EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Iva Kaplanová

Zij kan ervaringen overdragen, die ze opgedaan heeft met honderden mensen als HRM manager, Ze heeft altijd een goed humeur en een bede lach.

Over mij


NAAM: Iva Kaplanová

LAND: Tsjechië

PLAATS: Hradec Králové

NATIONALITEIT: Tsjechische

ACHTERGROND: Universiteit 

SECTOR: Bank en financiën

POSITIE: FR Manager/HRBP

 

Achtergrond & Carriére

Mijn eerste goede kans kreeg ik al, toen ik net was afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool en een baan kreeg in een goed hotel. Ik was er eerst 6 maanden stagiaire en heb alle onderdelen van het vak er mogen uitvoeren. Dat heeft me later goed geholpen. Na mijn moederschapsverlof ben ik er teruggekomen. Het was echter werk in ploegendienst en zonder de hulp van mijn 1e man ging dat eigenlijk niet. Ik heb weer gestudeerd aan de universiteit en combineerde dit met een baan als HRM manager en uiteindelijk werd ik gepromoveerd  tot directeur.

Op mijn 45e ben ik dus feitelijk van branche gewisseld. Een heerlijke mid-life twist! Geloof me, de financiële- en verkoopwereld is een hele andere. Maar het kan lukken. Ook al ben ik niet zo'n goede luisteraar en ook niet erg empatisch en houd ik van alleen werken, het is me toch gelukt om een goede HRM manager te worden!   


 

Ervaringen

Je weet dat je als HRM manager en directeur soms impopulaire maatregelen moet nemen. Deze besluiten raken je mensen, die zeker je collega's maar soms ook je maten en vrienden zijn. Het was in het begin van mijn carrière erg lastig om daarbij met mezelf in balans te blijven. En eerlijk het raakt me nog steeds. Maar het hoort bij mijn werk, dus verwerk ik het. Kun je je voorstellen dat ik op mijn vijftigste 2 weken In Engeland een cursus Engels heb gevolgd? Geweldig. Mijn ouders hebben me niet echt gesteund toen ik en weer ging werken en daarbij een studie oppakte.

Mijn huidige partner steunt me zoveel als hij kan. Hij bracht me bijvoorbeeld 6 maanden naar school toen ik onze zoon borstvoeding gaf. Kijk, als ik iets besluit, zorg ik ervoor dat het goed gebeurt. De belangrijkste eigenschappen daarvoor zijn doelen stellen, hard werken en niet opgeven. En uiteindelijk geeft mij dat een grote tevredenheid.

 

Vaardigheden/ambities

Als analytisch persoon baseer ik mijn besluiten altijd op feiten. Ik handhaaf een goed time management en kan hard en goed onder druk werken. Dus stel ik doelen. Zowel mijn eigen ontwikkeling als die van mijn personeel vind ik belangrijk.

 

Hints & Tips

Mijn motto's zijn:

1. nooit, maar dan ook nooit moet je opgeven!
2. behandel de mensen om je heen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Leiderschap betekent veel over jezelf leren, maar ook van collega's leren. Met elkaar gelijkwaardig zoeken naar oplossingen en overeenkomsten: dan komt de winst toe aan het hele team! Leiderschap gaat over: eerlijk en integer zijn, een inspiratiebron en voorbeeld zijn voor anderen en het opbouwen van zelfbewustzijn ook bij anderen. Een gezond zelfbewustzijn in organisaties brengt nieuwe ideeën. 

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren