EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Pilar Andrade Sanchez

Beheert de verzekeringsportefeuille van meer dan 500 bedrijven.

Over mij


NAAM: Pilar Andrade Sanchez

LAND: SPANJE

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Beroepsonderwijs

SECTOR: Diensten

POSITIE: Oprichter en Directeur Andrade & Aragón S.L.

ORGANISATIEAndrade & Aragón S.L

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben geboren in een groot gezin met negen kinderen. Ik ging daarom snel zelfstandigheid zoeken en begon al vroeg te werken. Tijdens mijn schooljaren deed ik allerlei vakantiebaantjes, zoals in de kliniek van Zaragoza op diverse afdelingen. ‘s Winters had ik verschillende baantjes voor marktonderzoeken en enquêtes, ook werkte ik tijdens campagnes met Kerst en Pasen. Eenmaal afgestudeerd haalde ik mijn rijbewijs en kocht een 5e hands auto, maar kon geen verzekering krijgen omdat ik te jong was en nog geen twee jaar mijn rijbewijs had. Het was toen dat ik in contact kwam met deze sector en ik kreeg een baan aangeboden bij de rijschool waar ik mijn rijbewijs had gehaald, op de afdeling verzekeringen. Slechts 21 jaar oud besloot ik toen mij te gaan verdiepen in de verzekeringswereld en deed een geavanceerde cursus Verzekeringen, behaalde de officiële titel van het Ministerie van Economische Zaken, en deed vervolgens een master Financiën aan de Business school. Later behaalde ik de Master Vermogensbeheer, waarna ik als agent van de Commissie Nationale Marktwaardes de verkoop van beleggingsfondsen beheerde. Met Andrade & Aragon S.L., een team van 6 personen, hebben we nu een verzekeringsportefeuille van meer dan € 2.540.000, het beheer van meer dan 500 Aragonese bedrijven en 3.600 particulieren. Wij zijn een van de belangrijkste verzekeringsbedrijven van Aragón, bekend om onze betrokkenheid en kwaliteit.

De laatste jaren nam ik deel aan de oprichting en verdere opbouw van bedrijven zoals: Hobbyclick, een online verkooppunt van land- en tuinbouwproducten; Clickerland, bedrijf gewijd aan de studie van marktonderzoek en onderzoeksresultaten; Arymedia Solutions, op zoek naar eenwording van informatie, technologieën en ombudsdiensten.

Ervaringen

Wanneer je besluit om een bedrijf te starten, is financiering een van de moeilijkste dingen. In 1996 was de werkloosheid ruim 20% en de rente voor leningen bijna 12%, waardoor financiering erg lastig was en ik heb heel vaak zonder loon gewerkt. Mensen om me heen begrepen niet waarom ik aantrekkelijke banen liet lopen om mijn eigen bedrijf te kunnen opzetten, totdat ze beseften dat het de moeite waard was. Ondernemen vergt grote inspanning en opoffering, je moet hier veel tijd aan besteden en hebt vaak momenten van angst en onzekerheid. Het ondernemerschap wordt erg onderschat, zowel toen ik begon als nu nog steeds. Je hebt meer ‘status’ als ambtenaar of bankmanager. Zeker als je je als jonge vrouw in een mannenwereld begeeft en het ook op eigen kracht moet doen. Mijn opleidingen, karakter en levenservaring hebben me er echter doorheen geholpen, evenals het harde werken en mijn vermogen om door te zetten. Ik heb in de loop van de jaren heel veel ondernemers leren kennen die ik observeerde en van wie ik probeerde te leren. En alle positieve aspecten die ik geleerd heb, probeer ik toe te passen in mijn werk.

  

Vaardigheden/Ambities

Ik wil het liefst in teamverband werken en ik ben goed in staat om te coördineren en personeel te motiveren. Bij problemen zal ik proberen goed te luisteren om te kunnen helpen. Ik ben in staat om mijn tijd efficiënt in te delen, zowel op het werk als daarbuiten, en ik ben er altijd van uit gegaan dat je, om te kunnen slagen, doelen moet stellen. Ik denk dat ik mezelf zou omschrijven als een zeer actieve vrouw, die het leuk vindt om zichzelf voortdurend bij te scholen.

Ik ben ook heel zelfstandig en in bepaalde aspecten zeker van mezelf. Ik ben optimistisch en ook zeer ambitieus. Dat heeft me geholpen om mijn bedrijf tot een succes te maken. Ik heb een duidelijke toekomstvisie, dus ik probeer om voortdurend te innoveren. Ik hou ervan om praktisch en analytisch mijn werk te doen. Bovendien zie ik graag dat de dingen snel en efficiënt gedaan worden, dat maakt alles zoveel gemakkelijker

 

 

Hints & Tips

Mijn advies aan vrouwen die hun eigen onderneming willen opzetten is dat ze een duidelijke doelstelling hebben. Daarvoor is het belangrijk om een goed onderbouwd stappenplan op te zetten, zodat je weet naar welke richting je toe moet werken. Je moet leren consequent om te gaan met de resultaten die je boekt en proberen aan je doelstellingen vast te houden.

Denk niet dat alles snel en vanzelf gaat, niet alleen is dat onwerkelijk, maar door de moeite en inzet die je investeert zorg je er juist voor dat het uiteindelijk een gezond bedrijf kan worden. Ik heb er ook in geloofd dat je jezelf altijd moet blijven bijscholen. Nooit stil blijven staan, maar blijven studeren, want alle nieuwe kennis kan je toepassen en dat leidt vaak tot positieve resultaten en het houd je scherp voor vernieuwingen die altijd noodzakelijk zijn vandaag de dag. Zoek nieuwe vormen en manieren om je bedrijf aantrekkelijk te maken. Een eigen bedrijf opzetten is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Waar we met z’n allen voor moeten zorgen is dat het ondernemerschap een referentiekader wordt voor de maatschappij. We zijn allemaal in staat om dingen te veranderen, te vernieuwen en te leren van onze eigen fouten. Fouten maken is normaal en hoewel het negatief lijkt, is het ook een andere manier om te leren en jezelf te ontwikkelen.  We moeten een gezamenlijk doel stellen en de schouders eronder zetten, zodat we allen in staat zijn om te waarderen wat we doen. 

Mijn motto is: ‘Dat het geluk je toelacht terwijl je werkt!’

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren