EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Raquel Marcen Jimeno

Jonge kok met eigen restaurant.

Overmij


NAAM: Raquel Marcen Jimeno

LAND: SPANJE

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Beroepsonderwijs

SECTOR: Diensten en Horeca

POSITIE: Eigenaar

ORGANISATIE: Meli Melo Restaurant 

 

Achtergrond & Carrière

Ik werkte al twee jaar in een fast food en tapasrestaurant voordat ik een horeca opleiding ging volgen bij TOPI (Horeca School in Zaragoza). Aan het eind van mijn studie heb ik bij enkele van de betere restaurants gewerkt en stage gelopen buiten het vasteland. Toen ik terugkwam ging ik werken bij een van de beste restaurants van Zaragoza totdat ik in 2005 besloot mijn eigen zaak op te zetten.

Mijn restaurant heet Méli Mélo en momenteel heb ik vijf mensen in dienst, afhankelijk van het seizoen.

 

Ervaringen

Omdat ik zo jong ben begonnen had ik nog geen financiële basis kunnen opbouwen om mijn eigen zaak te kunnen financieren, dus heb ik een lening moeten aanvragen en kreeg wat starterssubsidie. Mijn familie heeft me gesteund in deze beslssing, hoewel ze zich in het begin wel wat zorgen maakten dat ik al zo jong de zekerheid van een baan achterliet voor een onzekere nieuwe toekomst. Ook ik maakte me zorgen of ik zo’n project wel aankon en wist niet goed hoe ik het moest aanpakken. Maar vooral dankzij mijn familie en de gedegen opvoeding, ben ik hier in geslaagd en heb ik nu een goedlopend restaurant.

De opleiding aan de Horeca School is belangrijk geweest, hier ligt de basis en essentie van mijn kunnen.

De gedachte die mij altijd verder heeft geholpen is dat als ik iets wil, ik het ook voor elkaar kan krijgen.

Dit jaar bestaat mijn restaurant 10 jaar en we kregen de publieksprijs toegekend tijdens de ‘XXI Concurso de Tapas de Zaragoza’.

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben leergierig en pas nieuwe kennis graag toe in mijn werk. Ik hou ervan om verrassende gerechten op tafel te zetten in mijn restaurant. Ik sta open voor vernieuwingen en durf wel risico’s te nemen.

Ik vind een goede werksfeer erg belangrijk, vooral ook als je publieksgericht werkt is het van essentieel belang dat je eventuele conflicten zo snel en pijnloos mogelijk oplost. Verder zie ik mezelf als levendig, communicatief, eerlijk, volhardend, bescheiden en zeker van mezelf. 

Hints & Tips

Mijn advies aan anderen is dat als je iets wilt, laat dat dan niet aan je neus voorbij gaan. Zorg dat je jezelf zo goed mogelijk informeert en maak een reëel en haalbaar project. Zodra je het voorbereidende werk hebt gedaan is het belangrijk dat je je hoofd koel houdt, want er bestaat natuurlijk altijd de kans dat het niet goed van de grond komt. In dat laatste geval, zie dat dan niet als een falen, maar als een ervaring in het leven, waarvan je weer kan leren. Ondernemen is iets positiefs zolang je het voorzichtig doet en je de verwachting hebt dat je alles uit jezelf gaat halen. Als je een eigen zaak wil beginnen alleen maar omdat je niet voor een baas wil werken, dan kan je het beter uit je hoofd zetten want dan is de kans groot dat je daarin niet zal slagen. Bezieling is belangrijk en je moet er rekening mee houden dat de grootste uitdaging is dat je je constant moet aanpassen aan veranderende omstandigheden, en niet alleen maar op zakelijk gebied. Ook persoonlijk zal je groeien en veranderen. Probeer je zoveel mogelijk te ontwikkelen en leer van je fouten.

Mijn mottos zijn: ‘Elke dag is als de eerste’ en ‘Niemand is onmisbaar’.

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren