EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

PILAR FITENI MERA

Doet bouwkunde, civiele en industriële projecten.

Over mij


NAAM: PILAR FITENI MERA

LAND: SPANJE

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Industriële en Wegen Techniek

POSITIE: Enig aandeelhouder en manager

ORGANISATIE: Prodia S.L

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben geboren in León, maar heb mijn opleiding afgerond in Zaragoza, waar ik aan de universiteit de titel van Industrieel Ingenieur behaalde. Daarvoor behaalde ik aan de Politechnische Universiteit van Madrid de titel Ingenieur Wegen, Kanalen en Havens. Nadat ik als ingenieur bij verschillende bedrijven heb gewerkt, richtte ik in 1999 mijn bedrijf Prodia S.L. op. Momenteel ben ik de enige aandeelhouder en manager van dit bedrijf met vier mensen in dienst. Mijn bedrijf heeft zich ontwikkeld op het gebied van engineering projecten, civiele en industriële werken op dit gebied en we hebben grote kostbare projecten geleid, zoals de Öresund Brug van Zweden naar Denemarken en de hervormingen van de ziekenhuizen ‘Clínico Universitario Lozano-Blesa’ en ‘Royo Villanova’ in Zaragoza. Ook heb ik onderwijservaring bij de Universiteit van Zaragoza als universitair hoofddocent bij de faculteit Werktuigbouwkunde. En ik heb samengewerkt met deze universiteit bij het geven van een aantal cursussen, gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds, over beheer en organisatie van bedrijven.

Ervaringen

De voornaamste problemen die ik heb moeten overwinnen lagen op het persoonlijke en familiaire gebied. Ik moest zodanig opgaan in mijn werk dat er nauwelijks meer tijd overbleef voor mijn privéleven. Ik heb daarvoor veel tijd moeten opofferen die ik anders aan mijn kinderen of mijzelf zou besteden. Mijn kinderen beginnen het me nu kwalijk te nemen en ook de maatschappij is hard voor werkende vrouwen. Een man die hard werkt en zijn persoonlijke en gezinsleven hiervoor opoffert is iemand die respect verdient; een vrouw daarentegen die hetzelfde doet, doet dit ‘omdat ze het leuk vindt’ en heeft dan ook geen recht van klagen. Daarnaast was er in mijn geval nog een extra barrière omdat ik mijn loopbaan heb ontwikkeld in de bouwindustrie, een wereld die hoofdzakelijk door mannen wordt gedomineerd.

Ik ben er in geslaagd omdat ik een goede opleiding heb genoten en een sterk karakter heb. Ook heb ik in mijn directe omgeving veel steun gehad van vrienden en kennissen.

 

Vaardigheden/Ambities

Ik kan gemakkelijk leren en nieuwe kennis in mijn werk toepassen. Ik ken de nodige technieken om mijn werk zo goed mogelijk te doen en gebruik die ook. Ik ben een goede coördinator en hou ervan dat er in harmonie wordt samengewerkt. Ik motiveer mijn personeel en/of betrokkenen zoveel mogelijk. Bij onderhandelingen zoek ik altijd naar een oplossing waar iedereen tevreden over kan zijn. Ik hou van een uitdaging en probeer altijd mijn doelstellingen te bereiken. Ik heb een grote bekwaamheid om te verbinden en ben erg rationeel. Daarnaast ben ik ambitieus, optimistisch, vernieuwend doch voorzichtig, praktisch en snel en meestal vrij zeker van mezelf.

 

 

Hints & Tips

Aan een vrouw die ondernemer wil worden raad ik hetzelfde aan als aan een man. Zorg dat je een goede opleiding krijgt, omring je door betrouwbaar personeel en collega’s, leer jezelf goed te verkopen, stel je doelen en prioriteiten en verslap niet. Maar als je een vrouw bent wil ik er nog wel aan toevoegen: ‘Veel geluk!’ Ten aanzien van ondernemerschap in het algemeen zou ik stellen dat het in ons land nog steeds een onderschat en een door de staat weinig ondersteunde werkvorm is. En toch vind ik het van essentieel belang dat je gelooft dat niets onmogelijk is en dat er overal een oplossing voor te vinden is.

Om een succesvol bedrijf te creëren moet je verlegenheid en passiviteit overwinnen, niet de angst voelen dat je niet door een bedrijf gesteund wordt, maar weten dat jij het bedrijf bent! 

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren