EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Carrera Garcia

Zij zette een winkel op in eetbare bloemen.

Over mij


NAAM: Laura Carrera Garcia

LAND: Spanje

PLAATS: Zaragoza

NATIONALITEIT: Spanje

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Landbouw en Wetenschapsbeleid, Onderzoek, Technologie

POSITIE: Manager

ORGANISATIE: Flores en la mesa

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben geboren in Soria, een klein en koud stadje in het midden van Spanje, en momenteel woon ik in Zaragoza. Ik was altijd dol op het buitenleven en besloot landbouwtechniek te gaan studeren in Soria.

In 2000 besloot ik om voor twee specialisaties te gaan: Milieuwetenschappen en Agrotechniek aan de Katholieke Universiteit van Avila. Het waren geweldige jaren die me hebben gevormd tot wie ik ben, zowel persoonlijk als professioneel. Ik schreef mijn proefschrift aan het onderzoekscentrum CSIC in Zaragoza, gelijktijdig werkend in een bedrijf en het onderzoekscentrum. Mijn scriptie ging over de reproductieve biologie van de ‘loquat’, de japanse mispel, uitgaand van een reëel probleem bij een landbouwcoöperatie die een lage productie had van mispels. Mijn proefschrift resulteerde in verschillende publicaties en lezingen op tal van conferenties, maar misschien nog belangrijker, is dat dit onderzoek het bedrijf heeft geholpen haar probleem op te lossen. Deze relatie tussen bedrijfsleven en wetenschap heeft mijn interesse aangewakkerd om deze twee werelden te verbinden. Zo ontstond het idee ‘Bloemen op de tafel’, een onderneming die nieuwe botanische producten op de agrarische markt introduceert. Het belangrijkste product van ons bedrijf is de kleine gekristalliseerde eetbare bloem, als prachtig natuurlijke snoep, zeer geschikt voor haute cuisine. Ons bedrijf in onderdeel van de agro-food sector voor fijnproevers. We werken ook samen met onderzoekscentra voor de ontwikkeling van de productie en de afzet van deze producten en we bestuderen de heilzame eigenschappen en de verschillen van eetbare bloemen op onze smaakpapillen.

Ervaringen

Het was een risico om al mijn spaargeld te investeren in een zakelijke onderneming, vooral als je, zoals ik, kostwinner bent van je gezin. Moeder zijn is natuurlijk prachtig, maar het is absoluut een uitdaging als je een eigen onderneming opstart terwijl je net een baby hebt gekregen. Om dit te combineren heb ik veel persoonlijke interesses moeten loslaten, zoals schilderen, lezen, uitgaan met vrienden of gewoon wat sporten. Maar mijn gezin is wat mij elke ochtend met energie mijn bed uit doet komen. Mijn zelfverzekerdheid en een goede academische achtergrond zijn er verder onderdeel van dat ik succesvol ben in wat ik doe. Mijn project is de som van alles wat ik ken en ooit heb geleerd van alle mensen die op mijn pad zijn gekomen. Ik ben er trots op dat veel mensen in mijn project geloven en positieve input geven. Als je een bedrijf opzet is het lastig te onderscheiden wie je sociale en wie je zakelijke vrienden zijn, die grenzen vervagen. Maar bovenal is de sleutel tot het succes het volgen van mijn intuïtie en het leren van mijn fouten. Mijn vader en mijn scriptiebegeleidster hebben mij geïnspireerd, elk op hun eigen manier, en mij de waarden bijgebracht die me in het proces begeleiden. Mijn passie voor bloemen en gastronomie is de grote drijfveer waarop mijn bedrijf gebaseerd is.

 

Vaardigheden/ambities

Alles wat ik leer pas ik toe in mijn dagelijkse leven, waardoor ik gemakkelijker mijn activiteiten kan plannen en organiseren. Ik hou ervan om met mensen samen te werken, maar door gebrek aan tijd is het niet altijd makkelijk om taken te coördineren en personeel te motiveren. Ik ben in staat om direct beslissingen te nemen en als er zich problemen voordoen, los ik die zo snel en adequaat mogelijk op. Persoonlijke ontwikkeling in het werk is fundamenteel, het verwijdt je blikveld en maakt je volwassener. Om geen teleurstellingen op te lopen, probeer ik mijn doelen altijd realistisch te stellen. Ik ben graag bezig, zit niet gauw stil zonder iets om handen te hebben en vind interactie met anderen prettig en belangrijk. Ik zie mezelf niet als behouden, eerder het tegenovergestelde; ik hou van uitdagingen en vernieuwingen. Bovenal ben ik een optimist en kan volhardend zijn als ik weet wat ik wil. Ik ben vrij zeker van mezelf en wat ik doe. Ik heb een duidelijk toekomstbeeld, vandaar dat ik risico’s durf te nemen om nieuwe projecten op te starten. In mijn werk ben ik georganiseerd en doeltreffend. Samengevat zie ik mezelf als een onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil.

 

Hints & Tips

Als onderneemster zou ik iedere vrouw, die haar eigen onderneming zou willen opzetten, aanraden om zelfverzekerd aan de slag te gaan, in haar project te geloven maar wel met beide benen op de grond te staan. In jezelf en je ideeën geloven is van essentieel belang, zonder dat was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Om te beginnen moet je er vertrouwen in hebben dat je project gaat slagen, want als jij dat niet doet, wie dan wel? Je moet je plannen verdedigen en alle obstakels die je onderweg tegenkomt onder ogen zien en overwinnen. Bij voorbeeld als je, net als ik, een gezin moet onderhouden en tevens kapitaal in je bedrijf wil stoppen, stel dan een duidelijke limiet aan het bedrag dat je kan investeren. Deze duidelijkheid bracht een einde aan mijn kopzorgen en het werkte ook echt in de praktijk. Als werkende moeder hoef je niet bang te zijn dat kinderen en werk niet samen kunnen gaan, ook al is het niet altijd simpel. Ik heb een kind en besloot om tot uiterlijk zes uur te werken, en de avonden aan mijn gezin te wijden, want uiteindelijk is dat natuurlijk een belangrijke reden waar je voor werkt. En als ik soms een vergadering of een evenement had waarvoor ik deze regel tijdelijk moest breken, dan compenseerde ik dat op een andere dag. Je kan alles bereiken als je duidelijk je prioriteiten stelt. Nog iets belangrijks is dat je duidelijk moet weten wat je doelstellingen zijn, er rekening mee houdend dat die doelstellingen flexibel kunnen zijn. Weten waar je naartoe wilt, maar om daar te komen kan je onderweg verschillende wegen tegenkomen waartussen je kan kiezen. Goed toch, wie had het over angst?!

 

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren