EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Sonja Šmuc

Directeur van de Managers Vereniging. Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn: bedrijfsethiek, vrouwelijk management en regionale integratie. 

Over mij


NAAM: Sonja Šmuc

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit Economie

SECTOR: Sociale sector en vrijwilligerswerk

POSITIE: CEO

ORGANISATIE:THE MANAGERS' ASSOCIATION OF SLOVENIA 

 

Achtergrond & Carrière

Al voor de derde termijn leid ik, als directeur, de Managers Vereniging van Slovenië. Mijn motivatie is om invloed te hebben op het ontwikkelen van de kwaliteit van Sloveense management en de concurrentiekracht van onze economie. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn: bedrijfsethiek, vrouwelijk management en regionale integratie.

Ik ben bestuurslid bij vele organisaties: de accreditatie commissie DUTB, Het Advies Comité Gelijke Kansen voor Mannen en Vrouwen bij de Europese Commissie, de Raad voor Gender Gelijkheid van de Republiek Slovenië en lid van selectiecommissies voor economische prijzen als: Manager van het Jaar, Gazelle, Gouden Draad, Vrouwelijke Managers Vriendelijke Bedrijven, Marketing Manager, Human Resource manager, etc. In 2014 kregen we erkenning en een bijdrage van de Kamer van Koophandel Slovenië in Lubljana voor de hands-on conferentie Niet-Technologische Innovatie, tijdens het 9e Innovatie Festival. Ik ben er trots op.

Ik ben coauteur van het boek 'Risico's van Export'  en schreef zelf zo'n 600 commerciële economische artikelen. Voordat ik het management van de managers vereniging overnam werkte ik 10 jaarlang als redacteur bij een prominent zakenblad. 

Ik ben afgestudeerd econoom en heb ook korte tijd in het buitenland gestudeerd, waaronder aan de Universiteit van California Stanford, de Economische Universiteit in Wenen de Wirtschaftsuniversität  en bij de IEDC – Bled School of Management.

 

Ervaringen

Lastig hoor om te praten over de barrières op mijn carrière pad, want er zijn 2 problemen. A. Een vrouw weet nooit of ze wel meer succes zou hebben gehad, als ze geen vrouw was geweest en B. misschien is het wel precies omdat er weinig vrouwen zijn voor managementposities, dat de deur ietsje meer open was voor haar?  Feit is dat je aan het begin van je carrière je je intelligentie, toewijding, moed en integriteit nog moet bewijzen. Als de juiste mensen je waarderen openen zich meer veeleisende en spannende kansen voor je, waardoor je ervaring en kennis alleen maar groeit. Ik zeg altijd: om te slagen heb je anderen mensen nodig die je het succes gunnen. Het persoonlijke succes van iedereen is onlosmakelijk verbonden met heel veel andere mensen waar je mee in contact staat: mentors, bazen, collega's, partners en vrienden.

Natuurlijk is steun uit je familie heel belangrijk voor vrouwen die van 2 werelden willen genieten. Een bemoedigende partner maakt succes meer bereikbaar en minder vermoeiend. Je hoeft dan veel minder 'op te offeren'. Moeders balanceren nog meer op de eisen die de familie aan je stelt en je professionele verplichtingen. Een belangrijke hoeksteen is een moderne man, die het syndroom heeft afgeschut van het 'absolute patriarchale hoofd van de familie'. Met zo'n man krijg je een meer relaxed partnerschap, waar beiden hun carrière pad gelijkwaardig kunnen ontwikkelen. Dat waardeer ik zo in mijn echtgenoot. Als beide partners een carrière hebben, heb je wel steun nodig van anderen bij de zorg voor je kinderen. In ons geval spelen de grootouders een onschatbare rol.

 

 

Vaardigheden/ambities

IJver, energie, en nieuwsgierigheid zijn mijn grootste drijvers. Ik ben altijd heel geïnteresseerd in nieuwe dingen, gericht op inhoud. Dus denk en bedenk ik veel. In de media wereld, waar ik begon, zijn dit karaktertrekken die erg gewaardeerd worden. Ik leerde er veel, ontmoette veel mensen en verfijnde mijn gesprek- en communicatie technieken. Ik leerde ook om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen meningen. Die verantwoordelijkheid hoort bij het privilege om je mening te mogen uiten.

Ik zoek bij nieuwe medewerkers altijd naar intelligentie, moed en flexibiliteit. Mensen die dat hebben, zijn belangrijke team leden en zullen ook van hun werk houden.  Als je die kwaliteiten niet hebt, kan zelfs de beste leider, dat ze niet aanleren. We hebben maar een klein team, maar we laten de indruk achter dat we 10 keer zo groot zijn.

Ik hoorde laatst de simpelste en aantrekkelijkste definitie van een manager: hun taak is om werk en geld te creëren. Alhoewel ze beiden het resultaat zijn van het hele team, draagt de leider de verantwoordelijkheid dat het team het werk voor de klanten goed doet, zowel effectief als ethisch en de klant dit waardeert en bereid is te betalen. Het helpt niet als je hard werkt, maar is geen geld voor salarissen, om je verplichtingen na te komen en nieuwe ideeën te bedenken. Er zijn een aantal verschillende management stijlen, maar de bottom line is, zoals we op de Managers Vereniging zeggen: op de juiste wijze, de juiste resultaten bereiken.

 

Hints & Tips

Blijf dapper vooruit gaan. De beste kansen zijn die waar je in het begin even angstig voor bent. Je twijfelt dan of je het wel aan kan. Maar juist in die situaties ga je groeien en verfijn je je vaardigheden. Vrouwen zijn misschien wat voorzichtig, soms wat overdreven zorgvuldig en heel vaak erg zelf kritisch. Het is goed om ons daar bewust van te zijn, maar het is niet goed om ons door twijfels in de comfortzone te laten houden. Als je dat risico accepteert, denk dan: Wat is het ergste dat er zou kunnen gebeuren? Kan je daarmee leven? Meestal is dan de uitkomst, dat zelf het slechtste resultaat, echt zo erg nog niet is. En weet je wat eigenlijk nog beter is: het is echt heel zeldzaam dat een worst-kaas-scenario echt gebeurt. Het is veel waarschijnlijker dat het beste scenario uitkomt, als je hard en slim werkt. Daarom: Blijf dapper vooruit gaan.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren