EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Katerina Yannakopoulou

Oprichter, lid en voorzitter CvB van ALMA, overkoepelend centrum van aangepaste activiteiten voor kinderen en adolescenten met beperkingen en speciale behoeftes.

Over mij


NAAM: Katerina Yannakopoulou

LAND: Griekenland

PLAATS: Athene

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Sociale sector

POSITIE: Voorzitter en Bestuur

ORGANISATIE: ALMA

 

Achtergrond & Carriére

Ik ben oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van de Griekse vereniging van activiteiten voor kinderen en jongeren  met algemene ontwikkelingsstoornissen, verstandelijke beperkingen en autisme, ALMA. Ik ben verantwoordelijk voor de vormgeving, organisatie en uitvoering van de educatieve en culturele programma’s en coördineer de workshops tijdens de educatieve camping projecten van ALMA in de zomermaanden. En ik houd toezicht en ben actief betrokken bij het resultaat van alle culturele en sportieve evenementen van ALMA. Ook ben ik verantwoordelijk voor de redactie, vormgeving en realisatie van de operationele programma’s van de NSRF/ESPA.   In 2011  presenteerden voor de 1e keer in de geschiedenis van ALMA, innovatieve culturele en sport projecten voor kinderen mét en zonder beperkingen. We wilden hiermee de maatschappij wakker schudden en meer aandacht bereiken voor een goede integratie van mensen met een handicap in de gemeenschap. Ik ben verder wetenschappelijk verantwoordelijk voor het Centrum van dagelijkse zorg voor autistische kinderen en jongeren, werkzaam in het kader van het programma “Psychargos”  van de YYKA in Paleó Fáliro (= een wijk in Athene).

Ervaringen

Wij zijn gestart zonder enige financiële hulp en met veel vrijwilligerswerk. In het begin als hobby, want iedereen was elders werkzaam. Sterke leidinggevende kwaliteiten, focus op het doel en het consolideren van stabiele en oprechte/eerlijke betrekkingen met werknemers zijn de redenen dat ALMA nog steeds bestaat. Binnen 12 maanden zijn we erin geslaagd ALMA naar het volgende niveau te brengen. We hebben ons verankerd in de Geestelijke Gezondheid sector en promoten onze doelen. Mijn echtgenoot ondersteunde mij en had geloof in me. Mijn studies, mijn afstuderen en het feit dat ik nooit een kans voor verdere ontwikkeling voorbij liet gaan waren eveneens factoren, die bijdroegen tot het succes. Mijn gezin, familie en vrienden stonden aan mijn kant en een ieder hielp mij op zijn eigen manier. Een sprekend voorbeeld hiervan is dat, de laatste jaren, de ouders van klasgenoten van mijn kinderen, de Bazaars van de corporatie op zich hebben genomen. Onze begin filosofoe geldt nog steeds en we zijn bijzonder blij als we onze dagelijkse routines moeten veranderen, wnat dan blijkt dat we nog steeds positief en productief bezig zijn. In deze, voor Griekenland, moeilijke periode geloof ik oprecht dat ALMA een heel belangrijk en positief voorbeeld is van echt en fatsoenlijk Grieks maatschappelijk ondernemerschap in de sector maatschappelijke ondersteuning en geestelijke gezondheidszorg. Daar ben ik erg trots op. Het was voor mij een buitenkans om samen te werken met Nikos Apergis, wethouder/ loco-burgemeester van de gemeente Athene, die me leerde  plannen, organiseren  en om mijn werk te evalueren/waarderen. De instelling, waar ik 16 jaar werkte, zag mijn concurrerende initiatieven en zodoende dwongen zij me ontslag te nemen. Iets dat voor mij goed uitpakte, omdat ik geen andere keuze meer had dan om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik heb er nooit spijt van gehad!

 

Vaardigheden/ambities

Wat betreft mijn kwaliteiten: ik pas me makkelijk aan bij veranderingen. Ik communiceer makkelijk met anderen. Ik luister aandachtig naar de problemen van anderen. Ik hou van samenwerking. Mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn medewerkers vind ik belangrijk. Ik vermijd conflicten en ben oplossingsgericht. Ik hou van doelen stellen en om deze te bereiken. Wat betreft mijn karaktereigenschappen: ik ben energiek, optimistisch, vol vertrouwen, praktisch, flexibel, van binnen uit sterk gemotiveerd, geduldig en democratisch.

 

Hints & Tips

Mijn motto: er is een God! Als iets zo moet zijn, dan gebeurt het. Zo niet, dan was het de tijd nog niet. Mijn inspiratie: het hele programma van Alma steunt op de activiteiten van de Franse corporaties, waar ik als student werkte.

Iedere dag is een inspiratie voor ons. Iedere dag is anders. Misschien wel het allermooiste van deze hele inspanning is dat we ons nooit vervelen.

Mijn advies aan andere vrouwen: als jullie een visie of ideaal hebben, het geduld en de wil en doorzettingsvermogen, dan kunnen jullie alles voor elkaar krijgen. Heb een open mind en zin om om te leren over alles en iedereen. 

Sterke punten/goede eigenschappen, die ontwikkeld moeten worden zijn m.i.: geduld, doorzettingsvermogen, optimisme, de juiste prioriteit van doelen en teamgeest.

Zwakke punten om te overwinnen: egoïsme, grenzeloze eerzucht en hebzucht. 

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren