EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marjolein Schel

Veel meisjes willen beroemd worden met bloggen. Haar lukt het er een goede boterham mee te verdienen.

 

Over mij


NAAM: Marjolein Schel

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: HBO Media, styling, mode

SECTOR: Diensten, Industrie, Mode

POSITIE: Zelfstandig Web redacteur

ORGANISATION: freelance web editor at Marjolein Schel.nl

 

Achtergrond & Carrière

Ik heb mijn passie en beroep gevonden: Ik ben freelance webredacteur voor online media. Ik schrijf vooral voor vrouwen van vele leeftijden. Dat betekent dat ik vooral over mode en life-style thema’s schrijf. Interessante stukken die de doelgroep aanspreekt.

Ik hield altijd al erg van schrijven. Ik ben dan ook in 2007 een blog begonnen toen online in opkomst kwam. Als snel had ik flink wat volgers. Ik schreef over veel verschillende onderwerpen met de doelgroep jonge meiden. Het was destijds mijn droom om er mee door te gaan. Op een gegeven moment ben ik langs gegaan bij de LINDA. Ik reageerde op een vacature voor een stage, dat heb ik daar een tijd gedaan. Daar kwam ik erachter dat dit was wat ik wilde; online redacteur worden. Daarna heb ik ‘Girlscene.nl’ benaderd, een website voor jonge meiden met destijds 1,2 miljoen unieke bezoekers per maand. Daar begon ik als parttime webredacteur in een klein team en werd na een half jaar gevraagd als hoofdredacteur door de oprichtster. Ik was er erg gelukkig.
 

Ervaringen

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben daarom voor drie maanden naar New York gegaan nadat ik mijn baan had opgezegd bij Girlscene. Ik ging voor een stage bij grote Amerikaanse bladen. Uiteindelijk heb ik bij Supertrash stage gelopen. Ik ging heen als stil en verlegen meisje, en kwam terug als iemand die wist wat ze wilde. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen van mijn avontuur in New York.

Bij terugkomst ben ik goed gaan nadenken wat ik wilde doen. Na een half jaar solliciteren ben ik gestart bij de Telegraaf waar ik voornamelijk zakelijke artikelen schreef. Toch miste ik mijn oude doelgroep, waardoor ik de overstap heb gemaakt naar Online Vrouwen bij Sanoma. Ik werkte als fulltime webredacteur: ik schreef voor veel grote online bladen. Helaas werd mijn functie een jaar later boventallig verklaard door de crisis. 

Hierdoor ben ik toen eigenlijk noodgedwongen begonnen als freelance webredacteur in 2013, en dat is uiteindelijk het beste keuze dat mij is overkomen! Mijn key onderwerpen zijn beauty, mode en lifestyle voor de doelgroep vrouwen tussen de 20 en 65 jaar.

 

Vaardigheden/ambities

Ik kan goed schrijven en communiceren en ben een sociaal persoon. Je moet niet bang zijn om mensen te benaderen. Je moet goed je doelgroep kennen en weten waar ze naar op zoek zijn.

Ik vond het lastig om mijn financiën in het begin te regelen. Dus vroeg ik hulp, advies en coaching.

Ik wil dit freelancen nog heel lang doen, het is zo heerlijk je eigen tijd te kunnen indelen en je doet veel meer contacten op. Ik hou van schrijven, verdiep me in thema’s, heb veel contacten en kan er goed van rondkomen,

 

Hints & Tips

1. Laat je goed informeren wat betreft je financiën en zet genoeg opzij.

2. Houd goed contact met je oud collega’s.

3. Doe het gewoon, begin en kijk of je het volhoudt. Zo weet je wat je ligt. 

4.Schrijf je plan op 1 A-4tje uit

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren