EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ana Lukner

Ze heeft drie bedrijven en is de oprichter van een liefdadigheidsstichting.

Over mij


NAAM: Ana Lukner

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Sociale sector

POSITIE: Oprichter en CEO

ORGANISATIEBE-EL GmbH P marketing d.o.o.

 

Achtergrond & Carrière

Ik heb Duitse Taal en International Business Studies gedaan in de Verenigde Staten, en een MBA in marketing in Slovenië behaald. Ik kreeg een studiebeurs voor de Verenigde Staten vanwege mijn sportprestaties (tennis).

Mijn eerste baan was bij farmaceutisch bedrijf ‘Lek’, maar ik had zoveel ideeën dat ik besefte dat ik beter als freelancer kon gaan werken. Mijn onafhankelijke loopbaan begon niet zo geweldig. Op mijn 27ste leidde ik een internationaal project, dat stopgezet werd omdat een van de partners vertrok.

Mijn eerste bedrijf is een marketingbureau ‘BE EL’, dat is gevestigd in Oostenrijk. Mijn doel is om uit te groeien tot wereldtop niveau. Het tweede bedrijf dat wij bezitten is ‘P marketing’. Het belangrijkste product van dit bedrijf is een gepatenteerde beschermingslaag van de pijlers in parkeergarages, die schade door auto's voorkomt, terwijl gelijkertijd die beschermende laag uitstekend geschikt is voor het plaatsen van reclames. Het derde bedrijf is ‘Interstellar’, dat het merk ‘Nakavo’ vertegenwoordigt. Hiermee hebben we een koffiehuis geopend in het centrum van Ljubljana met veel verschillende soorten ‘coffee to go’.

Als gevolg van een persoonlijke ervaring (de ziekte van mijn moeder), werd ik een wettelijke vertegenwoordiger in Europa van het merk ‘Best Alzheimer producten’. Ik wil de mensen voorlichten over de problemen die ontstaan bij Alzheimer en helpen de ziekte van zijn stigma’s te ontdoen.

Ik geef als inspiratiedocent veel lezingen in Slovenië en in het buitenland. Ik ben ook mentor voor jonge starters.

In mijn vrije tijd ben ik ‘Ana’s ster’; deze non-profit stichting helpt sociaal achtergestelde gezinnen. Het is gebaseerd op een eenvoudig idee: breng voedsel met een langere houdbaarheid rechtstreeks naar de persoon die het nodig heeft. Het is niet onze taak; het is onze best bestede vrije tijd.

We hebben ook een sprookje 'Ana’s ster’ gepubliceerd, omdat de kinderen ons project als een sprookje ervaren, en Ana's ster is een sprookjespersonage die mensen helpt en ze redt de wereld.

 

Ervaringen

Het allerbelangrijkste is om je prioriteiten te kennen. Veel mensen vragen me of ik nog wel tijd vrij heb voor mijn persoonlijke leven. Absoluut! En mijn familie begrijpt en ondersteunt me; ze begrijpen dat ik in een creatieve periode van mijn leven zit.

Mijn ouders waren mijn mentoren. Ze hebben me zoveel echte waarden bijgebracht en ze hebben me ook geleerd dat ik hard moet werken en dat niets komt aangewaaid. Ze hebben me geleerd om consistent te zijn, en soms ben ik wel een beetje te perfectionistisch.

Je ontmoet mensen op je weg, die je een tijd inspireren en sturen en van wie je veel leert. Mijn hele team bestaat uit zulke mensen.

De beslissende factor voor mij is dat ik mezelf altijd weer opnieuw wil uitdagen. Ik heb zo veel doelen en ik heb nog zoveel te doen. Daarom zeg ik altijd dat dit nog maar het begin is... voor mij bestaat er geen einde, alleen een ander vervolg.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben geduldig. Ik kan ook afstand nemen van wat ik aan het doen ben, om alles vanuit een ander perspectief te kunnen zien.

Om te slagen moet je een visie hebt, voel wat je doet. Geloof in jezelf en werk hard, ‘Werk, werk, werk’, roep ik. Je moet persistent zijn en tegelijkertijd je waarden in de gaten houden, in het team en bij jezelf. Ik noem dat het ‘TRUHOMA’-principe wat staat voor een oprechte, eerlijke mensheid (TRue, HOnest MAnkind).

Voor de rest vaar ik sterk op mijn intuïtie, die ik als oneindig beschouw.

 

Hints & Tips

Ik denk heel vaak: ‘Het is een kleine wereld, alles is mogelijk en dit is nog maar het begin.’ Deze gedachte geeft mij veel kracht. Daarnaast moet je in staat zijn om prioriteiten te stellen.

Ik maak geen verschil tussen mensen - voor mij zijn ze allemaal hetzelfde. Maar soms waren er wel eens situaties waarin ik verschillen tussen mannen en vrouwen merkte. Bijvoorbeeld, vrouwelijke jaloezie, dat vind ik dan onterecht, want wij vrouwen zijn over het algemeen zeer capabel. We kunnen alles aan, een gezegde hier is: ‘de vrouw ondersteunt drie hoeken van het huis’. Soms beseffen we niet hoe bekwaam we zijn.

In Slovenië merk ik dat steeds meer vrouwen kiezen voor het uitdagende ondernemerschap. Ze zijn meer in contact met zichzelf en herkennen sneller als ze zich ongemakkelijk voelen in hun werk. Ik ken veel vrouwen die geen onbevredigende baan meer willen hebben en dingen in eigen handen gaan nemen. Dit is gebruikelijker in andere landen, met name in Amerika is dit al een standaard praktijk. In Amerika zijn vrouwen in leidinggevende posities en dat is daar niet controversieel. Ik moedig het sterk aan want ik denk dat mannen en vrouwen gelijk moeten zijn.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren