EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Angela Patrizia Fargione

Eigenaar agentschap van Alianz verzekeringen.

Over mij


NAAM: Angela Patrizia Fargione

LAND: Italië

PLAATS: Rome

NATIONALITEIT:  Italiaanse

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: Ondernemer, eigenaar

ORGANISATIE: Allianz

Achtergrond & Carrière

Ik ben op 1 januari 1958 geboren in Noord Italië in de provincie Brescia, Montichiari en ben met mijn ouders in 1968 naar Rome verhuisd. Daar ben ik naar de middelbare school gegaan en heb ik aan de Sapienza Universiteit wiskunde gedaan, maar ik ben er niet op afgestudeerd. Mijn ouders scheidden in 1980.

Ik ben nu al 20 jaar verslingerd aan het maken van documentaires. Ik maak het script en doe de interviews, zowel in Italiaanse als buitenlandse steden. Een geweldige ervaring en een grootse training. Een van deze documentaires  'Jongeren en liefde' heeft veel mensen diep geraakt.

Sinds 1983 werkte ik in ons familie verzekeringsbedrijf . Na het behalen van de juiste papieren begon ik in 1988 een eigen agentschap van de German Allianz.

 

Ervaringen

Ik trouwde in '83 en mijn enige zoon werd in '89 geboren. Het jaar daarna scheidde ik al van mijn man. Mijn vader overleed in 1992. Hij was mijn business partner. En toen begon eigenlijk mijn werkende leven pas goed. Ik managte mijn eigen verzekeringsagentschap en trok in 2001 aandeelhouders aan.  Door deze vastere basis kon ik, als een van de weinige vrouwen, ook bestuurlijke taken in mijn branche oppakken. Ik werd lid van het centraal comité van de SNA onze branchevereniging. Ik heb ook trainingen op nationaal niveau verzorgd.

 

Vaardigheden/ambities

Organiseer en verbind je. Je krijgt te maken met complexe vaagstukken en zult in kritische situaties moeten handelen. Dan heb je communicatieve vaardigheden nodig en mag je best wat (te) directief zijn.

Ik heb veel geduld leren ontwikkelen, kan luisteren, maar ook duidelijk zijn en beslist. Ik heb een hoog werkethos en ben aardig consistent. Ik zie de ironie van sommige gevallen in, het geeft je weer een glimlach.

Denk niet dat je er bent. De markt blijft zich snel bewegen. Wij hebben bijvoorbeeld nu te maken met een jaarlijkse -15% van autoverkopen. (En dus daalt ook de mogelijkheid, om nieuwe verzekeringen af te sluiten).

 

Hints & Tips

Je kunt niet de vechtmachine zijn die en op het werk moet zijn en thuis dingen te doen heeft. Het is moeilijk en je voelt je vaak overal alleen voor staan… maar probeer je werk en je familieleven goed te scheiden.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren