EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Teresa Azcona

Mede-oprichter en directeur van een Beheermaatschappij Risicokapitaal.

Over mij


NAAM: Teresa Azcona

LAND: SPANJE

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Bank- en Financiewezen

POSITIE: Partner en CEO

ORGANISATIE: Going Investment S.A

 

Achtergrond & Carrière

Na het afronden van mijn studie Economie en Bedrijfskunde, begon ik mijn professionele carrière in 1991 bij de Strategisch Divisie van Andersen Consulting, als junior consultant bij de voorbereiding van het Strategisch Plan van Aragón voor de Aragonese regering. Daarna ben ik gaan werken als technicus op het gebied van financiering en bedrijfskunde, waaronder deelname aan verschillende programma's van het Aragonese Instituut voor Ontwikkeling. Later werd ik manager van het financieringsprogramma, en droeg de verantwoordelijkheid voor de hoofdlijnen van financiering. Tegenwoordig werk ik voor Going Investment SA als partner en managing director. Ik ben ook betrokken geweest bij verschillende processen bij het opzetten, fuseren en overnemen van bedrijven.

Tevens heb ik ondernemingsplannen voor verschillende bedrijven in verschillende sectoren ontwikkeld en toegepast. Sinds 1998 ben ik betrokken geweest bij verschillende Raden van Bestuur. Tegenwoordig maak ik deel uit van de Raad van Bestuur van vier industriële ondernemingen, en drie financiële bedrijven, Going Investment SA, Going Investment Gestión SGECR y Creas Fondo Social SL.

Ik ben consultant bij de ‘Asociación para el Progreso de la Dirección’ (APD) waar ik sinds de oprichting bij betrokken ben. Bovendien ben ik een docent in diverse educatieve programma's.

Ervaringen

Ik heb me financieel altijd kunnen redden, aangezien ik nooit grote investeringen heb hoeven doen. Toen ik me als partner inkocht, was dit door middel van een beperkt bedrag naar draagkracht. Ik stopte met werken tijdens de zwangerschap van mijn twee dochters, hetgeen zonder de steun van mijn familie erg moeilijk zou zijn geweest. De combinatie van werk en moederschap maakt dat je veel persoonlijke vrijheden moet opgeven, maar naarmate mijn kinderen ouder worden krijg ik die ruimte weer langzaam terug. Daarnaast werd ik soms door mijn directe omgeving bekritiseerd omdat ik als moeder de ambitie had een carrière op te bouwen, wat me dan bedrukte en een schuldgevoel gaf. Ook moest ik wel eens onvriendelijke opmerkingen aanhoren over mijn carrièreprestaties, iets wat men nooit tegen een man zou hebben gezegd.

Mijn dierbaren zijn mijn grootste bron van inspiratie. Mijn ouders hebben me geleerd hoe belangrijk het is om je ergens voor in te spannen en je eigen grenzen te trekken. De vader van mijn dochters heeft mij ook altijd in mijn professionele ambitie gesteund. Ik heb het uiterste gehaald uit mijn opleiding en bovenal heb ik uit al mijn ervaringen geprobeerd lessen te trekken.

Mijn in de loop der jaren opgebouwde netwerk is van fundamenteel belang voor mijn werk, zodat ik voor elke situatie de juiste verbinding kan vinden. In de verschillende banen die ik heb gehad, geloofden mijn werkgevers in mijn kunnen en kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Ik ben geïnspireerd door deze werkgevers, mijn vrienden en collega’s van ‘Directivas de Aragon’, in het bijzonder een collega die een goede vriendin van mij is. 

 

Vaardigheden/Ambities

Ik ben een persoon die zeker is van zichzelf en adequaat handelt, ik kan snel besluiten nemen, informatie doorspelen naar en uitwisselen met de werkvloer en eventuele problemen oplossen. Een open blik houden voor vernieuwingen is belangrijk om verder te komen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak; dit laatste vind ik bijna nog belangrijker. Ik ben in staat om strategisch te denken, daarin doelen te stellen en die ook te behalen met een zekere vastberadenheid. Ik ben actief en altijd in beweging, heb een positieve kijk op de wereld en ik geloof dat dit erg belangrijk is voor het doorzetten van je bedrijf, want je moet er altijd voor blijven vechten.

 

Hints & Tips

Mijn advies aan vrouwen die willen ondernemen is dat ze een hulpnetwerk opzetten. Deze kring blijft het beste beperkt tot mensen, zowel mannen als vrouwen, uit je directe omgeving op wie je kan vertrouwen, die uiteenlopende ideeën hebben en met wie je kan sparren over nieuwe wegen en angsten die op je weg komen. Daarnaast is steun vanuit je familie en gezin essentieel, evenals het hebben van een basis van vertrouwen, geduld en doorzettingsvermogen.

Het is belangrijk om jezelf niet te beperken, want er bestaan al genoeg grenzen. Bij jezelf blijven is van het grootste belang; je hoeft geen mannelijke stereotypes te volgen noch is het noodzakelijk om meer rechten op te eisen omdat je een vrouw bent. We zijn professionals en bovenal zijn we personen, probeer een goed evenwicht tussen deze aspecten te houden.

Als ondernemer kan je jezelf verder ontwikkelen op een onafhankelijke manier, want hoe lastig het traject ook kan zijn, je bepaalt zelf je eigen lot. Hierdoor ben je in staat om je eigen behoeftes te bevredigen zoals het behalen van successen en/of het bijdragen aan iets maatschappelijks, hetgeen belangrijk is voor een mens. Bovendien is het een constante uitdaging en groeit je vermogen om problemen op allerlei gebieden op te lossen. Je zal momenten van zwakheid moeten overwinnen, je zal je alleen voelen in het nemen van belangrijke beslissingen, onzeker over de toekomst of over hoe te delegeren. Hoe motiveer je een team van mensen die niet dezelfde passie en drive hebben en niet zo emotioneel betrokken zijn bij het bedrijf als jij. En je zal moeten leren dat het bedrijf iets anders is dan jijzelf als privépersoon, wat voor het ene goed is, is het niet altijd voor het andere.

Maar ik zeg altijd ‘Stap voor stap’, dan kom je er wel.

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren