EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Abasolo

Directeur van Planning, Budget en Managementscontrole van Telefónica.

Over mij


NAAM: Laura Abasolo

LAND: Spanje

PLAATS: Madrid

NATIONALITEIT: Spaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Banken en Financiën

POSITIE: Directeur van Planning, Budget en Managementscontrole van Telefónica

ORGANISATIE: Telefónica

Achtergrond & Carriére

Direct na het afronden van mijn studies ben ik in 1996 gaan werken bij in Investeringsbank van Goldman Sachs in London. Tijdens deze periode heb ik deelgenomen aan diverse activiteiten en initiatieven die varieerden van beursintroducties tot fusies en overnames.

Eind 1999 kwam er een keerpunt in mijn carrière toen ik hoofd werd van het Management Control team van Terra Networks, een dochteronderneming van de Telefonica Group.

Na de integratie van Terra in de Telefónica-groep in 2005, behield ik de verantwoordelijkheid voor die post, maar dan voor de hele Telefonica Group. Dit was een sprong naar een andere "dimensie" vanwege de omvang, diversiteit en het soort zaken waar ik mee te maken kreeg. De integratie en de oprichting van de vennootschap binnen Grupo Telefonica betekende een grote uitdaging, evenals de herstructurering van de teams en van het bedrijf zelf.

Twee jaar later werd ik gepromoveerd tot Manager van Planning, Budget en Beheerscontrole van Telefonica, de functie die ik nog steeds uitvoer. Na een aantal jaren ligt momenteel de inhoudelijke uitdaging meer bij de sector waar we in werken (de digitalisering en altijd verbonden moeten zijn wordt steeds belangrijker) en het bedrijf zelf, met haar enorme ambitie.

Ervaringen

Hoewel het bijna onmogelijk lijkt, heb ik nooit grote problemen moeten overwinnen om te komen waar ik nu ben. Ik heb weliswaar altijd heel hard gewerkt, waardoor ik veel vrije tijd heb moeten missen, maar omdat ik nooit in een andere rustigere branche heb gewerkt, mis ik dat ook niet. Ik ben op de juiste plek en niet bang voor veranderingen of nieuwe uitdagingen. In mijn werk ga ik zo goed mogelijk om met mijn superieuren en mijn medewerkers, we vertrouwen elkaar en dat maakt dat we graag met elkaar samenwerken. Soms is het niet zo belangrijk als niet iedereen het met je eens is, als niemand je maar wegstemt. Mijn familie heeft me altijd gesteund, zowel financiëel als moreel, en ook de organisatie waar ik een groot deel van mijn carrière heb opgebouwd heeft mij altijd gesteund en zelfs tot tweemaal toe promotie gegeven terwijl ik in verwachting was. Het is ook waar dat mijn werk zelden ondermijnd wordt door mijn groot gezin en de flexibiliteit die je daarvoor nodig hebt. Tot nu is het geen obstakel geweest, maar als in de toekomst iemand mij een baan zou bieden waarvoor ik veel moet reizen, dan zou ik dit afwijzen. Mijn kinderen zijn in de leeftijd dat de aanwezigheid van hun moeder heel belangrijk is. Misschien dat ik er over een aantal jaren anders over denk. Ik lijk stressbestendig maar als de spanningen oplopen en er politieke complicaties optreden, lijd ik inwendig (vooral in de maagstreek) maar ik probeer daar niets van te laten zien. Uiteindelijk lucht ik mijn hart wel bij mijn naaste medewerkers. Ik heb me nooit gediscrimineerd gevoeld en blijf zoveel mogelijk trouw aan mezelf, aan mijn manier van werken en handelen. Ik pas me wel aan aan veranderingen, maar altijd met behoud van mijn essentie. Ik hou niet van triomferen ten koste van je eigenwaarde.

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben flexibel en sta open voor problemen van anderen. In conflictsituaties ben ik de vredesstichter en hou er erg van dat bij onderhandelingen iedereen tevreden naar huis gaat. Ik werk graag in teamverband omdat de indeeën en ervaringen van anderen vaak waardevol zijn. Ik zie mezelf als een energieke doorzetter met een open houding, ik ben praktisch gericht en werk met zelfvertrouwen.

 

Hints & Tips

Werk hard, maar zonder jezelf beperkingen op te leggen om andere dingen te doen. Leg de lat hoog, laat je sporen na, maak het verschil, zorg voor impact! Eerlijkheid is essentieel, dan ie er vertrouwen in jou, vooral als je gaat ondernemen in samenwerking met anderen. Successen moet je delen, zodat iedereen zich betrokken voelt en de boel op de rails houdt, want alleen kan je het niet. Probeer ook je werk zo goed mogelijk te doen (niet zozeer perfect, want dat is niet altijd mogelijk) maar dit betekent ook weer niet dat je je nooit mag vergissen. Het is heel belangrijk om niet bang te zijn, om fouten te durven maken, meningen te geven, beslissingen en risico’s te nemen. En gebruik je gezonde verstand.

 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren