EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Jana Karásková

Zij helpt degenen die het het meest nodig hebben

Over mij


NAAM: Jana Karásková

LAND: Tsjechië

PLAATS: Praag

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: HBO

SECTOR: Sociale sector

POSITIE: Economist, lid van de Raad van Beheer

ORGANISATIE: Integrating Kindergartens Smiley-Smíšek

 

Achtergrond & Carrière

Ik heb veel voor non profit organisaties gewerkt. Sommige waren slecht georganiseerd en dat leidde tot teleurstellingen bij mij. Nu werk ik voor een organisatie die opvang biedt aan gehandicapte kinderen. Zeer waardevol!

Ook hier hebben we het soms moeilijk met bestuur en staf, maar de aard van ons werk geeft ons steeds weer de moed om door te zetten.

 

 

Ervaringen

Bij het project opvang voor gehandicapte kinderen ben ik van het begin af aan betrokken. We hebben er ook behoorlijk wat eigen geld in gestoken, om de leidsters te betalen, voor we voldoende fondsen hebben kunnen aanboren. Dan denk je wel eens: 'wie ben ik, dat ik dit doen mag' en zinkt de moed om door te zetten wel eens in je schoenen.

Ik doe het werk als vrijwilliger. Mijn familie helpt me veel. In de 20 jaar dat ik dit werk doe, zijn veel van mijn professionele relaties, vrienden geworden.

 

Vaardigheden/ambities

Om dit werk te doen is het slim om flexibel van aard te zijn, nieuwe dingen te leren, die je bij de projecten kunnen helpen.

Wees er goed in om oplossingen voor problemen te vinden, stel doelen en verbind je  in partnerships

 

Hints & Tips

Ik denk dat veel mensen maar doorgaan in de zekerheid van een baan. Of ze er gelukkig van worden? Het is ons natuurlijk geleerd om te studeren en te werken. Maar we hebben niet geleerd: hoe het leven echt te leven.

In een eigen bedrijf en in vrijwilligerswerk bepalen we ons leven zelf. We kiezen ervoor om door te gaan of te stoppen. Toch is het soms belangrijk om wat vrijheid op te geven om iets te bereiken.

Bepaal je doel en pak door! Luister niet naar geroddel van anderen. Als je vandaag begint, verandert je verleden niet, maar je toekomst wel!

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren