EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vesna Vodopivec

Mijn passie is het werken met mensen. 

Over mij


NAAM: Vesna Vodopivec

LAND: Slovenië

PLAATS: Postojna

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit afgestudeerd economie

SECTOR: Bank en Financiën

POSITIE: Directeur HRM en Bedrijfsvoering

ORGANISATIENLB d.d.

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben Directeur HRM en Bedrijfsvoering bij de NLB bank in Slovenië. Mijn hoofd aandachtsgebieden zijn: HRM, het beloningssysteem, talent management, opleiding, personeelsselectie en -ontwikkeling, organisatie- en procesmanagement. Wij zijn nu het EFQM kwaliteitssysteem aan het implementeren om een bedrijfscultuur te ontwikkelen gericht op de toekomst. De laatste paar jaren heb ik 3 grote transformatieprojecten geleid, die ik succesvol heb kunnen implementeren. Een groep expert heeft onze bank daar prijzen voor uitgereikt. Voor de bank, werkte ik bij Scania BV als HR manager en daar weer voor bij een PR en Verkoop team.

Ik startte mijn carrière bij de staalproducent Liko Company  en haalde mijn verzekeringspapieren. Ik ben afgestudeerd als Master in Management en Organisatie en in Economie. Op Stanford universiteit behaalde ik het certificaat 'Stanford certified project manager''. Ik ben mijn PHD studie aan de Economische faculteit van Ljubljana aan het afronden. 

 

Ervaringen

Mijn carrière pad was in het begin nogal 'warrig'. Ik dacht nog niet veel aan leidinggevende positie en was vooral geïnteresseerd in PR en marketing. Toen ik op Human Resource kwam te werken ontdekte ik mijn passie: werken met mensen. Doordat ik in een multinational werkte, kreeg ik de kans om nieuwe kennis op te doen en steeds weer voor promoties gevraagd te worden. Het combineren van werk en privé is wel lastig. Lange werkweken, reizen en stress.... Maar ondanks het feit dat ik  weinig vrije tijd heb, kan ik mijn vriend en familie toch veel meer geven, dan als ik deze baan niet zou hebben gehad. Dit werk vult me gewoon met energie en plezier.

Ik ben een goed georganiseerde persoon. Mijn vrienden en collega's grappen wel eens, dat mijn 24 uur, hun 48 uur is. Ons succes komt niet alleen van mij. Het is een teaminspanning gebaseerd op de energie tussen ons. Mijn persoonlijkheid draagt er wel aan bij: ik ben precies, vasthoudend, empathisch, onafhankelijk, samenbindend en vastbesloten.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik denk eerder dat het meer mijn persoonlijkheid is geweest, dan mijn competenties, waardoor ik zo'n goede carrière heb kunnen maken. Zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid nemen, moed en persoonlijk initiatief nemen zijn de kernwoorden. Doorgaan, nog eens proberen, creatief zijn, niet bang en dit al met begrip voor mensen en omstandigheden. Het is belangrijk om jezelf te zijn, te weten hoe je kansen kunt pakken en de zwaktes te verminderen. Een rol spelen leidt niet tot succes. Natuurlijk heb ik wel een aantal vaardigheden moeten leren zoals: diplomatiek leren zijn, luisteren en communicatievaardigheden. Maar ook soms hard te zijn, wanneer dat nodig is.

 

Hints & Tips

Wees jezelf, gebruik je voordelen en verberg je zwaktes niet, maar tracht die wel te verminderen. Wees transparant en werk met hoge ethische principes, die je ook zelf naleeft. Tracht samenbindend te zijn en neem ieder dag nieuwe kennis tot je. Dat maakt je interessant voor anderen en het geeft je een concurrentie voordeel. 

Volgens mij hoeft er geen verschil te zijn tussen mannen en vrouwen in het zaken doen. Er zijn wel meer mannen, de vraag is dus waarom er niet meer vrouwen zijn. Ik hoorde laatst dat dat kwam omdat vrouwen slimmer zijn. (Grapje). Maar het houdt me wel bezig. Ik denk niet dat quota helpen. Het zit van binnen in onze motivatie. We zijn gewoon bekwaam in zaken doen. Het is zonde dat niet te proberen. Ik zeg altijd: Doe altijd datgene waar je het bangste voor bent!

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren