EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Conny van den Hoff en Jantina Haan

Vrouwelijke managers in de mannenwereld van Den Helder's Offshore en Airport.

Over ons


NAAM: Conny van den Hoff en Jantina Haan

LAND: Nederland

PLAATS: Den Helder

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Conny: HBO Master in Hoger Management, Jantina: HBO+ Portsmouth University Business School MSc Human Resources Management

SECTOR: Industrie, Onderwijs, Maritieme Offshore, Renewable energy

POSITIE: Conny: Directeur Den Helder Airport, Jantina programma manager Kenniscentrum Wind Op Zee van de Maritieme Campus Nederland.

ORGANISATIES: http://www.denhelderairport.nl/home-nl/, http://www.maritimecampus.nl/, http://kenniscentrumwindopzee.nl/ 

 

Achtergrond & Carrière

Conny: ik ben 24 jaar geleden via een sollicitatie begonnen bij Den Helder Airport. Ik heb in allerlei functies dit vliegveld kunnen laten groeien, ook omdat de offshore industrie enorm gegroeid is. Nu ben ik er al 7 jaar directeur. Het is Schiphol in het klein. We vervoeren personeel met helikopters naar de (boor)platforms en schepen op zee (offshore). De directeur van de helikoptermaatschappij is overigens ook een vrouw.

Jantina: Na mijn werk bij een bank (diverse commerciële en adviserende functies) en een periode leven in het buitenland in het Verenigd Koninkrijk als expat met mijn echtgenoot, kwam ik terug en werd ik door mijn CV als het ware weer de bankwereld ingezogen. Dat wilde ik niet. Ik vond mijn uitdaging bij een internationale offshore rederij als manager van de crewing department (600 man ook buitenlands personeel). Dit werk en de zeer dynamische internationale omgeving trok me veel meer aan.

Op een gegeven moment had de Maritime Campus Netherlands (MCN) voor het project Kenniscentrum Wind op Zee iemand nodig met offshore ervaring. (De algemene directeur van de Maritime Campus is overigens ook een vrouw en afkomstig uit de offshore). Een van de projecten van MCN is het Kenniscentrum Wind op Zee. Op dit moment ligt de focus van mijn werk op de ontwikkeling en aanbieding van de juiste onderwijsprogramma’s in samenwerking met de vier O’s: Onderwijs, Onderzoek Ondernemers en Overheid. Er is veel nieuw technisch personeel nodig voor aanleg en onderhoud van o.a. windturbines. Ik zorg dat het onderwijs aansluit op de behoefte van de (offshore) windenergiesector.


 

Ervaringen

De buitenwereld vraagt vaak: ‘ hoe is het nou als vrouwelijke manager in een mannenwereld ?’, maar wij zeggen eigenlijk beiden: dat is heel gewoon.

Jantina: Het gaat er altijd om, om zaken goed aan te pakken en problemen op te lossen. De uitkomst is daarbij belangrijk. Niet wat je bent.

Conny: Ik merk wel dat mijn collega directeuren en bestuurders een vrouw aan de vergadertafel en bij overleggen wel erg waarderen. We hebben een ander inbreng. 

 

Vaardigheden/ambities

Conny: In een mannenwereld moet je je mannetje staan. Dat betekent: vol vertrouwen zijn in jezelf. Nuchter en zakelijk, practische en realistisch, maar ook best wel empathisch. Vrouwen kijken vaak anders. We kijken meer vanuit de gebruikerskant dan vanuit wat technisch mogelijk is. Bij voorbeeld: aspecten als kleur en inrichting benoemen we, die dragen immers bij aan klanttevredenheid. Ik heb veel van mijn ambities waar kunnen maken in de afgelopen periode met de investering in nieuwe hangars. Ik hoop voor de toekomst om de werkgelegenheid rondom Airport Den Helder nog verder te kunnen uitbreiden.

Jantina: Ik kom allemaal leuke, interessante en visionaire mensen tegen. Dat is natuurlijk logisch in deze tak van sport waar we met innovatieve ideeën bezig zijn om energiecrisissen te voorkomen. Wat ik graag wil bereiken is dat samenwerken ook echt samen werken wordt aan het gezamenlijk belang van de BV Nederland in de offshore windenergie sector. Daartoe hoop ik dat we met alle stakeholders in staat zullen zijn

1. de (inter)nationale standaard voor opleidingen en trainingen te verwezenlijken. In de doorlopende leerlijn VMBO-MBO-HBO-WO.

2. Maar waar ook innovatieve start-ups gerealiseerd worden en

3. Continue onderzoek wordt gestimuleerd en uitgevoerd. Met het Kenniscentrum Wind op Zee als faciliterende netwerkorganisatie en kenniscluster op het gebied van offshore windenergie.  

Hints & Tips

• Ook al twijfel je of je iets wel kunt, probeer het eerst! Je kunt veel meer dan je denkt.
• Ben niet bang om te leren. Als je iets echt wilt dan zul je moeten durven investeren in jezelf.
• Sta je mannetje!

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren