EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vesna Milek

Gepassioneerde bestseller auteur en journalist, gespecialiseerd in interviews. 

Over mij

{youtube}kMOoJ172ETM/youtube}

NAAM: Vesna Milek

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Kunst ben Cultuur

POSITIE: Freelance journalist en Schrijver

ORGANISATIE:  

 

Achtergrond & Carrière

Ik interview mensen, ik probeer te kijken naar de wereld door hun ogen. Een groot deel van mijn leven is gewijd aan uitgebreide diepte interviews, die verzameld in twee delen zijn gepubliceerd. 

Ik zie mezelf niet als journalist pur sang. Ik ben gewoon iemand die geïnteresseerd is in mensen.

Zeven boeken heb ik geschreven, waaronder drie romans, en allen waren bestsellers in Slovenië.

Ik heb nooit iets gepland in mijn leven, ik reageer op wat er op mijn weg komt. Toen ik het aanbod kreeg om een rol te spelen in een toneelstuk geregisseerd door de bekende regisseur Tomaž Pandur, wie ben ik om de rol van Grushenka in de Gebroeders Karamazov af te wijzen?!

Zo heb ik ook wat filmrollen geaccepteerd. Misschien gaat de tijd komen dat ik geen journalistiek meer kan bedrijven, maar voor nu geldt nog dat ''taal me 's nachts wakker maakt en me dwingt om te schrijven.''

 

Ervaringen

Natuurlijk was ik erg beïnvloed door Henry Miller. Hoewel hij niet de beste schrijver is, kon ik me identificeren met hem en ik zie hem als 'een man van mijn DNA'. In feite voel ik me aangetrokken tot alle mensen die ‘momentenjagers’ zijn.

Het klinkt heel cliché, maar voor mij is het al een succes dat ik kan doen wat ik wil. Ik ben zeer bevoorrecht dat ik tijdens interviews altijd met hele inspirerende mensen kan. 

Anderzijds is mijn succes ook meetbaar. Bij voorbeeld mijn roman Cavazza werd gepubliceerd in een oplage van meer dan 10.000 exemplaren, wat voor een bevolking van 2 miljoen mensen veel is. Verder is deze roman het meest uitgeleende boek in de bibliotheken en zijn bovendien al mijn boeken herdrukt. Dit betekent dat mensen willen lezen wat ik schrijf.

Obstakels? Die zitten vooral in mijn hoofd en voor de meesten van hen geef ik mezelf de schuld. Ik stop vaak mijn hoofd in het zand, zo ben ik nu eenmaal. Maar ik heb ook wel eens een heel pijnlijke ervaring gehad, toen een bepaalde groep mensen mij in diskrediet probeerde te brengen - als vrouw, als persoon, als schrijver - onder het voorwendsel dat ze mijn eerste boek niet goed vonden. Ze probeerden mij toen heel openlijk kapot te maken.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik wist nooit wat ik in de toekomst zou willen worden. Waarschijnlijk werd mijn talent voor schrijven al heel vroeg duidelijk. Ze zeggen dat al heel vroeg, met drie, vier jaar kon lezen. Ik schrijf, lees en praat hartstochtelijk - ook al ben ik een betere schrijver dan prater. Het is misschien ook belangrijk dat ik in staat ben om te reageren op het leven zelf, ik greep kansen aan die op bepaalde momenten op mijn weg kwamen.

 

Hints & Tips

Vrouwen kunnen het wreedste tegen andere vrouwen te zijn, maar ze kunnen ook elkaar veel steun bieden. Je moet vroeg leren daar onderscheid in te maken: wie is de vrouw die je daadwerkelijk kan helpen groeien, en wie is de vrouw, die slechts pretendeert om je te helpen.

Ik heb geen levensmotto, maar ik hou van deze citaten van Henry Miller: 

'Als een mens leefde zoals het zou moeten, zou hij geen enkel woord schrijven’. 

‘Ik leef mijn leven niet zoals het zou moeten, ik ben niet perfect; daarom schrijf ik.’

 

 

 

Meer in deze categorie: « Lenka Puh Martina Vuk »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren