EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

ESTHER MILLAN

Heeft een project voor het ondersteunen van kinderen en vrouwen in India. 

Over mij


NAAM: ESTHER  MILLAN

LAND: Spanje

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Universiteiten

SECTOR: Diensten, onderwijs, wetenschap. 

POSITIE: Oprichtster en verantwoordelijke NGO

ORGANISATIE: Association Amigos de Odisha

Achtergrond & Carriére

Ik ben geboren in 1953, heb in Zaragoza gestudeerd en daar mijn carriëre gemaakt. In 1983 promoveerde ik in Natuurkunde en heb vervolgens afwisselend gewerkt in de praktijk en het onderwijs van deze discipline in de gezondsheidswetenschappen. Ik heb verschillende functies gehad, verbonden aan de Universiteit van Zaragoza en het Universiteits Ziekenhuis ‘Lozano Blesa’, waar ik mijn specialisatie deed in stralingsfysica in ziekenhuizen. Naast mijn werk ben ik nauw betrokken bij een project voor ontwikkeling en ondersteuning van kinderen, vrouwen en achtergestelde minderheden in India. In 1997 heb ik contact opgenomen met de Indiase instelling ‘Subhadra Mahatab Seva Sadan’ (SMSS) en leerde hun kind-gerelateerde activiteiten kennen. Ik ging met hen samenwerken en in 1999 richtte ik de ‘Vereniging Vrienden van Subhadra Mahatab Seva Sadan’ (ASMSS) op, nu genoemd ‘Vrienden van Odisha’, wat het begin was van een spronsorprogramma voor SMSS kinderen. Samen met mijn partner heb ik 3 dochters geadopteerd.

Ervaringen

De loop van deze jaren is niet makkelijk geweest. Deels door het grote cultuurverschil en de taalbarriëre in de communicatie met onze vrienden van Odisha, maar ook door de grote druk die mijn werk en privéleven op me uitoefent, waardoor ik vaak niet voldoende tijd heb kunnen vrijmaken voor dit project. Maar vanwege de liefde voor India, het land en zijn mensen, heb ik alle obstakels kunnen overwinnen.

Dankzij mijn opleiding aan de ene kant en mijn persoonlijkheid en karakter anderszijds, wist ik mijn huidige positie te bereiken. En als iemand mij heeft geleid op dit pad, is het ongetwijfeld Vicente Ferrer, oprichter van de stichting die zijn naam draagt ‘Vicente Ferrer Foundation’ en wiens werk voor mij een bron van inspiratie is. 

 

Vaardigheden/ambities

Ik werk goed in teamverband, veranderingen schrikken mij niet af en ik ben duidelijk in het delen en overdragen van informatie en maak ook graag gebruik van ervaringen en adviezen van anderen. Ik kan snel beslissingen nemen, ben georganiseerd en plan mijn aktiviteiten goed. Ik hou van uitdagingen, ben vooruitstrevend en open, creatief en praktisch, ik vertrouw op mijn vaardigheden maar ben ook voorzichtig en analytisch.

 

Hints & Tips

Mijn belangrijkste advies is dat je door moet gaan als je een duidelijk idee hebt van de doelstellingen die je wilt bereiken. In mijn ervaring zorgt ondernemen ervoor dat je flexibeler wordt, behendiger in het naar de hand zetten van omstandigheden en het bevordert je intercultureel begrip. Het roept op tot het overwinnen van moeilijke momenten zonder toe te geven. Ook wanneer je geconfronteerd wordt met financiële problemen of oneigenlijke belangen die in elk project wel eens verschijnen

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren