EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Jossie Rotteveel

Mondhygiëniste laat haar praktijk groeien door zich te specialiseren.

Over mij


NAAM: Jossie Rotteveel

LAND: Nederland

PLAATS: Alphen a/d Rijn

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: HBO Mondhygiëniste

SECTOR: Gezondheidszorg

POSITIE: Eigenaar, Manager, Mondhygiëniste

ORGANISATIEhttp://www.praktijkvoormondverzorging.com/-alphen-a/d-rijn

Achtergrond & Carrière

Vroeger wilde ik dokter worden, maar mijn cijfers waren daar niet goed genoeg voor. Dus als je iets klinisch wilt, ben je aangewezen op het HBO. Een open dag bij de opleiding mondhygiëniste maakte mij enthousiast, ook omdat je daar snel en praktisch een eigen bedrijf mee op kan zetten. Zonder jarenlange coschappen. Nu zit ik al 15 jaar in dit vak en ben ik ook docent in mijn vakgebied. Natuurlijk werk ik samen met tandartsen en andere doorverwijzers zoals huisartsen, vooral omdat ik mij heb gespecialiseerd in diabetes patiënten en slechte mondhygiëne. Dit staan vaak met elkaar in verband. 

Ervaringen

Ik begon een aantal jaren geleden mijn praktijk met een partner in een maatschap. Anderhalf jaar geleden stopte mijn partner en stond ik voor de keuze; nieuwe partner (concurrent) erbij of alleen door. Ik wilde alleen verder. Met steun van de bank en vooral familie kreeg ik een lening, zij hielpen mij financieel in de eerste periode. Daarnaast ben ik ook nog geholpen door mij belasting- en praktijkadviseur bij het opzetten van de solopraktijk.

Een solopraktijk is in mijn beroep minder gebruikelijk. Meestal zitten mondygienisten onder en dak met de tandarts. Daarom heb ik besloten om mij te gaan specialiseren in de behandeling van diabetici. Hier rondom voer ik, voor mijn sector, innovatieve marketing. Bijvoorbeeld in de maand november rond diabetes dag bij bel ik rond bij huisartsen om het bewustzijn te creëren over de invloed van mondhygiëne op diabetespatiënten. Het is lastig om marketing te voeren in een medisch beroep, je mag bijvoorbeeld geen reclame maken. Ondernemers vragen mij wel eens; wil je niet op een billboard langs het plaatselijke voetbalveld. Maar dat mag dus niet, en bovendien krijg je dan wel juiste klanten? Niet alleen tandartsen verwijzen naar mij door, maar nu dus ook huisartsen. Doordat deze patiënten met een duidelijk doel komen, heb ik veel tevreden klanten. Door het delen van wetenschappelijke artikelen op Facebook trek ik ook mensen vanuit Amsterdam, om 45 minuten te rijden naar Alphen a/d Rijn.

 

Vaardigheden/Ambities

Ik heb dus traditioneel een echt vak geleerd. Ik ben een specialist op het gebied van tandvlees. Het is zo’n boeiende materie dat ik mij daar nog jaren in kan blijven verdiepen en doorgroeien. Zeker omdat ik mij nu nog meer specialiseer: behandeling van diabetici. Ik doe veel aan studie en bijscholing minstens 32 uur per jaar, mede voor het KRM (kwaliteitsregister voor mondhygiëne). Een inschrijving bij een kwaliteitsregister is nodig om je kwaliteit te waarborgen en dat ook uit te stralen. Dit maakt het ook betrouwbaar voor klanten. Tijdens de bijscholing is het ook fijn om te sparren met co-collega’s over alles wat er in de praktijk gebeurd, ik doe het namelijk alleen. Het is nodig om je te verdiepen in de vakkennis en je vaardigheden te vergroten om een gezonde en groeiende praktijk te hebben in de gezondheidszorg. 

 

Hints & Tips

1. Blijf hoffelijk, tegen alles en iedereen. In deze sector kunnen mensen (omdat ze bijvoorbeeld bangig zijn) anders reageren dan normaal. Maar niet alleen tegen je patiënten, ook naar je leveranciers en je doorverwijzers.

2. Dagelijks je post/mail openen en er ook wat mee doen. Zo weet je precies wat er speelt in je praktijk en kom je niet voor verrassingen. Bovendien stellen mensen het op prijs als je snel reageert op een brief of vraag. 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren