EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

ANTONIA AVALOS TORRES

Zij beschouwt zich als een overlever van huiselijk geweld.

Over mij


NAAM: ANTONIA AVALOS TORRES

LAND: SPANJE

PLAATS: SEVILLA

NATIONALITEIT: MEXICAANSE

ACHTERGROND: HBO

SECTOR: SOCIALE SECTOR, DIENSTEN

POSITIE: PRESIDENT - Mujeres Supervivientes

Achtergrond & Carriere

Mijn naam is Antonia Maliche, ik ben Mexicaanse, historicus, moeder van twee kinderen en slachtoffer van huiselijk geweld. Ik ben op de vlucht voor mijn ex-man naar Spanje geëmigreerd. "Ik zocht de droom van de grote liefde, een man die mij zou beschermen en van mij zou houden, maar wat ik kreeg was de ergste vorm van verraad." Ik ben een overlever en heb mijn angsten overwonnen. Vanuit mijn eigen ervaringen help ik nu andere vrouwen die lijden onder huiselijk geweld. Door middel van het bieden van warmte en intimiteit werken we aan het herstelproces, waarna de vrouwen zich kunnen herpakken en er sterker uitkomen. Samen met andere professionals van de organisatie ‘Mujeres Supervivientes de violencia de género’ (Vrouwelijke Overlevers van huiselijk geweld) geven we een nieuwe kijk op huiselijk geweld. Door de vrouwen als ‘overlevers’ te kermerken in plaats van als ‘slachtoffer’, vermijden we dubbel slachtofferschap van vrouwen tijdens hun persoonlijke verhalen, hetgeen hun eigenwaarde zal verhogen. Momenteel ben ik voorzitter van deze organisatie. Ik ben het niet eens met de bezuinigingen op organisaties die zich met huiselijk geweld bezighouden, omdat het leven van veel vrouwen in gevaar worden gebracht. Ze sterven niet zomaar, ze worden vermoord. We hebben, voor extra inkomsten, nu binnen ons bedrijf een coöperatie voor de verkoop van wijn "Le vin Violette" van wijnmakerij Galeón, een sociaal ondernemerschap met Europesie subsidie die wordt beheerd door ‘Fundación Luis Vives’ en ‘Acción contra el Hambre’. We zijn ook verantwoordelijk voor het ‘Eerste Plan van Veiligheid’ (gefinancierd door IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) waarin we persoonlijke aandacht geven aan gendergeweld slachtoffers in Andalucía.

 

Ervaringen

Op zeer jonge leeftijd moest ik al zelfstandig leven en heb daardoor veel gemist in de vorm van hulp, bescherming, emotionele steun en alles wat ouders doorgaans aan hun kinderen geven. Om te kunnen studeren moest ik heel hard werken, in onderbetaalde baantjes zonder contract of sociale voorzieningen. In die tijd was ik verlegen en onzeker. Als niet-Europese en al wat oudere buitenlander in Spanje, heb ik nooit aanspraak kunnen maken op studiebeurzen. Mijn persoonlijke ervaringen als overlever heeft me de kracht gegeven om door te zetten en een nieuwe kijk te ontwikkelen op slachtoffers van huiselijk geweld; een visie die zich heeft omgezet in methodologie en een interventiemodel. Een model dat nu door veel mensen van buitenaf wordt bestudeerd en overgenomen. Het dagelijkse werk is gebaseerd op respect, medeplichtigheid, nabijheid en vertrouwen, liefde en hoop, om van daaruit te beginnen met het opbouwen van een eigen weg. Ik ben erg blij om bij te dragen aan de totstandkoming van een samenleving van gelijke rechten en te zien hoeveel vrouwen, die ooit werden misbruikt, protagonisten van hun eigen leven worden en geen relaties van ongelijkheid en geweld meer aangaan.

 

Vaardigheden & Ambities

Ik leer snel en kan nieuwe kennis toepassen in mijn werk. Bovendien kan ik mijn activiteiten goed plannen en organiseren. Ik ken de technieken die nodig zijn om mijn werk goed te doen en problemen op te lossen.Ik kan goed samenwerken en luisteren naar anderen, bij conflicten zoek ik altijd naar een vreedzame oplossing. Ook kan ik snel beslissingen nemen, hoewel ik ook niet zal schromen advies te vragen en gebruik te maken van de ervaring van anderen. Ik ben te kenmerken als ambitieus, actief, progressief, meewerkend, ietwat verlegen, doorzettend, optimistisch, vernieuwend en zelfverzekerd. Zowel in de praktijk als in theorie werk ik flexibel en ontspannen, met open mind, creatief en methodisch. Met het oog op de toekomst durf ik risico’s nemen maar indien nodig kan ik ook voorzichtig te werk gaan.

 

 

Hints & Tips

Mijn motto is: ‘Toen ik niet meer bang was om me te verliezen, begon ik me te vinden." En “Een vrouw is alle vrouwen.

Door het creëren van verbindingen en netwerken tussen vrouwen om hun leven weer op te bouwen, hun hoop en dromen te herstellen, kunnen we gaan geloven dat er een ander leven bestaat na het geweld. Ik geloof dat het in de wereld ontbreekt aan sociale rechtvaardigheid, democratie, gelijkheid en poëzie.” 

  • Default
  • Title
  • Random

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren