EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Margarita Karagiorgou

Voorzitter van de Multiple Sclerose Vereniging.

Over mij


NAAM: Margarita Karagiorgou

LAND: Griekenland

PLAATS: Patras

NATIONALITEIT: Griekse

ACHTERGROND: HBO Verpleegkundige en MBO administratief secretaresse

SECTOR: Gezondheidszorg en Sociale sector

POSITIE: Vooritter van de raad van bestuur

ORGANISATIE: ΕΕΑΣΚΠ (HATMS)

 

Achtergrond & Carriére

Ik heb gestudeerd voor verpleegkundige en bedrijfsadministratie en informatie. Ik heb gewerkt als verpleegkundige en administratief medewerker in het algemeen Staats Ziekenhuis “Sint  Andreas” in Patras, iets dat mij de mogelijkheid gaf me bezig te houden met multiple sclerose patiënten. Het geven van liefde en solidariteit aan mijn medemens en tegelijkertijd mijn ervaring in het verzorgen van patiënten, in (kantoor/bureau)organisatie  en als administratief secretaresse zijn de ingrediënten die bijdroegen aan het succes van mijn werk als voorzitter/president  van de Vereniging van de Griekse Unie ter behandeling van Multiple Sclerose van West- Griekenland. Het feit dat mijn gezondheid bedreigd werd toen ik in 1995 M.S. kreeg bracht de kans om me in 1999 bezig te gaan houden met deze vereniging en om mijn medepatiënten te helpen en de vereniging te ondersteunen bij de ontwikkeling van activiteiten. De vereniging werd in 1992 opgericht en vanaf 1999 zit ik in de raad van bestuur. De raad bestaat uit 5 reguliere leden en 5 wisselende leden. De vereniging heeft ongeveer 250 leden.

Ervaringen

Ik had altijd de volledige steun, begrip en hulp van mijn familie.

Mijn studies (verpleegkundige, administratief secretaresse) en ook mijn ervaring in patiëntenzorg hielpen mij in belangrijke mate.

Mijn logo is: “ik geef dus ik leef”. Ik ben optimistisch, rechtvaardig, georganiseerd en ik hou van mensen.

Problemen: hoge vervoerskosten naar de locaties van de activiteiten en evenementen van de vereniging. Minimale tot helemaal geen tijd voor mijn familie met als gevolg dat mijn echtgenoot en moeder vaak mijn verplichtingen tegenover mijn gezin op zich namen. Gebrek aan tijd voor mijn andere sociale verplichtingen en persoonlijke bezigheden.

 

Vaardigheden/ambities

Wat betreft mijn kwaliteiten: ik leer en gebruik nieuwe informatie in mijn werk. Ik pas me makkelijk aan veranderingen aan. Ik beheers en gebruik de vereiste technieken om de gewenste resultaten te behalen. Ik ben goed in de communicatie en luister zorgvuldig naar de problemen van anderen. Ik hou van groeiende samenwerking. Ik ga conflicten uit de weg. Ik hou van onderhandelen en het tot ieders tevredenheid voldoen aan de wensen. Ik leid en motiveer het personeel. Ik hou van teamwork. Ik plan activiteiten en organiseer gemakkelijk. Ik los problemen op en vind oplossingen. Ik vind het leuk doelen te stellen en die te bereiken. Ik waardeer de ervaring en adviezen van anderen. Wat betreft mijn persoonlijke eigenschappen: ik ben ambitieus, energiek, baanbrekend/pionier, positief in het gesprek, open voor kritiek, coöperatief, geduldig, optimistisch, vernieuwend, goed van vertrouwen, praktisch, flexibel, zeker, open voor nieuwe ideeën, gericht op een vlot tempo, fantasierijk, ongedurig, heb inzicht en ben democratisch.

 

Hints & Tips

Mijn motto: “ga voorbij aan valkuilen en lach”.

Mijn inspiratie: andere vrijwilligers organisaties die zich bezig houden met chronische ziektes (kanker, geestelijke stoornissen, blindheid, mediterrane bloedarmoede, dwarslaesie, lichamelijk handicaps, suikerziekte), autistische kinderen en algemeen gehandicapten. Mijn advies voor andere vrouwen: hou van wat je doet en geef het beste van jezelf. Wees optimistisch en geloof in het succes van je doelen. Heb moed en lef. Ga aan hindernissen of obstakels met een lach voorbij. Vandaag de dag is een ontwikkeling gaande die, jawel, Europees en wereldwijd ondersteund wordt. Vele trainings en specialisatie programma’s  hebben een positieve invloed op het ondernemerschap van jongeren en vrouwen, maar ook in het algemeen.

Eigenschappen die ontwikkeld moeten worden: goede kennis van zaken, de vaardigheid en capaciteit die in de huidige beroepswereld wordt vereist. Inzet en toewijding aan het doel met ethische en kwalitatieve kenmerken.

Punten om te overwinnen: het vinden van financiering middels projecten. Voortdurende training van stafleden in innovatieve ideeën, verbetering/kwalitatieve opwaardering van geleverde diensten, het met durf en ambitie te boven komen van moeilijkheden.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren