EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Brigita Pirc

Mede eigenaar van de franchise BNI Slovenië, het succesvolle zakelijke world-wide netwerk concept. 

Over mij


NAAM: Brigita Pirc

LAND: Slovenië

PLAATS: Ljubljana

NATIONALITEIT: Sloveense

ACHTERGROND: Universiteit

SECTOR: Diensten

POSITIE: Nationale Directeur van de Adria regio

ORGANISATIEBNI Adria

 

Achtergrond & Carrière

Samen met mijn man Jernej zijn we eigenaar van BNI in Adria. BNI is de grootste organisatie in de wereld voor business- en ondernemersnetwerken. (Het concept is vaste groepen, met maar 1 lid uit elke beroepsgroep. Hierdoor geven deze netwerken je veel zakelijke kansen door persoonlijke aanbevelingen). Ons bedrijf is een BNI franchise in de Adria regio voor 6 (oud Joegoslavische) landen. Ik ben vooral bezig met opleiding en training. Ik geef workshops en lezingen voor onze leden. Ook geef ik Train de Trainers programma's voor onze zakelijke partners, de eigenaren van BNI sub-franchises in andere landen.

Daarvoor was ik marketingmanager bij Nama en zorgde voor inkoop, verkoop en marketing. Hier leerde ik met mensen werken en ontwikkelde mijn interesse voor de psyche van een mens. Ik startte mijn carrière als Merk manager/ Brand manager bij Magistrat International. In die tijd was dat mijn droombaan. Ik reisde veel en leerde alles over zaken doen.

Ik ben een nieuwsgierig persoon en heb vele interesses. Daarom is mijn schoolloopbaan ook wat divers. Ik studeerde scheikunde van textiel bij de technische faculteit in Maribor, met een vervolgopleiding aan de economische faculteit in Ljubljana en haalde mijn master in Organisatie, Beleid en Management. Ik heb een interesse ontwikkeld voor de menselijke psyche bij het zaken doen en ben nu een masterstudie aan het afronden in Psychotherapie aan de faculteit van de Sigmund Freud Universiteit.

 

Ervaringen

Ik heb in de 17 jaar dat ik werk eigenlijk geen grote barrières moeten overwinnen. In mijn eerste baan had ik weinig ervaring, maar dat is logisch. Dat heeft iedereen. Het hielp dat ik snel leer en veel zelfvertrouwen heb.

In mijn tweede baan kreeg ik al meer vakkennis, maar botste vaak op tegen menselijk gedrag. Daar heb ik  mijn uitdaging van gemaakt, meer weten van human resources. En ik heb een bedrijfstrainer in de arm genomen om mijn leiderschapscompetenties verder te ontwikkelen.

Mijn grootste en spannendste sprong was toen ik mijn vaste baan vaarwel zei en het ondernemerspad op ging. Dat heeft me heel veel veranderingen gebracht, ook in mijn manier van denken (bijvoorbeeld niet meer in uren denken, maar in effect van je werk) en in mijn persoonlijke leven. Ik had toen net mijn tweede kind en kreeg een derde, dus geen makkelijke periode om voor jezelf te beginnen. Ik werd soms heen en weer geschut: het bedrijf dat mijn volle aandacht nodig had en mijn drie kinderen, die me misschien nog wel meer nodig hadden. Mijn schoonmoeder en mijn ouders hebben me goed geholpen. Een leven zonder hun steun is ondenkbaar.

Maar de grootste steunpilaar is toch mijn man. Het fundament onder onze relatie is: er voor elkaar zijn. Mijn werk enthousiasme, pragmatisch en besluitvaardig zijn, zijn denk ik  de hoofdfactoren van mijn succes

 

 

Vaardigheden/ambities

De karakteristieken van mijn werkervaring zijn: verkopen, reizen en zaken doen met buitenlandse partners. Ik vind kennis hebben van internationale markten en samenwerken met buitenlanders een heel belangrijk aspect van ondernemen. Dat leert je zaken in een breder perspectief te zien en je groeit er ook persoonlijk van. Ik heb gelukkig competenties waardoor ik nog altijd beter word in wat ik doe. Een basis van zelfvertrouwen, moed en besluitvaardigheid. 

Verkopen en alles wat daarbij komt kijken is mijn tweede natuur. Getraind door jaren opleiding. De kern van mijn bedrijf is zakelijk netwerken en dat is al jaren een van mijn vaardigheden, die ik graag doorontwikkel. Ik volg dan ook elk jaar verschillende trainingen in USA over netwerken. Ik vind het fijn om mensen goed te kunnen helpen. Daarvoor moet je kunnen luisteren en je verbonden voelen.

Door mijn studie psychotherapie blijf ik die competentie steeds verder ontwikkelen. De belangrijkste algemene kenmerken van een goede leider zijn: goed gevoel voor mensen en goed kunnen organiseren.

 

Hints & Tips

Zakenvrouwen zijn jongleurs. Wij jongleren tussen werk, familie en romantische relaties. Wij proberen alle ballen in de lucht te houden. Maar soms valt er wel eentje op de grond of twee ...of soms allemaal. Maar we gaan door, we gooien ze weer in de lucht en blijven jongleren, maar soms storten we in. Ik geloof dat we een bal niet in onze hand hebben en dat is ONSZELF. Die bal houden we in een donkere kast verborgen en komt er misschien in een toekomst uit.

Ik denk dat zakenvrouwen bewust van deze bal mogen zijn en er ook altijd mee spelen. Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb, na jaren jongleren, is rustmomenten inbouwen. Dus mijn advies aan jonge vrouwen is: volg je dromen, zorg dat je over alle voorwaarden beschikt om ze te halen, maar vergeet niet af en toe te RUSTEN.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren