EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Markéta Teutrine

Heeft de Tsechische Linkedin opgezet: Cesbyz

Over mij


NAAM: Markéta Teutrine

LAND: Tsjechië

STAD: Krnov

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Gezondheidszorg, wetenschap, onderzoek en technologie

POSITIE: Oprichter, CEO

ORGANISATIEČesByz

 

Achtergrond & Carriére

Tijdens mijn studie aan de universiteit in Praag werkte ik bij een bedrijf dat wilde uitbreiden naar Duitsland.  Een aantal van hun vestigingen heb ik gemanaged. Maar er kriebelde een diepe wens om voor mezelf te beginnen, op eigen benen te staan. Dat heb ik gedaan. Ik heb in Duitsland een consultancy bureau opgericht gericht op betere contacten tussen Duitse en Tsjechische bedrijven.

Toen ontdekte ik ook dat er in Tsjechië slechte databanken zijn voor het bedrijfsleven, Linked-in was er zelfs alleen in het Duits.  Dus heb ik dat nieuwe sociale netwerk opgezet. Cesbys, Tsjechische Zaken. Zo hebben we een zakelijk communicatie netwerk gecreëerd, zodat zowel Tsjechische bedrijven als de professionele sector zich verder konden ontwikkelen.

Terwijl ik Cesbyz opzette, had ik ook nog 7 jaar mijn zaak in Duitsland. Ik vroeg me soms wel eens af 'waar ik nou hoorde'.

 

Ervaringen

Je studie is een goede basis, maar je moet je blijven ontwikkelen. In je eigen vakgebied of gerelateerde sectoren. Dankzij mijn constultancy en vertaalwerk heb ik heel veel bedrijven van binnen mogen zien. Van elk veld leerde ik weer nieuwe dingen. Erg inspirerend. Gelukkig heb ik ook altijd veel vrienden en familieleden om me heen gehad, die me of adviseerden bij mijn zaken, of alleen maar luisterden, ook fijn. Zonder contacten kun je geen zaken doen. En dat is precies de reden dat ik Cesbyz heb opgezet. Om mensen met elkaar in contact te brengen, voedt mezelf, maar is vooral ook erg leuk.

Het betaalde niet veel in het begin. De internetbusiness is niet makkelijk, je kon er nog geen investeringen voor vinden. Banken in Tsjechië ondersteunen zeker niet in het begin. Dus kan je alleen maar langzaam groeien. Ik heb dus zelf geen gebruik kunnen maken van leningen of andere steunprogramma's, die er nu voor starters lijken te zijn.

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben behoorlijk open en kan goed communiceren, dat maakt dat ik geen problemen heb gehad om mensen te betrekken bij ons project.

Ik ben ook dol op ideeën van anderen en luister daar graag naar. Brainstormen is mijn hobby, eigenlijk over elke onderwerp. Dus ja,, ik vind teamwerk erg fijn.

 

Hints & Tips

Ik ontmoette een keer vrouw, die na haar pensionering niet wilde stil zitten. Ze begon een bedrijf in bouwmaterialen en heeft nu 15 man personeel. Dus het kan altijd. Vertrouw op je eigen besluiten. Geloof in jezelf. Durf op eigen benen te staan, bouw je project of bedrijf, want dat is goed voor de energie van een mens. Als je voelt dat het je allemaal te veel wordt, dan zit je of niet met het goede product, of de wijze waarop klopt niet bij je. Verander dan dingen.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren