EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Frederike Manders

Specialist in virtual reality technieken, te gebruiken bij sociale vraagstukken.

Over mij


NAAM: Frederike Manders

LAND: Nederland

PLAATS: Eindhoven

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGOND: Kunstacademie, fotografie en animatie

SECTOR: Sociale sector en gezondheidszorg

POSITIE: Eigenaar, Kunstenaar, Ontwikkelaar

ORGANISATIE: Interupsy.com Twitter:@interup_psy

Achtergrond & Carrière

Ik ben opgeleid aan de kunstacademie. Daar ben ik afgestudeerd in de fotografie en animatie. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar virtual reality. Met technieken uit de gamewereld maak ik met mijn collega’s 3D werelden voor o.a. gezondheid, educatie en architectuur.

We zijn bezig met het ontwikkelen van een simulatie app voor smartphones om, in combinatie met een cardboard, te ervaren hoe het is om epilepsie te hebben.

Het is begonnen met fotoseries die ik in 2010 in Shanghai op de Wereld Expo heb gepresenteerd. Dat concept wordt nu doorontwikkeld tot een app. Ik werk daarin samen met een team van techneuten (soft en hardware) en creatieve professionals (zoals als ikzelf). Voor Eindhoven is dat een heel gebruikelijke manier om tot innovaties te komen. In Brussel hebben we met deze app de 2e prijs gewonnen tijdens een epilepsie hackaton (= hack marathon).

 

Ervaringen

Ik ben van de generatie X, die heeft veel periodes van werkloosheid meegemaakt. Juist dat soort periodes dwingen tot creatief en innovatief denken.

In 1999 ben ik begonnen als teamleider op de afdeling Vormgeving bij het Brabants Dagblad.

Sinds 2007 ben zelfstandig ondernemer en heb ik vooral vormgevings- en branding opdrachten gedaan voor industriële bedrijven. Dat stond niet in mijn geschreven ondernemingsplan, maar werd wel de realiteit. In de crisis namen deze opdrachten echter af, waardoor ik mijn focus ben gaan verleggen naar kunst en vormgeving in combinatie met game technologieën om zo innovatieve producten met maatschappelijke impact te ontwikkelen.

Ik huur nu een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Naast oprichter van INTERU_PSY ben ik ook mede-oprichter van de Hyper Space Collective. Een inspirerend collectief netwerk van bedrijven in Eindhoven dat zich specifiek bezig houdt met de toepassing van  Virtual Reality en Augmented Reality. In het netwerk zijn de lijnen kort en worden op projectbasis zeer diverse teams van specialisten samen gesteld. We kunnen zo snel schakelen om projecten te realiseren. In ‘hackathons’ brengen we de creativiteit en technologie samen. Aankomende Dutch Design Week zijn onze projecten te zien in de expositie Hyper Space(S).

 

 

Vaardigheden/ambities

Om je ambitie te verwezenlijken moet je je krachten en zwaktes herkennen. Daarnaast is nieuwsgierigheid en leergierigheid onontbeerlijk.

Door een multidisciplinair team van techneuten, creatieve professionals en zakenmensen bij elkaar te zetten kunnen we met INTERU_PSY en the Hyper Space Collective prachtige en sociaal verantwoorde virtual reality producten maken. Een uitdaging hoor, met al die verschillende type mensen!

Vanaf september gaan we met INTERU_PSY een crowdfundingcampagne starten. Met het geld dat we daaruit krijgen en met de opbrengsten van pre-orders en donaties gaan we de epilepsie-app doorontwikkelen om deze uiteindelijk voor 400.000.000 mensen wereldwijd uit te kunnen rollen. Je kunt doneren, zie onze site: Interupsy.com

 

 

Hints & Tips

1. Om goede producten in Virtual Reality en Augmented Reality te ontwikkelen heb je een goed en divers team nodig. Van software en hardware techneuten tot creatieve professionals en goede zakenpartners. Maar dan kun je het ook wereldwijd uitrollen. Zeer interessant voor ook sociale onderwerpen.

2. Belangrijk is om je te presenteren op de juiste wereldwijde en Europese platforms. Zo zijn er in de gezondheidszorg meet-ups en  hackatons wereldwijd maar ook in Amsterdam en Brussel.

3. Ook is het belangrijk om social media internationaal in te zetten. Daarmee gaat je project ineens met sprongen vooruit.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren