechters en Helden van de ‘Fundación Los Sitios de Zaragoza’ (2008) en de Award voor Beste Paralympische Atleet (Diario AS, 2008).

Ervaringen

Mijn vader overleed toen ik vijfien jaar oud was en dat veranderde onze gezinssituatie radicaal. Mijn moeder moest alleen haar twee kinderen grootbrengen en wij als kinderen misten onze vader heel erg. Toen ik op mijn 19de aan een rolstoel gekluisterd werd, moest ik al mijn persoonlijke kracht vinden om letterlijk en figuurlijk vooruit te komen. Maar zodra ik hierin slaagde werd alles simpeler, weliswaar met veel inzet, maar ik haalde mijn doelen stap voor stap.

Een ander probleem dat zich voordeed lag op het economische vlak. De trainingen en (het heen en weer reizen naar) competities om mee te kunnen doen aan een topsport waren erg kostbaar en bovendien zo tijdrovend dat ik nooit ander werk kon zoeken. De steun die ik vooral van mijn familie heb gekregen is altijd van essentieel belang geweest in mijn leven. Mijn familie zorgde ervoor dat ik een goede basis heb gehad, als persoon zowel als professioneel. Mijn andere persoonlijke en professionele relaties, evenals mijn karakter hebben mij ook verder geholpen.  Mijn grootste inspiratiebron is mijn moeder, met name haar vermogen om te vechten. En enkele anderen, zoals Jorge Valdano, die voor mij een voorbeeld is en me inspireert.

 

Vaardigheden/Ambities

Persoonlijke groei door middel van mijn werk vind ik een belangrijk aspect en ik sta open voor veranderingen. Ik ben een doorzetter, optimistisch, en probeer praktisch en methodisch te zijn. Ook ben ik wel voorzichtig, maar dat weerhoudt me er niet van nieuwe wegen in te slaan en toekomstgericht aan mijn ambities te werken.

 

Hints & Tips

Mijn motto is: ‘Waar een wil is, is een weg’. En om te komen waar je wil zijn, is het essentieel dat je hard werkt en moeite doet om je doelen te halen.

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren