EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Mr. Louise Doorman

Ervaren juridisch adviseur in mediarecht, die zich zowel breder als hoger aan het ontwikkelen is.

Over mij


NAAM: Mr. Louise Doorman

LAND: Nederland

PLAATS: Huizen

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Universiteit Theaterwetenschappen en Rechten

SECTOR: Rechten,Wet- en Regelgeving

POSITION: Eigenaar, juridisch adviseur, specialist mediarecht

ORGANISATIE: www.louisedoorman.nl

 

Achtergrond & Carrière

Ik ontdekte, na mijn studie Theaterwetenschappen, dat de media niet zaten te wachten op wat ik wist, maar vooral mensen zocht die veel van contracten afwisten. En dus ben ik rechten gaan studeren. Ik ben nu een ‘superspecialist’ in mediarecht en auteursrecht in de driehoek media, overheid en producenten.

In loondienst heb ik veel geleerd. Ik heb 3 jaar in de private sector, als jurist bij een productiebedrijf gewerkt. Ik switchte naar de overheid en heb 10 jaar als jurist en hoofd juridische zaken bij het commissariaat van de media gewerkt. Daarna was ik als zelfstandige 7 jaar werkzaam in onze eigen juridische maatschap Denkk.

Ik heb nu sinds januari 2015 een eenmanszaak, omdat ik wendbaarder wil zijn. Ik wil in deze markt van bezuinigingen ook zelf kosten reduceren en verschillend aanbod voor verschillende tarieven kunnen doen (bijvoorbeeld voor jongeren). En ik wil per project specialisten kunnen aantrekken (ook mijn oude maatschappartners). Bovendien wil ik me breder kunnen ontplooien dan alleen media.
 

Ervaringen

Nu ik weer een eigen praktijk heb, deel ik mijn week zo in, dat ik voldoende tijd heb om nieuwe netwerken aan te boren. Ik wil me breder ontwikkelen, bijvoorbeeld als toezichthouder, misschien ook wel in een andere maatschappelijk betrokken sector.

Ik heb bij die zoektocht veel profijt van andere vrouwen, die me tippen en op weg helpen in deze nieuwe richting. Ik heb geen haast, want ik blijf mijn specialisme mediarecht wel erg leuk vinden en wordt er gelukkig veel voor gevraagd. Maar toch is het een uitdaging en spannende zoektocht om me van een specialist weer wat breder te ontwikkelen, wellicht met een zelfs ‘hogere’ impact.

 

Vaardigheden/ambities

Een zelfstandige in de juridische praktijk moet goed kunnen luisteren. Zoeken naar het probleem en wat daar onder ligt. Goed kunnen samenvatten en samenwerken. En eigenlijk ben ik broodschrijver: ik stel niet alleen contracten op, maar ik schrijf ook veel e-mails met totaal verschillende tonen en stijlen. Je moet van taal houden om dit goed te kunnen doen.

 

Hints & Tips

Wees nieuwsgierig. Sta open voor de wereld. Zoek verandering op. Blijf jezelf prikkelen en ontwikkelen. Houd een goede balans tussen spanning en ontspanning.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren