EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Barbara Humar

Een expert in francising en mentor in de Sloveense bedrijfsvereniging CEED. 

Over mij


NAAM: Barbara Humar

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: CEO

ORGANISATIELinea Snellla

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben mede oprichter en CEO van Linea Snella Company. Hoofdactiviteit van mijn bedrijf is de marketing en het beheren van gespecialiseerde afslank centra en body shaping. Het Linea Snella bedrijfsconcept komt uit Italië en is al meer dan 30 jaar actief. Het is bekend als een van de meest effectieve en goedwerkende business modellen in zijn branche. Het biedt een bovengemiddeld programma voor zijn klanten. Momenteel zijn er 120 centra wereldwijd, die volgens het Linea Snella concept werken. In Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Brazilië, Canada, Taiwan en Australië. Daarnaast heeft het bedrijf zijn eigen productie van apparaten die zijn beschermd en gepatenteerd, dat ons een extra voordeel geeft.

Ik ben mijn carrière in Italië begonnen als therapeut. Vervolgens werd ik hoofd van een centrum, daarna van een regionaal centrum en na bijna 20 jaar werd ik CEO. Ik heb mijn professionele kennis opgedaan in de internationale business vereniging CEED. Daardoor heb ik de stap van vakmanschap over kunnen slaan en kon op business niveau starten. Voor twee bestuursperiodes (2010 en 2014) was ik voorzitter van de Sloveense franchise vereniging SFA. Ik kan mezelf expert noemen in franchise. Ik ben blij dat ik mijn ervaringen met jonge ondernemers kan delen. Ik ben dan ook mentor in de Sloveense bedrijfsvereniging CEED.

 

Ervaringen

Mijn carrière ontwikkelde zich heel natuurlijk. Ik had het geluk de hele weg naar de top te kunnen beklimmen, dus ik heb alle werkprocedures, werkterreinen, kennis, ervaring kunnen meenemen die me hebben geholpen te groeien binnen het bedrijf en het bedrijf te leren kennen. Ik heb veel hulp en begeleiding gehad in mijn carrière.

Mijn partner, de oprichter van Linea Snella, is mijn mentor. Veel belangrijke ondernemers en managers van CEED hebben mij begeleid en geholpen nadat ik de positie van regionale CEO op me nam. Zonder hun hulp, zou ik nu waarschijnlijk niet zo succesvol zijn geweest. Het kan soms makkelijk zijn je te begeven tussen succesvolle mensen die hun ervaringen en kennis met je delen waardoor je zelf verder groeit. Als jonge ondernemer heb je nog weinig professionele kennis, ideeën en een eigen visie, wat het een uitdaging maakt om een groot bedrijf te gaan leiden. Doorgroeien tot manager doe je niet van de een op de andere dag. Als je op het vakmanschap blijft hangen, kun je als bedrijf niet doorgroeien in je missie en ambities.

Een goede harmonie tussen je familie en je zakelijke leven is altijd een uitdaging, vooral voor vrouwen. Alles is mogelijk als je je focust, prioriteiten kan stellen en goed kan organiseren. Ik geloof erin dat een ondernemende omgeving invloed heeft op een familie en goede leermomenten kan brengen voor kinderen. De  grootste factor van ons succes hebben we in de basis te danken aan een goed idee, dat iedereen in de praktijk verder wil ontwikkelen.

Ik heb een creatief team en dat is een sleutel tot succes in de branche waarin ik werk. Het werk als een ondernemer en daarbij mijn leidende functie, ervaar ik als puur genot.

 

 

Vaardigheden/ambities

Vakkennis is ontzettend belangrijk als je het hebt over competenties in het bedrijfsleven. Daarbij is veel persoonlijke ervaring van onschatbare waarde, het helpt me om mijn klanten beter te kunnen begrijpen. De methode van Linea Snella is voornamelijk gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Gedurende het proces heb ik mijn ervaringen gebruikt om problemen op te lossen en om marketing te voeren. Het was zelfs de manier waarop onze organisatiecultuur is gemaakt. Basiskennis op verschillende vakgebieden kan ook erg behulpzaam zijn, vooral als je besluit om te gaan ondernemen. Dan heb ik het over management, boekhouden, financiën, kennis over juridische zaken, HRM, marketing enz. Een ondernemer moet vanaf het begin de basis van deze vakgebieden leren, vooral als je geen economische of management achtergrond hebt. In een klein bedrijf, waarin verschillende gebieden elkaar kruisen, is het belangrijk dat je goed kan multi-tasken. Naar mijn menig, zijn je persoonlijke kenmerken belangrijker dan kennis. Je kan altijd nieuwe dingen leren, maar je kan je persoonlijkheid niet veranderen.

 

Hints & Tips

Ik wil geen verschil maken tussen mannen en vrouwen. Vrouwen moeten zich niet lastig laten vallen. Als we onafhankelijk zijn, zou het geslacht geen rol mogen spelen. Vooral niet als we beslissen om onze eigen weg te gaan. Wees daarom dapper en volg je droom! Als je de drang voelt om op je eigen manier, met vertrouwen en geloof in je eigen plan, bereid bent om hard te werken, dan moet je zeker je droom volgen. Laten we eerlijk zijn, ondernemerschap is hard werken. Het is een manier van leven, maar geeft je ook vrijheid. Je moet volledig voorbereid zijn. Samenvattend: een businessplan, een strategie, een actieplan en hard werken, zijn essentieel om de weg naar de top te bereiken. Dit kan linksom, rechtsom of rechtdoor. Niet iedereen zal de weg lopen die hij/zij van te voren heeft bedacht. Je zult obstakels tegenkomen en als je daar op voorbereid bent, zal je deze kunnen overwinnen door je plannen aan te passen. Ondernemerschap is vergelijkbaar met het leven zelf. Een bedrijf geeft de ondernemer de kans om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Elke 'echte' ondernemer is vanuit de basis een goed mens. Ongeacht alle omstandigheden heb ik altijd hetzelfde motto gehouden: ''Ga altijd dapper door!''

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren