EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Samira Bouchibti

Samira is een politica en schrijfster. Zij kwam in de 2e kamer en nu in de Amsterdamse gemeenteraad. Zij is actief op onderwijs en multi-culturele vraagstukken.

Over mij


NAAM: Samira Bouchibti

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse en Marokkaanse

ACHTERGROND: HBO School voor Journalistiek

SECTOR: Politiek rn Sociale Sector

POSITIE: Zelfstandig adviseur en schrijver in politieke, sociale, maatschappelijke en multiculturele vraagstukken.

ORGANISATIE:

Bedrijf: http://samirabouchibti.nl/
Schrijfster van 2 boeken:
De moslim bestaat niet en de islam de moslims en ik

 

Achtergrond & Carrière

Geboren in Fez Marokko, kwam ik met mijn moeder en 5 broers en zusters, in het kader van gezinshereniging, op mijn 2e jaar naar Nederland. Ik woon dus 42 jaar in Nederland. Mijn sterke moeder drukte me op het hart om altijd te zorgen voor een eigen zelfstandig inkomen. Naast mijn opleiding had ik dus altijd bijbaantjes. Ook wil ik maatschappelijk bijdragen. Ik heb betaald werk altijd gecombineerd met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bestuurslid womeninc. Nu doe ik ietsje minder vrijwilligerswerk dan vroeger, omdat mijn dochter pas 3 is. 

Op mijn 36ste kwam ik in de 2e kamer voor de PvdA. Ik ben geëvolueerd tot liberaal en op dit moment (duo) raadslid voor de VVD in de mooiste stad van de wereld: Amsterdam.

Politiek is belangrijk, daar kun je dingen concreet mee veranderen. Een voorbeeld? Musea in Amsterdam zijn nu om 6 uur dicht. We hopen de musea te verleiden ruimer open te zijn. Naast dit politieke werk ben ik altijd actief met radio en TV programma’s, dagvoorzitter/ conferentieleider zijn, en boeken en artikelen schrijven. Ik zou al tevreden zijn als ik, als erfenis, een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan een betere plek, begrip en duiding van de Islam en moslims in de huidige wereld, zodat mijn dochter met Marokkaans en Nederlands bloed het nog makkelijker krijgt om in vrijheid haar talenten te ontplooien. 

Ervaringen

Het zelfstandig ondernemerschap past bij mij. De rode draad in mijn leven is om in vrijheid te kunnen denken en werken. Het is soms wel zwaar. Je moet een hoop ballen in de lucht houden, vooral omdat je als vrouw veel rollen hebt te vervullen. Je gunt je kind, je man en je ouders ook veel van jouw tijd en een eigen leven. Maar je moet ook jezelf ruimte gunnen om even uit te gaan, dat mooie boek te lezen of naar een museum te gaan.
Je hebt als zelfstandig ondernemen veel opdrachtgevers, waar je kwaliteit aan wilt leveren. Soms kan het een chaos in je hoofd worden. Maar al het werk is zo leuk. Dus zie mijn tips hoe je die positieve energie kan vasthouden. 

Vaardigheden/ambities

Vrouwen kunnen heel veel combineren, multi-tasken. Dat maakt ze èn goede ondernemers, maar ook goede managers en leidinggevenden. Mannen zijn vaak beter in focussen en één ding doen. Die beide talenten moeten gecombineerd worden in bedrijven. Ook op top- en middelmanagement niveau. Dus vrouwen ga de bedrijven binnen en blijf er ook.

 

Hints & Tips

De 9 tips voor vrouwen om met positieve energie alles, wat je al zo leuk vond, aan te kunnen:
1. Wees niet zo hard voor jezelf
2. Leg de lat soms wat lager
3. Goed is goed genoeg
4. Schuldgevoel blijft een lastig iets, gun jezelf ook de ruimte
5. Stap voor stap, omarm de dag
6. Ontplooi je talenten
7. Tevreden met een kleine bijdrage
8. Zoek in alle vrijheid, wie je bent en wilt zijn
9. Denk zelf na, ook buiten stramienen.

Motto: Het enige wat je kunt worden is jezelf

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren