EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vala Marcou

Hoofd Communicatie bij een Automatiseringsbedrijf.

Over mij


NAAM: Vala Marcou

LAND: Griekenland

PLAATS: Athene

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten, Wetenschap en Techniek, Gezondheidszorg

POSITIEManager, Gepensioneerd 2014

ORGANISATIE: MELLON TECHNOLOGIESAchtergrond & Carriére

Ik werk als Hoofd Communicatie bij een grote Informaticagroep met meer dan 2500 werknemers. Ik ben lid van het management team en verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem de EKE (CSR) van het consortium. Ik draag de volledige verantwoordelijkheid voor de  communicatieve strategie en de begroting van het bedrijf met als doel bewaking en constante bewustmaking richting interne en externe direct belanghebbenden. Als lid van het management team, dat rechtstreeks rapporteert aan de Raad van Bestuur, ben ik nauw betrokken bij de planning, buig ik me over de herstructurering van programma’s en innovaties, ter ontwikkeling van het bedrijf. De onderdelen nog verder uitgelegd: 

Bedrijfscommunicatie: hoedster van de maatschappelijke visie en reputatie, verantwoordelijk voor de strategie, de realisatie van communicatie programma’s,  zoals het beheren van commerciële signalen, inhoudelijke marketing via traditionele en digitale weg, presentaties, de betrekkingen met de media, organisatie van evenementen, vergelijkende beoordeling en prijstoekenning, informatief nieuws, beheer van de website en sociale media.

Internationale communicatie: verantwoordelijk om het consortium op een leidende plaats te zetten in de regionale markt en voor zijn doorbraak/succes als gewild/ veel gevraagd medewerker. Ik werk nauw samen met de commerciële teams om het gereedschap en de communicatieplatforms te bieden teneinde vorm te geven aan een klantgerichte cultuur en de mogelijkheden van het bedrijf naar voren te brengen. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de directe marketing communicatie, productregistratie, bestudering van incidenten, het genereren en verspreiden van belangrijke ontwikkelingen van het consortium, klantenvoorlichting en sector nieuws.

Prijzen: internationale erkenning en waardering voor het bedrijf, voor zijn dynamische groei en uitstekend rendement, zijn prestaties en de aanpak van het kwaliteitssysteem EKE(CSR). Tot op heden zijn we onderscheiden met: de European Business Awards, Europa’s 500, de Horizon trofee van Credit Agricole en de Contact Center World Awards.

Ervaringen

Kansen: de vertrouwensband, die was ontstaan met het bedrijf  gaf mij de vrijheid om een visie te ontwikkelen, te experimenteren en een werkwijze  te ontwikkelen en implementeren in veel segmenten van het zakelijke verkeer en dat niet alleen, maar altijd gericht op de realisering van de gemeenschappelijke doelen.

Bedreiging: de economische instabiliteit brengt fundamentele veranderingen met zich mee, die bij velen angst en pessimisme veroorzaken. Een dergelijke situatie vereist inventiviteit, flexibiliteit en vastbeslotenheid om de concurrentie positie van het bedrijf te behouden en een winnaarsmentaliteit binnen dit ingrijpende en roerige klimaat. Andere problemen: aan het begin van mijn loopbaan speelde orgvuldig omgaan met 'public relation' nog nauwelijks een rol. Meestal werd dit 'afgehandeld' door de eigenaar en een secretaresse. Het had jaren nodig voor de markt het belang van Marketing + Klantmanagement erkende. Voor mij betekende dit constant erkenning voor mijn werk proberen te krijgen en voor de bijdrage van mijn werk aan het algehele succes van het bedrijf.

 

Vaardigheden/ambities

Wat betreft mijn vaardigheden: ik leer en pas nieuwe informatie toe in mijn werk. Ik communiceer gemakkelijk met anderen en luister zorgvuldig naar hun problemen. Ik ben geïnteresseerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn medewerkers via de werkvloer. Ik vermijd conflicten. Ik leid en stimuleer het personeel. Ik hou van teamwork. Ik plan en organiseer met gemak. Ik ben oplossingsgericht. Ik hou van doelen stellen en bereiken. Ik aarzel niet advies aan anderen te vragen en gebruik hun ervaring en adviezen.

Wat betreft mijn persoonlijke eigenschappen: 

Mijn motto: zij, die opeisen, nemen/ zij,die het vragen, krijgen het. Ik word niet geïnspireerd door een bepaald iemand. Ieder mens, die ik ontmoet, ieder gesprek, dat ik voer, ieder boek, dat ik lees, alles wat je ook ziet kan een inspiratiebron vormen. Het heeft pas betekenis als je die inspiratie eruit kan filteren en weet te gebruiken voor jouw zaak.

 

Hints & Tips

Mijn advies voor andere vrouwen: wees niet bang risico’s te nemen, volg je instinct. Een extreme analyse heeft hetzelfde negatieve effect als een gebrekkige analyse. Heb plezier in wat je doet. Wees niet bang fouten toe te geven, maar nog belangrijker is om niet bang te zijn je fouten te corrigeren.

Goede punten om te ontwikkelen: de unieke voordelen van je producten, een inlevend contact met de klant, uitvoerend potentieel, deskundigheid.

Zwakke punten om te overwinnen: verzet tegen verandering, de  'gebrekken' in je eigen menselijke vaardigheden.

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren