EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Monica Oriol

Een bedrijf is veiliger en stabieler met een zakenvrouw.

Over mij


NAAM: Monica Oriol

LAND: SPANJE

PLAATS: Madrid

NATIONALITEIT: Spanish

ACHTERGROND: Universiteit Economie en Bedrijfskunde

SECTOR: Bank en Financiën, Economie

ORGANISATIE: Seguriber

POSITIE: Algemeen Directeur, Voorzitter van de raad van bestuur

ORGANIZATION: Seguriber

Achtergrond & Carrière

Ik heb een graad in Economie en Bedrijfskunde van de Complutense Universiteit van Madrid en een diploma in de economie van de Europese Unie bij de London School of Economics. Ik ben algemeen directeur (CEO) van de Seguriber-Umano Group, die werd opgericht in 1989 en is gericht op het leveren van beveiliging en ondersteunende diensten, door personeel en geavanceerde technologische oplossingen aan te bieden. In ons bedrijf werken ongeveer 6.000 mensen.

Ik ben ook voorzitter van ‘Secot’, een non-profit organisatie die senior professionals bij elkaar brengt, die bij reddingsoperaties van bedrijven en startende ondernemers hun deskundigheid aanbieden. Ik ben voorzitter van de Vereniging van Ondernemers, een organisatie die zich richt op studie, verspreiding en bevordering van de rol van het vrije ondernemerschap in het kader van de markteconomie. En ik ben onafhankelijk bestuurder van de technologie-innovatie bedrijven ‘INDRA’ en ‘OHL’.

Ervaringen

Alle begin is moeilijk want je start met een hoop ideeën en goede voornemens en te weinig kapitaal om die te verwezenlijken. Je wilt goede mensen aannemen maar hebt daar geen geld voor. Daarnaast vond ik het ook moeilijk om meer tijd op kantoor door te brengen dan thuis bij mijn gezin. Mijn man Alejandro is heel belangrijk geweest omdat hij me altijd heeft aangemoedigd om ondernemer te worden en hij steunde me altijd in mijn momenten van zwakte. De beveiligingssector is altijd een mannenwereld geweest. Maar omdat ik daarin een uitzondering ben, is het makkelijker om op te vallen en mensen naar me te laten luisteren. Ik heb een open, veeleisende en kosmopolitische opvoeding gehad. Tijdens de verschillende jaren in buitenlandse internaten heb ik kennisgemaakt met andere culturen en meerdere talen leren spreken. Mijn doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat ik zonder al te veel slijtage door kan werken. Er was altijd een 'beschermengel' die me adviseerde als ik even niet wist welke weg te gaan. Ik heb veel mentoren gehad en het delen van adviezen en ervaringen met andere ondernemers heeft me vaak verder geholpen bij het aanpakken van problemen. Mijn echte vrienden, die ik werkelijk waardeer op emotioneel en intellectueel vlak, zijn er altijd geweest en hebben me veel geholpen. Mijn inspiratiebronnen zijn voornamelijk mijn bazen en een aantal van mijn vrienden, speciaal een bevriende collega, maar ook mijn collega bestuurders van Aragon.

Vaardigheden/ambities

Ik heb een extrovert en nieuwsgierig karakter, vol energie en doorzettingsvermogen. Bovendien ben ik een flexibele optimist. Persoonlijk groeien door middel van werken vind ik belangrijk, en een goede manier om dat te bereiken is door samen te werken. Verder is het voor een vlekkeloze organisatie van belang om goed te plannen en te weten wanneer je naar advies van anderen moet luisteren.

 

Hints & Tips

Alle mensen die op een of ander moment in mijn leven zijn geweest, hebben me iets bijgebracht. Bovendien kom ik uit een industriële familie waar risico’s nemen en nieuwe projecten opzetten aan de orde van de dag was. Wat ik aan andere vrouwen zou willen zeggen is dat als ze besluiten een onderneming op te zetten, dat ze er dan voor vechten om te slagen, laat je aandacht niet verslappen, kijk naar andere bedrijven en bezoek lezingen, congressen, workshops en dergelijke, want vandaag de dag is netwerken en samenwerking van het allergrootste belang.

Blijf niet alleen hangen in vrouwennetwerken, meng je ook tussen de mannen, sluit je erbij aan, niet er buiten. Er is niets bevredigenders dan een idee om te vormen tot werk. En ondernemen is precies dat. En om vervolgens van dat werk een onderneming te maken, eerst een kleine organisatie en dan zien hoe het kan groeien, hoe je de problemen die bij het groeien ontstaan kan aanpakken, de complexe wereld van personeel kan managen, kijken hoe iedereen zich daarin ontwikkelt. 

Je moet ook leren om tijd voor jezelf vrij te maken om even helemaal afstand te nemen. Ondernemen is heel erg veeleisend en het isoleert je van andere werelden. William George Ward schreef ooit: ‘De pessimist klaagt over de harde wind, de optimist hoopt dat de wind verandert en de realist stelt de zeilen bij.’

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren