EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Carmen Breeveld

Gelauwerde onderneemster met internationaal netwerk, deelt haar expertise met vrouwen en jongeren. 

Over mij


NAAM: Carmen Breeveld

LAND: Netherland

PLAATS: Doesburg

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Universiteit Governance University +HRM

SECTOR: Diensten

POSITIE: Ondernemer, Manager, Advies & Toezichthoudende functies

ORGANISATIES: Marketing MediationWomen Entrepreneurs NetherlandsAmbition For SuccessAquarius21

 

Achtergrond & Carrière

Ik ben al 20 jaar ondernemer. In 1996 startte ik het eerste HR Recruitment bureau ‘Team Care’. In 2003 onderscheiden met een Europese Award als Zwarte Zakenvrouw Nederland. Dat heeft veel nieuwe deuren voor me geopend. Ik stond voor de luxe keuze: doorgaan met mijn core business, iets anders gaan doen of nevenfuncties oppakken?

Dat laatste heb ik gedaan. Ik was Lid van de Adviesraad bij het ministerie van EZ om nieuw ondernemerschap nader vorm te geven met name voor  vrouwen, etnische minderheden en jongeren. Daarnaast werd ik verkozen tot voorzitter van de Federatie Zakenvrouw. Dat was een koepel aangesloten bij de VNO/NCW. De Federatie heeft belangrijke politieke winst geboekt w.b.t. de (fiscale) regelgeving voor vrouwelijke ondernemers: o.a. het betaalde zwangerschapsverlof voor onderneemsters en het recht om zelfstandig leningen te mogen sluiten en belastingaangifte te doen (zonder medeondertekening van je man of vader ;)
Er is nu veel weerstand tegen koepelorganisaties en traditionele lidmaatschappen op basis van contributie. Door de intrede van social media, ontstaan veel meer netwerken zonder contributie verplichtingen. Vrouwelijke onderneemsters zoeken netwerken om hun business kansen te vergroten. Ik merkte dat zij nog niet automatisch opgenomen zijn in de databases voor internationale handelsmissies van de ministeries.

Daarom heb ik een nieuwe stichting in het leven geroepen, Women Entrepreneurs Netherlands, die zich richt op internationaal ondernemen d.m.v. het organiseren van uitgaande en inkomende handelsmissies van vrouwelijke ondernemers.

 

Ervaringen

Met mijn tweede bedrijf nu: Marketing Mediation, help ik innovatieve bedrijven met marktintroducties van hun nieuwe producten/diensten en mogelijke financieringsvraagstukken. Met mijn omvangrijke (inter)nationale netwerk, is dat een voorrecht en erg dankbaar om deze rol professioneel te mogen vervullen.
Naast je eigen bedrijf veel bestuurs- en adviesfuncties bekleden is erg leuk, maar ook druk! Het voordeel is dat ik door de opgebouwde netwerken, heel veel mensen kan verbinden.

Hoog opgeleide jongeren, vooral van allochtone afkomst, hebben nog steeds een bijzondere plaats in mijn hart. Het is toch niet meer van deze tijd, dat deze jongeren massaal naar het VMBO worden doorverwezen, ook als zij hoge citotoets uitslagen hebben? Als voorzitter Raad van Toezicht ben ik nauw betrokken bij de activiteiten van de alumnivereniging New Urban Collective (NUC). Zij fungeren als rolmodel voor de jongeren en ontwikkelen diverse trajecten om zoveel mogelijk jonge high potentials te begeleiden naar een universitaire of HBO studie. Een van de programma’s is Ambition For Success. Ik verzorg daarbij de workshop Entrepreneurial Skills, waarbij de ondernemende jongeren de gelegenheid krijgen om een businessplan te ontwikkelen en hun ondernemerszin nader te onderzoeken. Daarnaast kunnen degenen die echt het businessplan willen implementeren voorzien worden van extra adviezen en financiën. Erg stimulerend om ieder jaar de geslaagde bedrijven te zien die het jaar daarvoor waren opgestart.

 

 

Vaardigheden/ambities

Ik ben goed in het verbinden van mensen en hen van mijn netwerken gebruik te laten maken. Kortom: Hen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en ben dan iedere keer apetrots als het weer gelukt is.
Ondernemerschap is de motor van de economie en spreek de hoop uit dat daar veel meer politieke aandacht voor komt binnen Nederland als ook binnen de EU. Vooral het ondernemerschap van vrouwen en jongeren heeft meer stimulerende maatregelen nodig, waaronder groeikapitaal.
Ik zal daar altijd mijn steentje aan blijven bijdragen.

 

Hints & Tips

• Als je plannen of dromen hebt? Neem ze serieus. Ga er wat mee doen! Deel het in kleine stapjes.
• Ga naar netwerken, vraag advies. Zo creëer je een stimulerende omgeving om je heen.
• Het stemmetje van vrouwelijke ondernemers: ‘ben ik wel groot genoeg om mee te doen’ is onnodig. Er valt nog een hele wereld te winnen buiten Nederland!

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren