EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Silvia van den Heuvel

Innovatieve aanpak om Nederlanders aan de Geit te krijgen.

Over mij


NAAM: Silvia van den Heuvel

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Diëtist, HBO-kunstmanagement, Post hbo modules Project en strategisch management

SECTOR:Food , innovatieve producten om het gebruik van lokaal geteeld geitenvlees te bevorderen

POSITIE: Eigenaar, Verkoop en Ontwikkeling

ORGANISATIE: bedrijf: de Hollandse Geitenkroket  

  

Achtergrond & Carrière

Ik ben een pionier in hart en nieren, altijd al gegrepen door puur en eerlijk voedsel. Ik ben sinds 2014 de eigenaar van Hollandse Geitenkroket. We staan zomer en winter op puur en eerlijke/biologische markten met producten van de GEIT. Mijn dochter Keri en andere studenten helpen me bij de verkoop op deze markten. Het gaat goed, ik kan er van leven.  Ik heb de innovatieve recepturen zelf ontwikkeld. Door samenwerking met een familiebedrijf dat wild en gevogelte levert en verwerkt kunnen we nu ook een grotere afzet gaan creëren van door mij ontwikkelde geitenproducten.

Al op mijn 20e was ik actief in alternatieve werkprojecten. Bijvoorbeeld een vrouwenrestaurant, een theaterproductiebureau. Rond de geboorte van mijn dochter en een gekocht huis, heb ik 20 jaar in loondienstverband gewerkt als brancheadviseur en projectleider op het gebied van ondernemerschap en arbeidsmarkt mn. bij (semi-)overheid en branchekoepelorganisaties. Sinds 2008 deed ik dat werk als zelfstandige.

 

Ervaringen

Het nadeel van extern projectleider zijn is dat er een grote kans is dat na afronding van  het project de opbrengsten niet in de organisatie onderhouden worden. Ik ervaar dat als weggegooide tijd, geld en enthousiasme. Daar liep ik op leeg.

Nu kan ik tenminste zelf ideeën uitdenken, uitvoeren en verder brengen. En met een fijn concreet product. Meerwaarde leveren.

Het nadeel van een klein ambachtelijk bedrijf hebben- waar ik dus nieuwe recepturen voor diverse types van geitenkroketten, bitterballen bedenk, uitprobeer en verkoop- is dat je met je eigen handen in een pan roert. Dat is leuk, maar schiet niet echt op, om een grotere impact op de markt voor geitenvlees voor elkaar te krijgen.

Via een bedrijfsbezoek bij de voorzitster van de werkgroep Geit van de brancheorganisatie LTO kwam ik in contact met de eigenaar van een grootpoeliersbedrijf. We zijn nu zover dat ik met de kwaliteits manager van dat bedrijf mijn producten op grotere schaal kan maken. Zij gaan zorgen voor verkoop in de schappen van de horecagroothandel. Ik blijf de smaak van het publiek uitdagen op markten om eens geit te proberen. Want in Nederland weet men gewoon niet wat je met geit kunt doen! 

Vaardigheden/ambities

Ik ben een aanpakker. Passie en visie is leuk maar doe er ook wat mee.

Ik weet veel van veel, ben een echte generalist en doe dus veel taken in mijn bedrijf zelf. Ik zoek wel hulp en advies bijv. bij de contractenformulering of bij mijn uiteindelijke belastingaangifte. Deze mensen zijn specialisten en die heb je als generalist zeker nodig. Overigens ben ik wat dyslectisch dus ik laat altijd mijn belangrijke schrijfsels nakijken.

Je innovatieve ideeën verkopen vraagt van je: inzet, doorzettingsvermogen en de ruimte om te experimenteren. Maar ja ook geduld;))

 

Hints & Tips

  • Klein kan zo maar groter zijn, als je daar op inzet en durft samen te werken.
  • Actiegericht marktonderzoek is heel belangrijk bij nieuwe producten, maar zorg ook dat je ‘verpakking’, je kleding, je logo je gesprek met klanten, kortom je hele uitstraling herkenbaar wordt.
  • Juist in ambachten ga je voor het ultieme. Waarom zou je het anders doen. Maar durf er de juiste prijs voor te vragen.
  • Een zoek samenwerking met grotere partners. Daar komt best wat voor kijken, je leert er veel van en het duurt best een tijd. Leer dus geduld te hebben voor een grotere aanpak.

 

Meer in deze categorie: « Ayfer Orhan Jitske Kramer »
  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren